VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Fortuna Sittard

Morgenavond dan is het weer zover. Dan speelt VVV-Venlo weer een thuiswedstrijd. Ditmaal is het de derby tegen Fortuna Sittard en die zal afgetrapt worden om 20.45 uur in Stadion de Koel. Het belooft een belangrijk duel te worden die het vervolg van de competitie redelijk zou kunnen bepalen.

Het afgelopen weekend werd er dus niet gevoetbald door VVV. Okay, dat is niet helemaal waar. Er werden korter dan een minuut gevoetbald in de Kuip en daarna viel het licht uit. Dat ging ook niet meer aan waardoor scheidsrechter Nijhuis na een half uur wachten, de wedstrijd staakte. Die wordt nu in zijn geheel overgespeeld op donderdag 6 december om 20.00 uur, waardoor we nu nog een wedstrijd tegoed hebben in vergelijking met andere clubs.

Morgen wacht dus Fortuna Sittard en die doen het best behoorlijk voor een promovendus. Zij staan op een 10e plaats met 13 punten en dat is gewoon goed. Dat weet ook Maurice Steijn:  “Ik vergelijk ze een beetje met ons. Onbevangen, voortbordurend op de goede prestaties van het jaar ervoor. Ze spelen naar hun mogelijkheden. Heel knap hoe ze het doen. Ze spelen wel gedisciplineerd, maar met veel passie en met goed voetbal, anders haal je geen dertien punten.”

Het is door VVV benoemd als een echte derby wedstrijd VVV-Venlo tegen Fortuna Sittard, maar dat vindt niet iedereen waarschijnlijk. De echte rivaliteit ligt toch meer bij de meer zuidelijk geleden ploegen in Limburg. Steijn heeft er ook niet zoveel boodschap aan: “Voor mij is dit een gewone wedstrijd en zo denken de spelers er ook over. Wel een belangrijke, maar dat geldt elke wedstrijd. We staan op de zesde plaats en die plek kun je verstevigen door te winnen. Dat zorgt voor een goede motivatie bij ons team. Een vol stadion, een aantrekkelijke tegenstander, een mooie plek op de ranglijst. Wat wil je nog meer.”

VVV-Venlo 

VVV-Venlo kan op bijna iedereen een beroep doen, behalve op Tristan Dekker. Hij is nog steeds herstellende van zijn operatie. Roel Janssen kan ook gewoon meedoen tegen zijn voormalige werkgever. Zijn beroepszaak tegen de schorsing van 4 duels waarvan 1 voorwaardelijk, dient dinsdag en daardoor is zijn schorsing voorlopig opgeschort. Dat houdt in dat hij waarschijnlijk gaat starten en Borgmann weer naar de bank verhuist.

Tegen FC Emmen zag de opstelling er zo uit en het kan zomaar zijn dat VVV dezelfde opstelling hanteert tegen Fortuna Sittard morgen. Op de rechterafbeelding zie je de daadwerkelijk positionering van de spelers van VVV in die wedstrijd. Als je daar nog eens een tactische analyse van wilt lezen, klik dan hier.

Fortuna Sittard
Fortuna Sittard doet het dus lekker met een 10e plek in de Eredivisie op dit moment. Zij hebben een nagenoeg fitte selectie, maar een flinke aderlating. Andrija Novakovich is er niet bij morgenavond en dat is voor VVV wel erg prettig. Mark Diemers is op dit moment de man in vorm bij de Fortunezen en daarvoor moeten we waken.

Vermoedelijke opstelling:  Koselev, Ciranni, Dammers, Ninaj, Pinto, Rodriguez, Hutten, Diemers, Lamprou, Stokkers en Semedo.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 48 competitiewedstrijden tegen Fortuna Sittard gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 21 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 13 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 43,75%. In totaal heeft VVV-Venlo 78 doelpunten gescoord en 52 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter:Siemen Mulder
Assistenten:Erik Kleinjan en Peter Janson
Vierde official: Ingmar Oostrom
VAR: Laurens Gerrets
AVAR: Erwin Zeinstra.

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard! FORZA VENLO

12 Responses

 1. RuiverCity

  Er is maar één ding dat morgen telt en dat is winnen!!! VVV moet het spel morgen maken en dat ligt ze minder of ze moeten vanaf de eerste minuut vol druk zetten en snel een voorsprong forceren.
  Fortuna staat er echter om bekend dat het juist sterk kan terugkomen na een achterstand.

  Met zijn allen achter de geel-zwarten.

  1. Godfried

   ik zou de bal juist lekker aan fortuna laten. Semedo uitschakelen en zelf vanuit de omschakeling toeslaan. lekker compact maken en de wedstrijd domineren. daar is vvv het beste in. dat moet je dus benutten. maar wel mee t mes tussen de tanden.

   1. pavisto67

    Ik zou toch echt vooral Diemers uitschakelen, dat is de bepalende speler bij Fortuna

 2. Als we deze wedstrijd gewoon realistisch bekijken wordt het een zware pot. Je kan vanavond dik winnen maar ook dik verliezen. We hebben vorige week niet gespeeld en ik weet niet of dat een voor of nadeel is in vergelijking met Fortuna die dik wonnen van een zwak PEC.

  Ben benieuwd of ze het vanavond aanvallend of verdedigend oppakken. Tegen Emmen zag je ook direct dat ze wilde aanvallen maar goed door de rode kaart kwamen we niet veel verder.

 3. Nard

  Ik denk dat Steijn vanuit ’n gesloten defensie gaat voetbal len want Fortuna speelt graag op de aanval. Dus laat hun
  ’t spel maar maken. Dan krijgen wij de ruimte om te counteren. Want kansen krijg je altijd, maar die moeten dan wel benut worden……En mss moet Roel tegen zichzelf beschermd worden door hem niet op te stellen tegen zijn ouwe club….!! Maar ja, ik ben niet de trainer. Dan kun je hem tevens laten voelen dat die domme overtredingen niet getol

  1. Ik denk dat Roel zich ook wel realiseert dat dat tegen Emmen niet zo’n handige actie was, en hij is er tegen Fortuna ook al een keer uitgestuurd, dus ik verwacht dat hij deze wedstrijd geen gekke dingen gaat doen. Maar hij speelde voor zijn doen echt goed de laatste wedstrijden, dus ik zou m zeker opstellen..
   Ik denk dat het een vrij pittige wedstrijd met flink wat gele kaarten, er staat veel op het spel…
   En Grot, die hoort sowieso in de basis, zeker vandaag en als Mlapa niet in de wedstrijd zit sneller wisselen…

 4. Nard

  Laat Borgmann zich maar eens bewijzen op de plek van Janssen. Dan weten we tenminste of hij werkelijk ’n versterking is ?! En dat is met de tweede competietiehelft in zicht geen overbodige luxe. Of hebben we Borgmann gehaald om slechts op de bank te zitten?? Lijkt me niet verstandig, immers, straks als het er werkelijk op aan komt, zal hij toch ook z’n mannetje moeten staan. HHHHUP VVV

Leave a Reply