Voorbeschouwing VVV-Venlo – Fortuna Sittard

Na de overwinning voor de KNVB beker afgelopen dinsdag tegen FC Oss kan VVV-Venlo a.s. zondag om 14.30 uur weer beginnen aan een nieuwe klus. Na 3 nederlagen in de competitie tegen FC Dordrecht, de Graafschap en FC Emmen zal de tweede derby van dit seizoen gespeeld gaan worden.

De Sittardenaren zijn voor de Koelclub natuurlijk geen onbekende. Historisch zijn de wedstrijden in de nacompetitie in de jaren 70. Destijds waren de Baandert en de Koel afgeladen vol en leefde de derby dagen van te voren.

De tijden zijn bij beide clubs veranderd. Fortuna is al jaren een vaste deelnemer aan de Jupiler League. De overgang van stadion de Baandert naar de Trendwork Arena heeft niet gebracht wat men er destijds van gehoopt had. Zeker nu de naamdrager van het stadion failliet is verklaard.

In de loop van de jaren zijn veel spelers voor beide clubs uitgekomen: Taihuttu, Kruijssen, Janssen, Wintjens, Rajcomar en Khalouta om maar enkele namen te noemen. Of wat te denken van de van origine uit Duitsland afkomstige, maar in Tegelen wonende Peter Prauser, die de hoogtij dagen van de Fortunezen meemaakte.

Allemaal nostalgie. Of er zondag weer een wedstrijd gespeeld zal worden die met hoofdletters de geschiedenisboeken in zal gaan is afwachten.

Van de laatste 12 ontmoetingen in de competitie tussen beide ploegen wist VVV er 9 te winnen en eindigde er 3 in een gelijkspel.

Beide kampen schijnen een nagenoeg fitte selectie te hebben.

Bij VVV-Venlo is alleen Jeffrey Altheer nog een twijfelgeval wegens een blessure.

Voor VVV-Venlo geldt zondag alleen maar een 3 punter wil men in de top van de Jupiler League mee blijven doen. Vandaar dat de supporters VVV-Venlo zondag 90 minuten dienen te steunen en als een man achter het team moeten blijven staan!

 

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:

Doel: Mäenpää

Verdediging: Joppen (c), Promes, Balkestein en Fleuren

Middenveld: Post, Türk en Kruijssen

Aanval: Reimerink, Rajcomar en Wolters

 

 

3 Responses

  1. Ben

    Ja, de zwakste schakel is waarschijnlijk het publiek, met name de zo genaamde echte VVV fans, wat een armoe. Hoe zijn we er in godsnaam er ingeslaagd om inzo een korte tijd ons aller VVV naar het verdom hoekje te loodsen? zijn we helemaal opnieuw begonnen? Het blijft mijn club. Er is maar een VVV, FORZA VVV!

Leave a Reply