Voorbeschouwing VVV-Venlo – Fortuna Sittard

Aankomende zondag staat alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop en tevens de laatste wedstrijd van het jaar 2014 op het programma. Morgen om 14.30 uur staat namelijk de Derby tegen Fortuna Sittard in stadion de Koel gepland. Beide ploegen hebben in de maand december nog niet gewonnen. Om het jaar 2014 op waardige manier af te sluiten moeten morgen gewoon de 3 punten behaald worden.

Vorig weekend speelde VVV-Venlo de laatste competitiewedstrijd. Nadat vrijdag de wedstrijd werd afgelast vanwege het slechte veld, speelde VVV zaterdag de uitwedstrijd in Groesbeek. Tegen Achilles’29 blameerde VVV-Venlo zich door met 3-0 te laten verrassen. Het was een dramatisch slechte wedstrijd van VVV-Venlo en het was een harde klap voor de fans. Afgelopen dinsdag revancheerde de ploeg van Steijn zich door nipt te verliezen in de KNVB-Beker wedstrijd tegen PEC Zwolle.  Trainer Maurice Steijn over de laatste week bij VVV-Venlo : “We hebben ons kranig verweerd tegen PEC Zwolle. Helaas geen resultaat neer kunnen zetten, maar we waren wel tevreden met het vertoonde spel en de inzet van iedereen. Er is gestreden tot de allerlaatste seconde en dat is ook het minste wat de mensen van ons mogen verwachten”.

Het is net alsof, dat wanneer er gewonnen moet worden de ploeg niet met de druk om kan gaan. Vorig seizoen seizoen hadden we hier ook mee te maken. Telkens als we in konden lopen op koploper FC Dordrecht of Willem II, verloren de Venlonaren.

Dit allemaal gezegd te hebben, moet de wedstrijd tegen Fortuna gewoon gewonnen worden. De nummer 18 van de Jupiler League is bezig aan een dramatisch slecht seizoen en daar kunnen wij als VVV-Venlo van profiteren.  Ook trainer Maurice Steijn vindt dit, hij zegt tegenover Dagblad de Limburger het volgende: „Wij moeten de wedstrijd van Fortuna gewoon winnen. Los van wat er momenteel allemaal gebeurt bij de club. Er is veel negatieve aandacht door de financiële problemen en de schorsing van Aziz Khalouta. Daar moeten wij ons niets van aantrekken. Ik blijf van mening dat VVV de nacompetitie moet kunnen halen met deze groep. Dit is weer de eerste wedstrijd van een nieuwe periode.”

Het jaar 2014 was niet bepaald een jaar waar we over 10 jaar nog naar terug zullen kijken. Na de wedstrijd tegen Fortuna Sittard zullen we hierop terug komen. Nu is het tijd voor VVV-Venlo om de schade te beperken. Bij winst is plaats 8 het hoogst haalbare voor de Venlonaren. In het ergste geval verliest VVV en dan zakken we waarschijnlijk naar plek 12. Dit zal een grote catastrofe zijn en de laagste notering in de Jupiler League in jaren.

Opstelling VVV-Venlo
VVV-Venlo heeft te maken met een aantal twijfelgevallen voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Zo heeft Guus Joppen te maken met een bilspierblessure, Jeffrey Altheer heeft last van een bovenbeenblessure en Melvin Platje heeft last van zijn enkel. Platje kan waarschijnlijk wel gewoon vanaf minuut 1 meespelen. Naast deze blessures kan (en wil) Maurice Steijn niet beschikken over Aziz Khalouta. Na de wedstrijd tegen Achilles’29 werd de jonge aanvaller een disciplinaire schorsing opgelegd.

Vermoedelijke opstelling: Mäenpää: Joppen, Buwalda, Promes, Fleuren; Maksimenko, Sevinc, Post; Van Crooy, Platje en Wolters.

(Bron: Dagblad de Limburger)

VVV-TV

L1sport

Fortuna Sittard
De club uit Sittard heeft niet bepaald een geweldig seizoen. Fortuna bungelt al het gehele seizoen onderin de Jupiler League en won pas 4 van de 18 wedstrijden. Mede hierdoor staat de ploeg uit Sittard op de 18de plek. Vooral het scorend vermogen van Fortuna is een probleem voor de ploeg uit Sittard. Samen met MVV is Fortuna de minst scorende ploeg in de Jupiler League, ze wisten namelijk pas 14 doelpunten te maken.

Fortuna Sittard kende de eerste seizoenshelft weinig hoge pieken maar vooral veel diepe dalen. Zo werd er met 1-8 verloren van FC Emmen en was de 3-0 verliespartij tegen Jong FC Twente ook niet om naar huis te schrijven. Opvallend is dat alle 4 de overwinningen van Fortuna allemaal in uitwedstrijden werden behaald.

De selectie van Fortuna Sittard is zondag zo goed als compleet. De enige afwezige is Jordi Briels, hij ontbreekt vanwege een blessure. Trainer Peter Vossen zegt in een interview met Fortuna Sittard het volgende over de Derby tegen VVV-Venlo: “VVV-Venlo zit in een gelijkwaardige positie als ons. Ook een trainer die het moeilijk heeft. Zij hebben een hoger budget dus er wordt veel meer van ze verwacht. Maar ik denk dat wij wel een goede kans maken als we ons eigen spel spelen.” De gevaarlijkste man bij Fortuna Sittard is de jonge aanvaller Seku Conneh. Hij is goed voor 7 van de 14 doelpunten in de competitie.

Het team van Peter van Vossen zal komende zondag gesteund worden door zo’n tweehonderd meegereisde Fortuna supporters.

Historie VVV-Venlo – Fortuna Sittard
VVV-Venlo – Fortuna Sittard (zover bekend) is in de geschiedenis 21 keer gespeeld. VVV won maar liefst 8 keer, Fortuna won 6 keer en er werd 7 keer gelijk gespeeld.

VVV-Venlo heeft al 7 wedstrijden op rij niet verloren van Fortuna in Stadion de Koel. De laatste overwinning van Fortuna dateert alweer van 22 oktober 1994, toen werd het namelijk 0-1.

De grootste overwinning op Fortuna was op 31 oktober 2003. Toen werden de gasten uit Sittard afgeslacht met 7-0. De grootste nederlaag was 4 april 1992 (1-4).

Laatste 10 ontmoetingen VVV-Venlo – Fortuna Sittard:
Seizoen 2013/2014 1-1 G
Seizoen 2008/2009 2-0 W
Seizoen 2006/2007 3-1 W
Seizoen 2005/2006 1-1 G
Seizoen 2004/2005 2-0 W
Seizoen 2003/2004 7-0 W
Seizoen 2002/2003 0-0 G
Seizoen 1994/1995 0-1 V
Seizoen 1991/1992 1-4 V
Seizoen 1988/1989 1-2 V

(Klik hier voor alle uitslagen tussen beide clubs)

Kaartverkoop

(Seizoen)ClubCard-verplichting: Ja, 1 op 1. U kunt met een (Seizoen)ClubCard maximaal 1 kaart kopen.

Losse kaarten zijn te koop vanaf zaterdag 6 december 2014 om 9.00 uur via de online ticketshop en Ticketbox (Primera-winkels) en vanaf maandag 8 december zijn ze ook verkrijgbaar in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel – . Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.

De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 13.00 uur geopend.
Let op: bij de kassa geldt ook een (Seizoen)ClubCard-verplichting, 1 op 1.

Arbitrage
Scheidsrechter: Higler
Assistenten: Boonman & Bexkens
Vierde official: Bijl

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de grote favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in de Koel. FORZA VVV!

4 Responses

  1. Meuske

    Durf tegenwoordig geen voorspelling meer te doen want het is alles behalve constant wat de heren laten zien. Doen ze het of doen ze het niet dat is de laatste tijd het spel wat gespeeld word. Steijn heeft altijd goede bedoelingen vooraf en de teksten zijn pakkend maar de uitvoering meestal dramatisch. We zullen het zien en ik zal het aanschouwen wat ze me morgen weer gaan brengen. Desondanks Forza VVV

  2. marcel

    je weet het met dit team nooit, dus HOOP vanmiddag toch weer op een leuke pot. kan echter net zo goed weer een drama worden, want naast de verwijzing dat Fortuna lastig doelpunten weet te maken, geldt dit voor VVV (met 6 treffers meer) natuurlijk net zo.

    1. Daar heb je hartstikke gelijk in! VVV is in thuiswedstrijd sterk maar Fortuna wist in uitwedstrijden juist de meeste punten te behalen. Maar ik acht VVV toch sterker dan Fortuna. Heb ze een aantal keer zien spelen en voetballend is het niet super veel. Maar in Derbys komen toch andere krachten kijken. Ik hoop gewoon op een gemakkelijke overwinning en eindigen ten minste nog op de 10de plek.

Leave a Reply