Voorbeschouwing VVV-Venlo-Fortuna Sittard

Na de ongelukkige thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam afgelopen dinsdag mag VVV-Venlo aanstaande zondag wéér thuis aantreden. Om 12:15 uur is in Covebo Stadion De Koel Fortuna Sittard de tegenstander.

VVV-Venlo

De verliespartij tegen Sparta betekende competitienederlaag nummer zes op een rij voor de Venlonaren. Het was een nederlaag die nogal knullig tot stand kwam. De eerste helft was er eentje die niet om over naar huis te schrijven was, maar na rust ontbrandde de wedstrijd enigszins. Na een aantal flinke kansen voor met name invaller van Crooij was het Da Graca die wél de ban brak. In het verkeerde doel weliswaar. De Zweedse centrumverdediger kreeg een voorzet van de zijkant volledig verkeerd op zijn schoen en werkte de bal zo achter Kirschbaum. Hierna probeerden de mannen van Hans de Koning wel nog om de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een geluksbal in de 94e minuut die via Hunte nog bijna over de doellijn rolde kwam VVV helaas niet. Een totaal onnodige nederlaag dus. De Koning: “Zonde ja. Ik denk dat we op basis van de eerste helft gelijkwaardig waren. De tweede helft kwamen wij veel beter uit de startblokken. Moet je eigenlijk zelf de 1-0 maken, want zo’n wedstrijd was het wel. En dan maken we wel een doelpunt… in het verkeerde doel voor onszelf helaas. Dat is ook voetbal. Soms zit het mee en soms zit het tegen. We hebben wel hard gewerkt met elkaar.”

Maar waar het veelal tegenzat afgelopen dinsdag was er ook een positieve ontwikkeling te zien op het veld. Vito van Crooij maakte eindelijk weer minuten in het geelzwart. De rasechte Venlonaar was een tijdje afwezig door een positieve coronatest, maar kwam direct na de rust binnen de lijnen voor Shabani. En dat deed hij met verve. Zijn onbevangenheid en constante pressie waren dingen die het elftal de afgelopen wedstrijden miste. Het is dan ook goed om te zien dat Vito weer terug is.

En er is eindelijk meer goed nieuws te melden vanuit de Venlose lappenmand. Giorgos Giakoumakis en Anastasios ‘Tassos’ Donis hebben weer volledig meegetraind en zullen zondag bij de wedstrijdselectie zitten. Ook Zinédine Machach herstelt langzaam, maar de derby tegen Fortuna Sittard komt voor hem als vanzelfsprekend nog te vroeg. Daartegenover staat waarschijnlijk wel de lange absentie van Christos Donis. De broer van Tassos raakte tegen Sparta geblesseerd en het is voorlopig nog even afwachten hoelang hij precies uit de roulatie is. Ook staan er nog vraagtekens achter de namen van Roy Gelmi en Tristan Dekker.

Fortuna Sittard

De tegenstander van zondag, Fortuna Sittard, doet het een stukje beter dan VVV. De ploeg van Sjors Ultee staat 11e met 31 punten en is daarmee zo goed als veilig. Een zeer knappe prestatie voor een ploeg die na tien wedstrijden pas op drie schamele puntjes stond. Sinds de aanstelling van Ultee begin december draaien de Fortunezen als een tierelier. De laatste twee wedstrijden (FC Groningen-uit 1-0 en PSV-thuis 1-3) werden weliswaar verloren, maar daarvoor pakte Fortuna maar liefst vijf van de zeven keer de volle buit. Statistieken voor een subtopper en dat is – nogmaals – een zeer knappe prestatie. De Koning over de tegenstander: “In de uitwedstrijd hebben we het prima gedaan, met uitzondering van de uitslag. Het is een hele stugge ploeg met een aantal jongens met ervaring en specifieke kwaliteiten. Ik denk dat het zondag een fifty-fifty wedstrijd wordt. We moeten zorgen dat we de punten in huis houden.”

Fortuna Sittard heeft dit seizoen tot nog toe 45 doelpunten tegen gekregen, maar liefst 22 minder dan VVV. Er zijn natuurlijk een hoop redenen te verzinnen voor dit grote verschil (met namen de zeperds tegen Ajax en Feyenoord), maar een andere belangrijke factor is het Vlindermes van de Vinckenhof, oftewel Roel Janssen. De geboren Venlonaar is dit seizoen teruggekeerd bij de club waar hij tussen 2011 en 2016 ook al als speler actief was en speelt, in tegenstelling tot bij VVV, weer in het hart van de verdediging. Janssen speelt in Sittard op het randje en soms zelfs er overheen, zo weet ook Giakoumakis. De Griekse spits werd in de heenwedstrijd eerder dit seizoen meerdere malen flink aangepakt door Janssen en daar was hij overduidelijk niet van gediend. Of Janssen aanstaande zondag tegenover Giakoumakis of Arias staat zal hem weinig uitmaken. Feit is wel dat het voor het Vlindermes van de Vinckenhof de eerste keer in Covebo Stadion De Koel zal zijn sinds zijn vertrek bij de Venlonaren.

Voor zover bekend is, beschikt Fortuna Sittard over een volledig fitte selectie. Dat betekent geen schorsingen, blessures of andere personele problemen. Een luxeprobleem voor Ultee.

Statistieken en historie

De statistieken die bij dit Limburgse onderonsje horen zijn in Venloos voordeel. Van de 26 onderlinge ontmoetingen in Venlo tussen beide ploegen won VVV er 11. Fortuna nam 6 keer de punten mee naar Sittard en 9 keer eindigde het duel onbeslist.

De laatste keer dat VVV en Fortuna tegen elkaar speelden in Venlo was een speciale. Niet zozeer vanwege de uitslag of het spectaculaire spelverloop (de wedstrijd eindigde in 0-0), maar wel vanwege het feit dat dit de laatste keer was dat De Koel helemaal vol met publiek zat. Inmiddels al ruim een jaar geleden. Laten we hopen dat dit snel weer terugkomt en we weer met z’n allen in De Koel aanwezig mogen zijn. Een seizoen eerder wist VVV in eigen huis wel te winnen van Fortuna. Een spectaculaire wedstrijd eindigde toen dankzij Venlose doelpunten van Ralf Seuntjens en Peniel Mlapa (2x) in een 3-2 overwinning voor VVV.

Eerder dit seizoen verliep ‘De Strijd Om Limburg’ teleurstellend voor de Venlonaren. Hoewel VVV toen prima voor de dag kwam en Giakoumakis en Hunte allebei wisten te scoren, waren slecht verdedigen en domme fouten de oorzaak dat VVV toen met een onnodige 3-2 nederlaag huiswaarts keerde.

Arbitrage

Scheidsrechter van dienst bij de Limburgse derby is Siemen Mulder. Zijn assistenten zijn Mark Janssen en Jermain Lapar. Jannick van der Laan is de vierde official en vanuit Zeist kijkt Laurens Gerrets mee als VAR. Het is de tweede wedstrijd dit seizoen van VVV die onder leiding staat van scheidsrechter Mulder. Op de allereerste speeldag floot hij namelijk ook het duel in Emmen tussen de plaatselijke FC en VVV. Het was de wedstrijd waar Nederland voor het eerst kennis maakte met het Griekse fenomeen Giorgos Giakoumakis. De spits uit Heraklion scoorde bij zijn Eredivisiedebuut namelijk meteen drie doelpunten. VVV won uiteindelijk met 3-5.

De wedstrijd VVV-Venlo-Fortuna Sittard is zondag live te zien op ESPN kanaal 3 of te beluisteren via het radioverslag van Omroep Venlo en L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard! FORZA VENLO

138 Responses

 1. Venlooow

  Wat hoop ik zo dat Giakoumakis en Tassos beiden weer in de basis staan maar met HdK en JD vrees ik weer het ergste.
  Maar ik laat me verassen en wat hoop ik zo op 3 punten.
  Dat Machach ook voorruit gaat klinkt goed want ik had vernomen dat hij misschien dit seizoen niet meer zou spelen. Dus keep fingers crossed.

 2. jurgen

  Bij Fortuna zit in de trainersstaf meer slimheid als bij VVV, dat Fortuna heeft gewoon een Italiaanse speelwijze wat we in de vroegere dagen zagen. De eerste pot die we met 3-2 verloren, had VVV volgens de statistieken gewoon meer balbezit als Fortuna !! Ook al spelen die gasten thuis, ze zakken gewoon in en spelen op de counter/omschakeling. Ik zou het geweldig vinden als Ultee tactisch zou worden afgetroefd, maar ik ben hier sceptisch over.
  VVV en Fortuna ontlopen elkaar qua kwaliteit eigenlijk niets, het vernuft zit um ergens anders 😉

  1. mats

   Nou ik kan me niet voorstellen dat Hans in staat is tactisch af te troeven.. sterker nog, Fortuna heeft ons de vorige keer met onze eigen wapens verslagen. En Hans keer ernaar en zag dat het aan de stand niets veranderde …..

 3. mats

  Ik ben de uitspraak van Roel nog niet vergeten… dus ‘alles is zondag geoorloofd tegen Fortuna’ en Roel zelf geniepig twee kaarten aansmeren lijkt me het minste….

 4. zuid1

  Swinkels kan geen 90 minuten meer aan is gebleken. Toch zou ik met hem beginnen en erna Gelmi of Kum inbrengen.

  Enige logische opstelling in mijn ogen (mits fit )

  Kirshbaum
  Pachonik Swinkels da Graca Guwara
  Janssen Post van Crooy
  Roemer Giakoumakis Donis

  1. Koelie

   Waarom Janssen? Willem II hijgt in de nek, je morgen 3 punten pakken. Dus die tweede controleur laat maar zitten. Als we voorstaan kan Janssen erin komen. Dan kunnen we achterover hangen, want dat gaat Fortuna morgen toch doen.

   Kirshbaum
   Pachonik Swinkels da Graca Guwara
   Shabani Post van Crooy
   Roemer Giakoumakis Donis

  2. Toch schijnend om te zien dat VVV aanvallend niets maar ook niets klaar krijgt.
   Heb echt het idee dat heren trainers het niet meer aan de praat krijgen. Verdedigend worden beginners fouten gemaakt. Swinkels die daar als een hark staat te verdedigen en Pachinik die geen schim meer is vergeleken met vorig seizoen.

 5. Stijn van Gassel vertrekt na dit seizoen bij Helmond Sport. Prima keeper uit Ijsselsteijn die uit de VVV/Helmond Sport jeugdopleiding komt. Aangezien het contract van Kirschbaum afloopt moet Stan misschien toch eens even bellen, al zou het me niet verbazen als dat al gebeurd is.

  1. De Koel

   Nacompetitie is het hoogst haalbare voor dit VVV. Als je iedere wedstrijd gemiddeld 2,7 doelpunten tegen krijgt, mag je blij zijn als je niet rechtstreeks degradeert. Het is dat Giakoumakis zoveel scoort, anders stonden we allang kansloos onderaan.

 6. FC VVV03

  Ag ja en HdK spreekt morgen weer van totaal geen stress en druk qua stand. Dat VVV al 4/5 weken roept dat er niets aan de hand is , is terug te zien in de stand.

 7. RuiverCity

  Misschien worden ze bij VVV, na de winst van Willem II, eindelijk wakker. Men dacht al lang veilig te zijn. Maar in Tilburg zien ze ook de ineenstorting van VVV sinds eind januari.
  Een zwak team dat amper voor het doel van de tegenstander kan komen, mits er toevallig een lange bal goed terecht komt. In Tilburg ruiken ze bloed…..

 8. Depor

  Het is precies zoals ‘Beek’ hierboven aangeeft. Gewoon laf voetbal wat nergens voor nodig is. Gewoon vol voor de winst gaan, maar daar is deze trainer niet zo van.

 9. FC VVV03

  Vervelendste is dat je gewoon nu al weet hoe VVV voor de dag komt morgen. Alle ballen blind op Jako en maar hopen dat die er iets leuks meekan doen. Totaal geen voetballende oplossingen of via de vleugels aanvallen. Als Roemer morgen niet in de basis staat neem ik Jay en HdK niet meer serieus.

 10. Jongens, kom op!
  Natuurlijk zitten we in een negatieve spiraal en gloreert het doemdenken…
  Als je daar in meegaat kom je er niet natuurlijk!
  Maar we zijn er zelf bij, morgen spelen we tegen Fortuna en kunnen we punten halen!
  Stel de juiste spelers op met, nog belangrijker: de juiste instelling!
  Laat zien aan Roel Janssen wat zijn beperkingen zijn in het centrum van hun verdediging en zegevier!

  1. mats

   Dat is nou precies het proberen, we zijn er zelf juist niet bij. En daarnaast, op basis van wat Hans en Jay presteren met dithyrambs
   Is het logisch dat niemand er vertrouwen in heeft….. Alleen hoop…….

 11. robvvv

  Het gaat toch nog spannend worden…. VVV zal alle zeilen moeten bijzetten om playoffs cq. directe degradatie te ontlopen. Alles is te wijten aan een slechte keuze van de technische staf in de loop van deze competitie.
  In alle wdstrijden dat Schäfer meespeelde als linksachter vlogen de doelpunten je om de oren vliegen.:door zijn manier van “dekken” kwamen vaak zijn medeverdedigers in de problemen waardoor Kum, Gelmi en/of Schmitz cruciale fouten maakten waar iedereen deze mannen op afrekende terwijl de oorzaak bij Schäfer lag. Ik hoop dat Guwara er weer in staat morgen anders gaat het weer fout. In de spits gelukkig weer Giakoumakis want met Arias speelde VVV gewoon met 10 man… Roemer moet erin op rechts .
  Als het aan mij ligt :
  Kirschbaum
  Guwara- Da Graca- Post- Gelimi (of Kum!!) – Pachonick
  Jansen- C.Donis-Van Crooij
  Giakoumakis-Roemer

  Ja , 5 -3-2 ….waarbij Van Crooij vanaf links op kan komen als 3e aanvaller en met eventueel Post naar voren voetballend.

  Let op de snelle mannen van Fortuna ….
  Een ouderwets compact VVV is nodig om tot succes te komen….

  1. Venleau

   Maar goed dat jij geen trainer bent… je weet dat C. Donis zwaargeblesseerd is hè, die zou ik niet opstellen. Verder is Post als cv opstellen vragen om onnodige penalty’s en vrije trappen rond de 16.

  2. chretien

   Schäfer? De gek die hem op die plaats zette destijds moet je het kwalijk nemen. Terwijl Gelmi meerdere keren op die plek redelijk goed speelde. Bovendien, we hebben altijd nog Schmitz achter de hand voor op de linksback plaats.
   Ik ben benieuwd naar wie er wel en niet kunnen spelen.
   We snakken naar een overwinning. FORZA VVV!

 12. supportertje

  Dag van de waarheid voor VVV en de supporters. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar vandaag gaat het lukken waar het anders niet lukte. Klinkt positief, en ik wil het ook niet anders zien. Natuurlijk word ook ik heen en weer geslingerd tussen hoop, en nog veel meer hoop, want ze hebben het niet laten zien de afgelopen weken. Maar toch, er lijkt iets aan de hand te zijn op de berg. Mijn gevoel zegt dat er iets broeit en men vandaag wel eens boven zichzelf gaat uitstijgen. Ze hebben veel te verliezen, en wij ook. Maar op de een of andere manier denk ik toch dat het wel goed komt vandaag. Vraag mij niet waarom. En anders is het gewoon ijdele hoop geweest, en word ik gelogenstraft door de feiten.

 13. OooLGooO

  Kevin Hofland heeft gesolliciteerd bij VVV….

  Lijkt mij een prima trainer voor VVV, nuchter, gevoelsmens, ambities om een club mee op te bouwen. Ben heel benieuwd!

  1. Ievel Knievel

   WTF?!?! Echt een nitwit eerste klas.

   Schopt alleen maar stennis in een organisatie. Kan een team niet motiveren, logisch ook met die chagrijnige kop waar nooit iets uit spreekt; en dan klagen over een paar close ups van HdK die je van ESPN te zien krijgt (ik zag in de beker halve finale meer close ups van HdK en zag hem wel degelijk actief mee leven namelijk). Het Ultee effect is helemaal geen Ultee effect. Kevin bakte er gewoon helemaal niks van met een selectie die veel beter is dan de onze bijvoorbeeld.

  2. Real VVV

   Hopelijk niet. Wat ik zie op tv lijkt het me een vervelende man die nogal rancuneus is. Zijn resultaten en het voetbal bij Fortuna dit seizoen spreken ook niet voor hem.

   1. Ievel Knievel

    Altijd voor Luhukay gaan. Met Kevin H. is je hele imago als club naar de klote. Kevin H. wordt overal waar hij komt/ kwam als vervelend mannetje en matennaaier ervaren. Heeft daarnaast een uitstraling van een koekblik. Is ook niet mediageniek of charmant en nog belangrijker: heeft het vak niet in de vingers. Ook niet onbelangrijk: Zuid-Limburgers en Noord-Limburgers matchen vaak helemaal niet. Hersens van Zuid-Limburgers werken echt op een rare manier. Een voor alle mensen die HdK lopen te dissen. HdK is in alles een beter mens en een betere trainer dan Kevin Hofland. Onbegrijpelijk dat je een sollicitatie van zo iemand een goed idee kan vinden. Ik vind het al erg dat hij zelf zijn sollicitatie de media in gooit. Dan moet je toch wel erg wanhopig naar werk verlegen zitten. Doordat hij dit zelf in het rond aan het roepen is zou ik als VVV zijnde sowieso al niet serieus op de sollicitatie ingaan. Sollicitaties zijn anoniem, totdat beide partijen er vrede mee hebben dat iets naar buiten komt.

    Er zijn voor volgens seizoen echt wel wat betere trainers beschikbaar. Zelfs een Ole Tobiassen, waarvan ik echt benieuwd ben waarom hij er bij Almere achterbaks uitgewerkt is. Misschien is Steijn volgend seizoen wel weer beschikbaar. Kan me niet voorstellen dat het zo lekker werkt in wespennest Breda, Luhukay dus altijd serieus mee sparren en spreken en misschien is er nog wel een goede Duitse trainer beschikbaar. Bij Heracles en Vitesse legt ze dat geen windeieren. Ook fijn voor het Duitse achterland.

    Nooit voor Kevin H. gaan. Ik weet zeker dat je dan ook een hoop supporters kwijt bent. Net zo’n blunder als Maaskantje aanstellen (volledig op het conto van Stan Valkx toe te schrijven trouwens; op last van Hai Berden is hij ontslagen).

   2. Aparte constatering en generalisatie: hersens van Zuid-Limburgers werken anders dan die van Noord-Limburgers. Staan misschien soms anders in het leven qua gedrag maar hersens die
    anders werken, sorry….
    En Maurice Steijn gaat komend seizoen echt niet terugkomen. Waarom denk je dat Ralf Seuntjes volgend jaar bij NAC speelt? Precies!

   3. Ievel Knievel

    Vooral een constatering met een knipoog, maar wel een waarheid als een koe.

    Verder: Seuntjes zou al naar NAC gaan toen hij nog bij ons speelde, weet je nog? Ik zou dat niet 1 op 1 koppelen aan Steijn’s aanwezigheid. Een het was een al even vreemde actie van Ralf als toentertijd.

    Bij ons gedoe, bij de Graafschap gedoe; hij mag blij zijn dat hij alleen zijn aanvoerdersband kwijt is. Kans is groot dat hij met NAC gewoon KKD speelt en dat Graafschap eredivisie speelt. Kharma is a bitch. Ik heb trouwens weinig tegen Ralf, maar dit soort dingen pakken hij en zijn zaakwaarnemer stom aan.

  1. Wel redelijk aanvallende opstelling.
   Sommige spelers zullen het nu echt moeten laten zien…
   Als John het laat afweten de 1e helft na de rust gelijk Roemer inbrengen, die zou dan wel eens het verschil kunnen gaan maken met acties/voorzetten…

 14. hanskazan

  Snap de lastige keuze wel aan de linkerkant. Vito op links is echt geen succes gebleken en roemer is met zijn speelstijl ook vooral effectief op rechts.

  Hopen dat HdK durft om Donis er in te gooien in de rust 😬

 15. Ievel Knievel

  Kut, dat krijg je met Swinkels in de verdediging.

  Nacompetitie it is, zoals het er naar uitziet. Scheelt dat ADO zelf weinig klaarspeelt ivm plek 17.

  Nacompetitie moet je ook serieus vrezen. Kans op degradatie is ineens gestegen naar 60-70%

 16. hanskazan

  Wat een bedroevend niveau. Het geen mij het meest frustreert naast de slechte passing is het inspiratieloos blinde naar voren rossen en dan niet eens het duel voor de tweede bal aan gaan.

  Zwakzinnig gedoe

  Wisselen in de rust en gauw

 17. hanskazan

  Simon janssen speelt ELKE BAL minimaal een halve meter achter de man. Swinkels timed alles verkeerd en lijkt wel met een oog te kijken want die schat alles verkeerd in….

 18. Depor

  Wat een anti voetbal weer. INdien je de vleugelaanvallers het veld in stuurt om de opdracht om meer te verdedigen dan te aanvallen krijg je dit soort voetbal. Ligt echt niet aan John, maar aan de instructies van de trainer.

 19. Leonardus

  Snel ingrijpen. Trainer d’r uit en hopen op een shock effect. Het kan toch niet zijn dat die spelers niet kunnen voetballen. Inmiddels is het al 5 wedstrijd geleden dat VVV een velddoelpunt heeft gemaakt.

 20. chretien

  Fortuna spelers willen perse winnen. Ze winnen elk duel. Als ze de bal kwijt zijn rennen ze er allemaal direct op af om de bal weer in bezit te krijgen.en dan vind ik Fortuna nog eens niet best spelen.
  Geen enkele VVV speler haal zijn eigen niveau, alleen John heeft al twee ballen voor het doel gelegd.
  De Koning moet ingrijpen

 21. mats

  Ik had goede hoop op Shabani maar na een stuk of 4 wedstrijden kun je toch wel zeggen dat hij echt nog slechter is dan Hunte….

  Met een Janssen en een Post die inmiddels ook geen pannenkoek meer raken kun je verwachten dat je op het midden geen enkele vuist kan maken. Je ziet de verdediging zoeken……

 22. Depor

  Denk dat Donis niet lang kan spelen en nog niet fit is. INdien dit spel niet verbeterd ben ik bang dat we straks na de wedstrijd de berg op moeten. Dit kan zo niet. waar is die beleving van onze spelers?????

  1. supportertje

   Het niveau van de nieuwe spelers was een stuk beter toen ze instroomden. Naarmate het seizoen vordert zijn ze slechter geworden. Kan mij niet voorstellen dat dit aan de spelers zelf ligt. Door de omstandigheden gaan de koppies hangen. De verantwoording hiervoor ligt op een ander niveau.

 23. Ievel Knievel

  Stan Valkx gaat zeker niet vrijuit. Spelers die op het laatste moment zijn toegevoegd hebben niet de juiste mentaliteit. Je mist, vind ik nog steeds, Linthorst qua balans. Best een belangrijk verschil.

  Technische Staf gaat WEEER niet vrijuit. Nog steeds spelers op de verkeerde plek opstellen. Swinkels is bijna altijd verkeerd, want te oud en te langzaam.

  1. VeniVidiVici

   Onzin, linthorst was zeer matig dit seizoen, maar middenveld is echt geen eredivisie nivo idd. Als je ziet hoe FS speelt, om jaloers van te worden. Spelen naar mogelijkheden en met een plan. Wij daarentegen….drijfzand. Ik neem aan dat 7x verlies op rij voldoende is om HdK te wippen nu…er moetbiets gebeuren, dit is apathisch..een derby notabene, waarvis de strijd???

  2. Koelie

   Linthorst had dit seizoen ook nog helemaal niks laten zien.

   Er staat geen team, er is geen strijd, er is geen plan. Stan kan nog 100 spelers halen die twee clowns op de bank hadden in de zomer al gewisseld moeten worden. Dat is natuurlijk wel Stan aan te rekenen.

   1. De Koel

    Als Stan volgende week Messi naar Venlo zou halen, zit die na drie weken training van Hans en Jay op het niveau van Hunte.

   2. Ievel Knievel

    Zelfs een matige Linthorst zorgde voor balans. Balans is wat je mist. Balans is iets anders dan aan of een speler 100% is of minder.

   3. Koelie

    Janssen en C Donis genoeg balans in het middenveld. Wat mij betreft zelfs teveel in defensieve richting. Het ontbreken van Machach als creatieve spelbepaler is een groot gemis.

 24. Louis van Gaal

  Tja.. fraaie wissles in de rust. 1 spits, 4 vleugelspelers, 1 verdedigende medevelder …. dan hou je toch geen middenveld meer over en wordt je daar overlopen.zou je denken….en ja hoor…

  1. mats

   Het middenveld is al het hele jaar (én vorig jaar trouwens) het probleem. Het uitvallen van CDonis is een groot probleem. En in plaats van Shabani hadden ze beter nóg een middenvelder aan kunnen trekken.

   1. DeOtjes

    Tsja .. iedereen riep om een nummer 10. Dan haal je er 1 en dan is het weer niet goed. Maar het ligt natuurlijk ook aan het plan. Als je verdedigend wil spelen heb je niks aan een diepe nummer 10.

   2. mats

    Waar zeg ik dat het niet goed is. Ik ben blij met Christos. En baal dat je hem moet missen want dat is nu wel weer duidelijk. Ik zeg alleen dat je nóg een Christos had moeten halen want de spoeling op het middenveld blijft dun.

    En iemand zei het al… na de wissel sta je met 4!!! Vleugelspelers te spelen…en 1 verdedigende mid…. waar ben je dan mee bezig?

   3. DeOtjes

    Ik zeg ook niet dat onze selectie in balans is qua spelers. Maar Christos en Post zijn 2 defensieve middenvelders. Daar nog zo een type tussen zetten heeft weinig zin.

   4. Vergeet niet dat Machach ook geblesseerd is, met het middenveld Post C. Donis en Machach had het er wrsch heel anders uit gezien. Sinds Machach is weggevallen is het voetbal helemaal weg uit het elftal, wel slechte zaak dat het zo van 1 speler afhangt, maar Shabani brengt natuurlijk ook totaal niet wat we verwacht hadden…
    De negative spiraal omkeren waar we nu inzitten gaat heel lastig worden.
    Heb ook geen idee wanneer C. Donis en Machach weer kunnen spelen…
    Het moet echt van de spelers op het veld vandaan komen en niet van HDK en JD, dat is wel duidelijk…

 25. mats

  De 1-2 valt ook omdat je continu balletjes terugspeelt….dan moet Kirschbaum trappen…. maar dat je Seuntjens dan zo makkelijk laat schieten….

  De 3-1 leek me buitenspel, maar ja…

  1. mats

   Natuurlijk wil ik niet nóg een verdedigende middenvelder. Als je mijn Posts dit jaar wat beter had gelezen had je geweten dat ik al maanden roep om aanvallende middenvelders…

 26. Godfried

  ik vraag me af waar ze de hele week op oefenen. ze hebben geen idee wat ze moeten doen. kijken pas als ze de bal hebben. nul-komma-nul balcontrole, bij niemand. volgend jaar weer ouderwets naar Dordrecht en Velzen…

 27. Real VVV

  Het is inderdaad afschuwelijk slecht. Geen enkele lijn in het spel.

  Ik vrees echt dat VVV voor het unicum gaat zorgen door en de topscorer te leveren en te degraderen dit jaar. Hoe moeten ze Willem2 onder zich gaan houden?

 28. De Koel

  En wederom alweer drie doelpunten tegen. Dit gaat af op rechtstreekse degradatie. Ik zie niet in hoe VVV dit nog kan keren. HdK ontslaan heeft geen zin meer, dat had VVV voor de winterstop moeten doen, zodat ze met een frisse trainer aan de tweede competitiehelft hadden kunnen beginnen. Daarnaast moet je dan ook JD ontslaan, want die is net zo verantwoordelijk. En wie moet er dan op de bank gaan zitten? Luipers?

 29. Ievel Knievel

  Sorry technische staf. Hans en Jay zijn sympathieke kerels, maar dit kan niet. Geen speler wordt beter, maar iedereen gaat met de week slechter spelen, zowel eerste helft van het jaar als de tweede helft van het jaar. Er zit geen beweging in het team, “het spel staat stil”.

  Hans voortijdig op non actief; voor Jay een andere positie in de organisatie.

  Neem Luhukay nu al aan (doet hij niet vanwege gezichtsverlies helaas) en dan maar Demouge als hoofdassistent. Niet realistisch; wel nodig.

  1. Ievel Knievel

   Overigens moet je ingrijpen als club: DIT KAN NIET. Met oog op playoffs. Dadelijk moet je tegen NAC of Roda. Met dit voetbal kan je alleen maar gezichtsverlies leiden.

   Je moet ook echt nog 9 wedstrijden. Nog bijna 1/3 van het seizoen.

   Tegen PEC en Emmen en Sparta MOET je 7 of 9 punten pakken nu. Dat gaat niet gebeuren als VVV op deze voet door blijft gaan.

   Tijd voor een frisse wind bij VVV. In de zomerstop ook verder in de organisatie graag, want je bent ALLES weg aan het gooien dit seizoen. Dat heeft ook met beleid te maken.

 30. supportertje

  Helaas is het ijdele hoop gebleken, we mogen blij zijn als we de nacompetitie nog halen. Maar ik kan mij niet voorstellen dat dit maar zo door mag blijven gaan. We zijn slechter dan slecht gaan voetballen en samen met Den Haag de slechtste club geworden.

  1. mats

   Gaan we niet redden. ADO houden we misschien onder ons…. maar Emmen sprokkelt punten en (doemscenario) die gaan ons in de laatste wedstrijd tegen ons op doelsaldo de 16e plek afpakken.

 31. Real VVV

  Volgens mij zit er bij Roel Janssen trouwens nig wel wat oud zeer. Anders kan ik het niet plaatsen dat hij er zo op gebrand is om Giako gele kaarten aan te naaien of door midden te schoppen (in Sittard).

  1. supportertje

   Roel doet wat hij moet doen voor Fortuna, en dat is Gia uit zijn spel halen. En daar is hij goed in geslaagd, maar geloof maar niet dat ik daar blij mee ben.

   1. Real VVV

    Daar heb je ook wel gelijk in. Ik kan me alleen niet herinneren dat hij in Venlose dienst ook zo’n zuiger was. Ik vond het toen vooral af en toe lomp, maar niet gemeen. Boeite ook niet zo veel verder.

 32. beek

  Dat moet toch beter kunnen. Met wat geluk gaan we naar de play-offs .

  Hofland svp niet!!! Steijn hoeft van mij ook niet terug te komen. Hij heeft de negatieve voetbalstijl die VVV al jaren speelt (misschien noodgedwongen) geïntroduceerd. Van Luhukay weten we niet veel. Jay heeft de stijl van Steijn. Dus die kan wat mij betreft ook beter zijn biezen pakken.

  Boessen?

  1. sultana

   Mee eens! Denk dat het niet alleen aan de Koning ligt, Jay mag van mij moven met zijn beton voetbal a la Steijn!!
   Dit komt niet meer goed mensen, zit geen potentie niks meer in, de ziel is verdwenen. Inspiratieloos voetbal van een team wat totaal de weg kwijt is…….. dit ga je tegen een NAC, de Graafschap en Almere niet redden in de playoffs. Word tijd voor actie op de berg en wel vandaag nog, maar daartegenover je kunt de Koning en Jay wel weg sturen maar wie moet er dan voor de groep gaan staan???

 33. kaalneetje

  Eigen citaat van HdK in de rust: “gooi de schroom van je af en dan zien we wel”
  Dat klinkt inderdaad als een super strijdplan, goed doordacht, een fantastisch idee en waanzinnig tactisch beargumenteert inzicht.

  Daar kun je als speler echt wat mee. Snap niet dat ze niet gewonnen hebben. Waar zou het dan alsnog fout gegaan zijn na zo’n citaat……….. zucht….

  1. DeOtjes

   Tsja je kunt taktich gaan omzetten wat je wil maar als de spelers uit stress en onzekerheid geen bal fatsoenlijk aannemen of passen zit je snel eerder in die lijn te coachen.

 34. FC VVV03

  Doe mij maar een frisse jonge trainer! Helemaal op 0 beginnen. We spelen nu al jaren voetbal wat niet om aan te zien is. Als er een competitie bestaat waar je best positief vooruit kunt voetballen zonder er uit te hoeven vliegen, is het de eredivisie wel. Niet eens puur de resultaten, maar vergelijk alleen al eens de wedstrijdinstelling van een Rkc bijvoorbeeld. Die hebben ook niks om uit te geven en die spelen vaak ook fris en aanvallend zonder stijf onderaan te staan. En Bogers zich in Juli en Augustus maar afvragen waarom de scc verkoop niet loopt… manman wat een teleurstelling vandaag weer….

 35. RuiverCity

  Ongelooflijk. De Koning en Driessen falen wederom…. Elk woord is er één te veel. Na januari is het als een plumpudding in elkaar gestort.

  Zelfs Emmen zie ik VVV nog inhalen. Een hele diepe zucht over zoveel wanbeleid.

   1. DeOtjes

    Zoals Post de laatste weken speelt is niet goed. Maar je kunt hem ook niet op de bank zetten met een geblesseerde C Donis. Daarnaast brengt hij wel heel veel strijd en passie en blijft gaan wat door kan werken op andere spelers.

   2. Sanderkuh

    Dit is de grap van het jaar……DeOtjes……daar ligt verdomme het PROBLEEM ! Het werkt niet door. Kwaliteit kun je compenseren door hard te werken en dat doen ze niet…..loop het stront voor je ogen, ze hebben de mooiste baan van de wereld alleen beseffen ze dat niet…..I rest my case

   3. Dat is juist wat ik bedoel! In het verleden sloeg zijn drive nog wel eens over op de rest maar dit jaar totaal niet en als je dan enkel naar de voetballende kwaliteiten en inbreng van Post kijkt dan is dat zeer zeer pover.

   4. DeOtjes

    Het was wel zijn voorzet waaruit Giakomakis kon scoren. Ik vind hem ook niet zo sterk als vorige jaren. Maar hem wisselen zonder een waardige vervanger op zijn plek is volgens mij niet het beste plan.

    Dat andere spelers niet brengen wat je ervan verwacht ligt niet aan Post. Goed hij is niet in vorm. Maar hij is wel nog steeds heel belangrijk.

   5. sultana

    Bekijk het interview na de wedstrijd met Post via omroep Venlo, frustatie druipt er van af. Gaat in de koppies zitten zegt hij, zegt genoeg denk ik zo…………

   6. DeOtjes

    Ik weet echt niet wat je wil zeggen. En waar het anders is dan wat ik zeg. Volgens mij zeggen we allebei hetzelfde. Alleen het begin van discussie was Post op de bank. En daar ben ik het niet mee eens

 36. RuiverCity

  Ik lees niks van de positivo’s die ons maar naölers vonden toen we waarschuwden dat dit zou gebeuren! Nu moeten ze ook naar de Koel om verhaal te gaan halen…..

  1. Real VVV

   Zo gauw Donis er weer bij is, zou ik inderdaad Post op de bank zetten. Hij brengt het totaal niet dit seizoen. Post kan de ploeg niet meer opzwepen zoals hij dat andere jaren wel kon doen. Ik vond het ook erg typerend dat de gelijkmaker niet uitbundig gevierd werd als een teamprestatie. Volgens mij heb ik Post Giako niet eens een handje zien geven. Dat is dan toch wel veelzeggend 🙁

   1. mats

    En wie moet je dan naast Christos zetten? Janssen uit vorm, Vito heeft het totaal niet, Machach te individualistisch…. Essanouie? Ik bedoel maar

  2. Noordsupporter

   Naar de Koel om verhaal te halen? Snap zulke opmerkingen niet. Wat moet je daar gaan doen? Die weten echt wel beter dan ons wat er aan de hand is, maar hoeven dat echt niet allemaal met ons te delen? Heeft niets met positivo’s te maken. Ik ben realist. VVV staat op een plaats waar het thuis hoort. We blijven net wel of net niet in de eredivisie.

Leave a Reply