Voorbeschouwing VVV-Venlo – Fortuna Sittard

Het is weer derbytime in Venlo! Na een vrije speelronde voor de Venlo, mogen de mannen weer. Morgenavond om 20.00 zullen de manschappen van Maurice Steijn aantreden tegen provinciegenoot Fortuna Sittard.

Afgelopen maandag was er een vrije speelronde voor VVV en daarin zagen de Venlonaren Sparta Rotterdam kampioen worden van de Jupiler League. Waar het al praktisch zeker was dat we via de play offs moesten gaan zorgen voor het promoveren naar de Eredivisie, is het nu dus helemaal definitief door het kampioenschap van Sparta.

Afgelopen vrijdag wonnen we de derby van in en tegen Maastricht met 1-3. Zoals de meeste derby’s was het geen gemakkelijke wedstrijd. Het golfde op en neer, maar VVV was een stuk effectiever dan MVV. Door messcherpe counters werd de overwinning binnengehaald en bleef de 2e plaats gehandhaafd voor de Venlonaren.

FC Eindhoven verloor maandag met 4-2 van FC Emmen, terwijl NAC won met 4-1 van Telstar. Dat betekent dat we 3 punten voorsprong hebben op NAC en FC Eindhoven. Maar FC Eindhoven heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Morgen spelen we tegen Fortuna Sittard de nummer 15 op de ranglijst. De wedstrijd in Sittard, eerder dit seizoen, eindigde in een 0-5 overwinning voor de Venlonaren. Voor Fortuna is het seizoen min of meer ten einde, zij komen niet meer in aanmerking op play offs te gaan spelen. Maar voor VVV is het allerminst beslist of ze de 2e plaats voor zich hebben opgeëist. Een overwinning op de Fortunezen brengt VVV een grote stap dichterbij.

Dat weet ook trainer Maurice Steijn: “Wij gaan vol voor de overwinning.We willen graag de goede reeks voortzetten met een driepunter in eigen huis. Dat zijn we niet alleen aan onze stand verplicht, maar ook omdat we die tweede plaats veilig willen stellen. Ik hoor en zie allemaal scenario’s met als en dan, maar wanneer we onze wedstrijden winnen blijven we tweede en hebben we het voordeel om uit te beginnen. En dat kan wel eens heel belangrijk worden!”

Opstelling VVV-Venlo
Waar het vorige week al moeilijk was op de opstelling te maken, dan wordt het deze nog een gradatie erger voor de trainer.Post, Promes en Rutten zijn nog geblesseerd en kunnen daarom nog niet deelnemen aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Daarnaast hebben we 3 geschorsten deze week. Haagen is nog geschorst van zijn rode kaart tegen FC Den Bosch. Van Crooij en Nijholt kregen hun 5e en respectievelijk 10e gele kaart van het seizoen en zijn tegen Fortuna Sittard geschorst.

Het wordt dus aardig puzzelen voor de trainer: “Naast de langdurige blessures van Post, Promes en Rutten zijn er wat pijntjes bij Hunte. En niet alleen Haagen is geschorst, ook Van Crooij en Nijholt zitten een schorsing uit. Dat betekent dat we 7 spelers niet ter beschikking hebben en dat raakt je team natuurlijk. Gelukkig hebben de andere spelers het uitstekend gedaan wanneer het hun beurt was om te spelen, dus ik verwacht dat dat ook vrijdagavond het geval is”

Positief om op de training te zien was dat Promes, Rutten, Post en Donkers ook meededen met de partijvorm. Torino Hunte trainde apart, dus het is nog even afwachten of hij kan spelen morgenavond. Het is oppassen geblazen voor Ralf Seuntjens, hij staat al een tijdje op 4 gele kaarten.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Korkmaz, Buwalda, Sevinc, Fleuren; Opoku, Kruijsen, Paulissen; Resida, Seuntjens & Gijzen.

Fortuna Sittard
Fortuna Sittard staat op de 15e plek met aan het roer Ben van Dael. De oud assistent-trainer van VVV staat sinds december voor de spelersgroep van Fortuna Sittard.

Naast Ben van Dael, komen we vrijdag nog een aantal bekenden tegen: Schroijen, Jansen en de Regt hebben allen een verleden bij de Venlose club. Afgelopen maandag speelden de Fortunezen ook al een derby, namelijk tegen MVV en die werd met 1-2 verloren. Fortuna Sittard is niet bezig aan de sterkste reeks in de competitie. Van de afgelopen 5 wedstrijden werd er een gewonnen, twee verloren en twee gelijkgespeeld.

Van de laatste 5 wedstrijden won VVV er 1, verloor VVV er 1 en werd er 3 keer gelijkgespeeld. Fortuna Sittard is voor VVV dus een taaie tegenstander, maar als we kijken naar een langere periode is VVV in het voordeel. Van de laatste 10 wedstrijden won VVV er 5, speelde het er 4 gelijk en verloor VVV 1 wedstrijd tegen de Fortunezen.

Arbitrage
Scheidsrechter: D’Hondt
Assistent-scheidsrechters: De Neve en Symons
Vierde official: Bijl

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de derby tegen Fortuna Sittard in stadion de Koel. FORZA VVV!

2 Responses

 1. Ben

  Kan heel moeilijke wedstrijd worden gezien de vele geschorsten en geblesseerden. Tel daarbij dat Fortuna extra gemotiveerd zijn. Ik blijf echter vertrouwen op de spelers die wel beschikbaar zijn. FORZA VVV!

 2. kiekoputspelke

  Een aantal van de mensen die er vanavond niet bij zijn (Promes, Post en Rutten) missen we natuurlijk al langer en VVV is er in geslaagd het gros van die wedstrijden tot een goed einde te brengen. Ik verwacht dat Korkmaz wederom het centrale duo vormt met Buwalda ?
  Nu dat ook Nijholt op het middenveld ontbreekt wordt daar de spoeling natuurlijk dunner, maar met Opoku, Paulissen en Sevinc hebben we daar evengoed voldoende kwaliteiten rond lopen.
  Het missen van Vito van Crooy is nu wél voelbaar, zeker omdat achter de naam van Hunte ook een vraagteken staat…. Met Hunte en Resida zouden we voorin nog steeds goed vertegenwoordigd zijn, maar nu wordt het puzzelen. Misschien dat Paulissen weer voorin speelt straks en dat er gekozen wordt voor Bourdouxhe of Kruijsen als linkermiddenvelder.

  We zullen het zien; Steijn en Driessen zullen vast hun basis elf hebben gekozen en ook met dié groep moet gewonnen kunnen worden van Fortuna Sittard. Uiteraard met de juiste instelling en inzet maar daar kunnen we dit seizoen niets van zeggen bij dit VVV….die gaan er iedere wedstrijd voor !!

Leave a Reply