Voorbeschouwing VVV-Venlo – Go Ahead Eagles

De tweede wedstrijd tegen Go Ahead Eagles staat alweer bijna op het programma. Morgenmiddag om 14.30 uur spelen we de belangrijkste wedstrijd van het seizoen en moeten we een achterstand van 1-0 weten weg te werken om in de finaleronde te komen en natuurlijk de kans om volgend seizoen Eredivisie te voetballen te grijpen.

Afgelopen vrijdag was de eerste partij van het tweeluik tegen Go Ahead Eagles en daar ontspon zich een ware thriller. Het was niet altijd goed, van beide kanten niet, maar spannend en vermakelijk was het zeker. De eerste helft wisten de Venlonaren met meer dominantie te spelen dan de gastheren, maar helaas werden de gegeven kansen niet afgemaakt.

In de tweede helft hadden de gastheren veel kansen om de 1-0 te maken en dit werd voornamelijk ook aangezweept door het zeer fanatieke publiek in Deventer. Dat uiteindelijk een penalty de doorslag moest geven, was extra zuur voor de Venlonaren, maar met een minimaal verlies (1-0) hebben nog alle kans om thuis te laten wat we waard zijn. Alles ligt nog open en morgen wordt pas beslist wie er door gaat naar de finaleronde.

Maurice Steijn is duidelijk over wat er moet gebeuren tegen GAE: “Wij gaan het halen! En dat zeg ik niet om te bluffen, maar we zijn er met onze staf en selectie van overtuigd dat het ons gaat lukken. Afgelopen vrijdag hebben we inderdaad verloren en dat is zuur. We hadden gedurende de eerste wedstrijd enkele kansen en kansjes om zelf ook te scoren en dat hebben we nagelaten. Maar de wedstrijd van maandag biedt nieuwe mogelijkheden en die gaan we met beide handen aangrijpen!”

Morgen op Pinkstermaandag zullen dus wederom aantreden tegen de Eagles en hopelijk met een zeer volle Koel om de jongens van Steijn aan te moedigen en letterlijk naar de overwinning te schreeuwen. Onze trainer heeft een paar woorden voor de supporters:  “De supporters kunnen maandag het verschil maken. Als je bijvoorbeeld die sfeer in Deventer zag, waar werkelijk iedereen de ploeg aan het aanmoedigen was vanaf álle tribunes, dan kun je zien wat dat met een thuisploeg kan doen. Ik hoop en verwacht dat de mensen hier in de Koel als een twaalfde en dertiende man achter de ploeg gaan staan, dan kunnen wij op het veld ook wat extra’s brengen. Samen op naar een mooi resultaat”

Hierbij willen we iedereen oproepen die een VVV hart heeft morgen naar de wedstrijd te komen! Er zijn nog een aantal kaarten te koop. Laten we samen ervoor gaan en de wedstrijd winnend af te sluiten waardoor we donderdag verder kunnen met onze campagne richting de Eredivisie.

Opstelling VVV-Venlo
Na de uitwedstrijd afgelopen vrijdag zijn er mutaties in het elftal. Moreno Rutten is niet alleen geschorst door zijn rode kaart, maar hij heeft ook een blessure aan zijn neus overgehouden aan het duel.

Na de afsluitende training had de trainer het volgende te zeggen over de opstelling:  “Moreno is er niet bij, jammer. Maar dat lossen we op. We gaan met Haagen in het centrum starten en daardoor schuift Buwalda naar de rechtsbackpositie. Ik merk dat de mannen gebrand zijn op een sportieve revanche en dat was eigenlijk vrijdag direct na afloop in de kleedkamer al het gevoel. Zaterdag en zondag op de training hebben we ons strijdplan besproken en we gaan er vol tegenaan, zodat dit niet de laatste wedstrijd van het seizoen is!”

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Buwalda, Promes, Haagen, Fleuren; Opoku, Post, Nijholt; Van Crooij, Seuntjens & Paulissen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Vink
Assistent-scheidsrechters: Polman en Dobre
Vierde official: C. Mulder

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. KOM MAAR OP!

5 Responses

 1. Goodie

  Ondanks dat ik Sevinc als CV heel goed vond, vind ik de keuze voor Haagen ook begrijpelijk. Met ten Den en de Kogel heeft GAE 2 torens voorin staan. Voor iedereen die in het stadion te vinden is, zing mee met de liederen en maak er een kolkende Koel van! Het is zeker weten nog mogelijk. Ik verwacht dat we er 3 moeten maken, maar gezien de statistieken (2,36 doelpunten per wedstrijd) zie ik ons met een 3-1 winnen.

  Kom op Venlo, We pakken die Eagles!

 2. RuiverCity

  Ik heb de meeste angst voor scheidsrechter Vink. Die man is VVV nooit goed gezind. Zowel spelers als toeschouwers moeten vol aan de bak en de Koel laten kolken. Hopelijk zijn de spelers morgen tot op het bot gemotiveerd en halen ze alle trucjes uit de kast om dit seizoen nog een extraatje te geven!

  1. Haha Ruivercity ik weet niet of je het nog weet. Maar deze meneer Vink heeft persoonlijk VVV ooit in de Play Offs gered door een zeer maar dan ook zeer discutabele penalty te geven tegen Helmond Sport. Scheidsrechters maken beslissingen soms in het voordeel soms in het nadeel van VVV. Maar een ding is zeker meneer de Koning en Vink zijn geen vriendjes.

   “De finale tegen VVV-Venlo wordt door een dubieuze penalty beslist. Helmond Sport verliest de thuiswedstrijd met 1-2 en komt in Venlo 1-2 voor. Helaas maakt VVV-Venlo uit die penalty gelijk.” http://m.fcupdate.nl/video/2798/omstreden-strafschop-helpt-vvv-venlo/

   Vink fluit al voor dat Wildschut nog moet vallen.
   https://www.youtube.com/watch?v=hBeFwN0k_O8 (video)

   Wie was de scheidsrechter: Vink
   Wie was de trainer van Helmond: De Koning

 3. Depor

  Goed dat we Vink hebben. Tegen GAE is een ervaren scheidsrechter nodig. Die mannen gaan tot over de grens om te winnen, want voetballen kunnen ze echt niet. Dat hebben we vrijdag wel gezien. Ik heb er alle vertrouwen in. We winnen gewoon met 4-1.

Leave a Reply