Voorbeschouwing VVV-Venlo – Go Ahead Eagles 11 September 2015

Morgenavond staat de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles uit Deventer op het programma. De competitie wordt weer hervat na de interland onderbreking. VVV begint aan een cruciale fase aangezien Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, Helmond Sport en NAC komende weken de tegenstanders zijn. Dit gaan moeilijke potten worden, maar het wordt tijd dat VVV zichzelf gaat belonen en punten moet gaan pakken.

Voor de onderbreking speelde VVV de laatste wedstrijd tegen koploper Volendam en daar werd in de slotfase gelijkgespeeld. In de wedstrijd tegen Volendam werd geconcentreerd gespeeld, maar enige fouten bij beide ploegen leidde enkele hachelijke situaties op. De Venlonaren kwamen in de laatste 5 minuten op voorsprong door goed doorzetten en dosis geluk van Vito van Crooij. Helaas konden de Venlonaren de winst niet binnenslepen. Door knullig uitverdedigen lag twee minuten later de gelijkmaker er in, waardoor de ploeg van Steijn toch wat teleurgesteld naar huis ging. Al met al een goed resultaat tegen de ploeg die nog geen puntverlies had aangetekend, maar de manier waarop de gelijkmaker werd geïncasseerd zal Maurice Steijn verre van tevreden stemmen. Daarentegen heeft VVV veel lof gekregen voor het vertoonde spel de afgelopen weken, maar heeft het nog te weinig punten bij elkaar gevoetbald. Het resultaat gaat er zeker komen, maar het begint nu wel aardig te dringen. Maurice Steijn weet dit ook :“We hebben een paar dagen rust gehad na de oefenwedstrijd tegen SV Venray en daar heeft iedereen op zijn eigen manier invulling aan gegeven. Afgelopen maandag zijn we weer fris begonnen in aanloop naar deze wedstrijd en het drukke programma dat volgt. Maar we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd en de focus ligt nu dan ook volledig op de wedstrijd tegen de Eagles. We hebben het al eerder gezegd: we moeten onszelf belonen voor het goede spel. Zeker nu de verschillen naar de bovenkant van de ranglijst nog klein zijn. En een thuiswedstrijd tegen de Eagles is daar het ideale moment voor. We gaan voor de winst!”

Morgen gaat de ploeg uit Venlo weer verder met de competitie en kijkend naar het spel van de afgelopen wedstrijden, gaan we met volle overtuiging de wedstrijd in. De afgelopen week speelde VVV nog een ingelaste oefenwedstrijd tegen eersteklasser Venray, waarin we de nieuw aangetrokken verdediger Kristiaan Haagen konden zien spelen. Op het eerste oog lijkt het een zekere versterking voor de Venlose equipe, maar we hebben hem uiteraard nog niet in een competitiewedstrijd gezien.
Morgen komt Go Ahead Eagles op bezoek en dit is een beladen affiche. GAE kegelde VVV uit de Eredivisie in de nacompetitie en dat zijn we hier in Venlo nog zeker niet vergeten! Revanche gevoelens zijn er zeker en dat wilt de ploeg morgen laten zien.

Go Ahead Eagles heeft twee oud-VVV’ers in de gelederen: Randy Wolters en Leon de Kogel. Enkele oud-teamgenoten zullen elkaar tegenkomen in de wedstrijd, maar VVV heeft een ware metamorfose ondergaan. Dus veel vriendelijkheden zullen er niet zijn. Het is een wedstrijd waarin de spanning hoog ligt, niet alleen voor de spelers en de staf, maar ook voor de supporters. Deze wedstrijd leeft echt onder de supporters en dat is alleen maar mooi, want zo kunnen we de ploeg naar de overwinning schreeuwen. Maurice Steijn zegt hierover: “Van de degradanten van afgelopen seizoen hebben zij zich meteen bovenin gemeld. Een goede ploeg, simpel zat. Ze spelen aanvallend voetbal en hebben veel power in de ploeg, dat is wel gebleken. Gelukkig kunnen wij daar ook wat tegenover zetten en het is natuurlijk voor spelers en supporters een mooi affiche. Ik verwacht dan ook een aantrekkelijke pot voetbal.”

Opstelling VVV-Venlo
De basis is ongewijzigd en Steijn houdt dus vast aan de 11 die gelijkspeelden bij FC Volendam. Quin Kruijsen is weer bezig met volledig trainen na zijn polsblessure. Nieuwelingen Sam Westley en Kristiaan Haagen zijn aangesloten en zitten nu ook bij de selectie. Daarmee hebben we ook de selectie rond voor het seizoen. Bijna iedereen is fit bij VVV-Venlo. Haagen trainde woensdag nog apart, maar vanmorgen trainde hij weer met de selectie mee. Quin Kruijsen is nog niet wedstrijdfit en Vensan Klicic is nog geblesseerd (voetblessure).

Go Ahead Eagles
Titelkandidaat Go Ahead Eagles speelde vorig jaar nog in de Eredivisie, maar verloor in de tweede ronde van de Play Offs van De Graafschap. De Superboeren zou later ook het tweeluik winnen met Volendam en instromen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dennis Demmers heeft een ware transformatie ondergaan. Er zijn 14 spelers vertrokken en 10 spelers aangetrokken. Onder andere werden Randy Wolters (VVV-Venlo), Sander Duits (RKC Waalwijk) en Jerry van Ewijk (de Graafschap aangetrokken).
Naast sterkhouder Vriends in defensie, moeten zij het gaan doen voor de ploeg uit Deventer.

Dit seizoen is Go Ahead Eagles dus een van de titelkandidaten. De Eagles  zijn redelijk goed aan de competitie gestart. Met 4 wedstrijden gespeeld hebben de gasten uit Deventer 9 punten behaald en ze hebben nog een wedstrijd tegoed. Van de laatste 5 thuiswedstrijden wist VVV-Venlo er 4 te winnen. De laatste keer dat die wedstrijd werd gespeeld, ging VVV met 0-3 onderuit.

Arbitrage
Scheidsrechter:Van de Graaf
Assistent-scheidsrechters: Hoksbergen en De Smalen
Vierde official: Bijl

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes tegen Go Ahead Eagles. Hopelijk komen we na de onderbreking goed uit de startblokken en maken we stappen richting de top. FORZA VVV!

12 Responses

 1. Ben

  Ik heb er volledig vertrouwen in en wie weet worden het zo maar ineens 12 punten erbij de komende 4 wedstrijden. Nog belangrijker dan deze 12 punten dat aantrekkelijk blijven voetballen. FORZA VVV!

 2. Goodie

  GAE is een lastige tegenstander, maar zeker geen onmogelijke. Als ik zo de doelpunten van ze heb gezien scoren voornamelijk uit dodenspelhervattingen. Met name de verdediging is kopsterk maar laten wij nu juist ook een aantal kopsterke spelers hebben. De Kogel heeft er al 5 inliggen, maar wederom is het een wat vertekend beeld aangezien 3 van de 5 doelpunten uit een penalty kwam. In mijn ogen zijn deze 2 teams aan elkaar gewaagd en lijkt het me zeker een leuk duel te gaan worden, eindelijk weer is voetbal, want de afgelopen week was alles behalve voetbal.

 3. Meuske

  Gooooooo Venlo, heb er heel veel zin in en heb er wel een goed gevoel over. Hoop dat de mannen zichzelf belonen dit keer en vol vertrouwen deze reeks afwerken. Venlo moet weer warm worden om naar de Koel te komen en ik denk dat deze groep daartoe in staat is. Forza VVV en de toekomst

 4. supportertje

  Hoop weer een knokkend en goed voetballend VVV te zien. En nog belangrijker, dat ze zichzelf eens belonen met een gewonnen wedstrijd. Goed voor hun zelfvertrouwen en goed voor de supporters. Gezien de wijze waarop ze voetballen moet het kunnen, zolang ze achter maar de boel dichthouden.

 5. supportertje

  Trouwens Ramon Voorn is volgens mij transfervrij op te halen, gezien zijn contract ontbonden is. Misschien is er nog wat geld om hem in te lijven. Vond hem wel goed spelen toen hij door VVV gehuurd werd. Veel werk op het middenveld verzet en veelvuldig storen in de opbouw van de tegenstander.

  1. De selectie van VVV is compleet en er is volgens mij geen geld om Voorn aan te trekken. VVV zit nog altijd in categorie 1 dus er moet nog altijd op de centjes letten. Daarnaast is Nijholt een plekje naar achteren geschoven wat behoorlijk goed werkt.

 6. kiekoputspelke

  MATCHDAY !!
  Eindelijk weer een wedstrijd en laten we hopen dat de positieve lijn die VVV heeft ingezet én wordt doorgetrokken én (misschien nog het belangrijkste) punten gaat opleveren !! De komende serie wedstrijden wordt zwaar maar het zijn ook ploegen die willen voetballen en ik ben dan ook benieuwd hoe VVV zich daar doorheen slaat….

  @ Supportertje
  Hou maar op met het droppen van namen want ik denk dat VVV (en Lincoln) het al vaak genoeg gecommuniceerd hebben.
  DIT IS DE SELECTIE en als er wat gebeurt, dan zal het in de winterstop gebeuren.

Leave a Reply