Voorbeschouwing VVV-Venlo – De Graafschap

Morgenavond staat er weer een thuiswedstrijd voor de Venlonaren op het programma. Om 20.00 uur spelen we in Stadion de Koel tegen degradant en nummer 18 De Graafschap.

In de vorige speelronde wist VVV-Venlo kinderlijk eenvoudig te winnen in Oss van de plaatselijke FC. Waar VVV-Venlo misschien niet de volle 100% gaf, was het vooral FC Oss dat totaal geen vuist wist te maken tegen de Venlonaren. Door slimme counters goed uit te spelen wist VVV door doelpunten van Joey Sleegers en Vito van Crooij (2x), uiteindelijk zeer eenvoudig overeind te blijven en met 0-3 te winnen in Oss. Tevens wist Van Crooij ook zijn 25e officiële  doelpunt te maken voor VVV-Venlo.

In de vorige wedstrijd zagen we dat Danny Post noodgedwongen gewisseld door een blessure geval. Een aderlating voor de Venlonaren, maar zijn vervanger was Moreno Rutten en dat was dan weer een lichtpuntje. Rutten stond lang langs de kant met een vervelende liesblessure en lijkt weer volledig hersteld te zijn.

Morgen staat dus De Graafschap op het programma: “Met De Graafschap krijgen we morgen een tegenstander die ik in eerste instantie bij de kampioenskandidaten had gerekend, samen met Cambuur, NAC en Volendam. Ze staan nu op een plek waar ze beslist niet thuis horen. Zij beschikken over uitstekende spelers. Ze hebben met Henk de Jong een goede coach en ik ben er van overtuigd dat ze nog veel punten gaan halen. Maar laten ze dat maar na dit weekend doen…”, aldus een grijnzende Maurice Steijn.

Eerder dit seizoen speelden we de wedstrijd op De Vijverberg tegen de toen kersverse degradant en het moet gezegd worden dat die partij, een van de beste wedstrijd van dat seizoen was. Zowel verdediging als aanvallers waren in topvorm. Nils Röseler maakte de 0-1 door een prachtige omhaal en aan het einde van de wedstrijd gooide Joey Sleegers de wedstrijd op slot: 0-2 winst voor VVV-Venlo. Het verschil is nu echt toegenomen, wij zijn de koploper en De Graafschap staat 18e (!). Maar dat betekent niet dat de wedstrijd al een gelopen zaak is. Het is en blijft de Jupiler League en het is en blijft De Graafschap. Iedere wedstrijd moet met passie en strijd aangegaan worden.

Opstelling VVV-Venlo

We schrokken ons vorige week allemaal rot toen sterkhouder Post het speelveld moest verlaten, maar hij is weer volledig fit en kan morgen gewoon starten. Iedereen is fit en dat is een goed teken. De wintertransferperiode is ten einde, trainer Maurice Steijn zegt hier het volgende over: “Ik ben zeer tevreden. De lang gezochte linkerverdediger hebben we met Cendrino Misidjan binnen gehaald en als extra toetje kunnen we ook nog beschikken over de talentvolle middenvelder Gedion Zelalem van Arsenal. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel dat we de hele groep bij elkaar hebben kunnen houden. Daar gingen we voor. Met deze groep willen we kampioen worden, maar tijdens zo’n transferperiode kunnen er altijd kapers op de kust komen. Er was niet direct belangstelling voor onze spelers, maar ik heb ook sterk het idee dat deze groep heel graag bij elkaar wil blijven om samen de klus af te maken.”

Het is oppassen geblazen voor enkele spelers om dat zij in aanraking kunnen komen met een schorsing na een volgende gele prent. Torino Hunte en Vito van Crooij hebben ieder 4 gele kaarten en zijn bij de volgende gele kaart één wedstrijd geschorst. Ook onze aanvoerder Post moet opletten, hij heeft 8 gele kaarten. Bij de 10e kaart is hij ook één wedstrijd geschorst. In de gevarenzone verkeren ook Roel Janssen, Johnatan Opoku, Nils Röseler en Tristan Dekker, zij hebben allen 3 gele kaarten achter hun naam staan.

Vermoedelijke opstelling: D. Van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Sleegers, Opoku en Vito van Crooij

De Graafschap
De supporters van het sympathieke De Graafschap hadden het zich dit seizoen heel anders voorgesteld. Na degradatie uit de Eredivisie leek men zich op te maken om te strijden om het kampioenschap, maar dat loopt toch heel anders op het moment. De ploeg uit Doetinchem staat op een 18e plaats en moet zich vooral zorgen maken dat zij niet op de laatste plaats terecht komt. Dat is vrije pijnlijk voor de Superboeren.

Als we kijken naar de 5 laatste resultaten van de twee ploegen, is de balans in evenwicht. 2 keer werd er gewonnen door VVV-Venlo, 2 keer door De Graafschap en eenmaal werd er een remise genoteerd. VVV is echter ongeslagen in de laatste 3 duels tegen de Superboeren.

VVV-Venlo heeft in totaal 47 competitiewedstrijden tegen De Graafschap gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 20 keer gewonnen, 9 keer gelijk gespeeld en 18 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 42,55%. In totaal heeft VVV-Venlo 73 doelpunten gescoord en 62 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Janssen
Assistenten: Vandeursen en Nanninga
Vierde official: Veekamp

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap! FORZA VVV!

 

12 Responses

 1. kiekoputspelke

  Ik ben benieuwd of morgen Moreno Rutten speelt ipv Tristan Dekker. Laatsgenoemde heeft het echt prima gedaan en Maurice Steijn is normaliter een trainer die zijn elftal niet wijzigt als daar geen reden voor is. Zeker met een dubbel programma voor de boeg is het misschien net te vroeg om Moreno Rutten in te zetten ? Maar goed; dit zijn luxe problemen en die wil een trainer juist en dus zal Maurice Steijn een gelukkig mens zijn.

  Succes mannen en laat je vooral niet aftroeven op agressiviteit !

 2. Louis van Gaal

  Lijkt op papier, als je naar de ranglijst kijkt, een makkelijke tegenstander maaaaarrrrrr, dat zijn nou net de moeilijke tegenstanders voor VVV. Een ploeg als de Graafschap moet je vanaf de warming-up al het gevoel geven dat er die avond niets te halen is in de Koel. Vanaf de eerste minuut lekker fel in de duels gaan, 100% inzet tonen, agressief spelen en voetballen, niet met angsthazen voetbal de bal maar rondspelen. VVVol vertrouwen erin gaan, 3 punten pakken, de achtervolgers niet het gevoel geven dat er nog wat te halen is, en weer een stap dichter bij de titel. FORZA VENLO…

 3. RuiverCity

  Ik begrijp niet dat Sleegers misschien weer de voorkeur krijgt boven Hunte. Torino Hunte is fysiek veel sterker, sneller en heeft meer diepgang. Zeker tegen het fysieke de Graafschap moet er mannen staan. Sleegers gaat veel te weinig het duel aan! Maar belangrijkste is dat de Koel morgen weer goed gevuld is. Venloooo laot uch huure…..

 4. Goodie

  Ik ben het eens met Ruivercity. Ik zie ook liever Hunte of Resida ipv Sleegers. Ik verwacht ondanks het verschil op de ranglijst toch een lastige wedstrijd. De Graafschap neemt zo’n 100 supporters mee. Mooi aantal gezien de resultaten. Hopelijk stroomt de Koel morgen ook aardig vol.

 5. marcel

  Al staan ze laag, het blijft een lastige tegenstander. De uitwedstrijd was een prima pot, waarin beide teams elkaar veel ruimte gunden om te voetballen. Hierdoor werd het een open wedstrijd. hierboven wordt benoemd een van de besten van het seizoen. dat kwam wellicht ook door de ‘open’ instelling van beide teams. VVV speelt momenteel toch veel meer om controle over de wedstrijd te houden. De graafschap (volgens mij) nog geen uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. laten we hopen dat ze dat nog minimaal 1 weekend uitstellen.

 6. Ben

  Ik ben blij dat de meeste fans deze wedstrijd ook niet als een makkie zien. Graafschap met wat aan het begin van het seizoen de beste selectie werd genoemd, bengelt onderaan in de Jupiler ipv van bovenin op weg naar promotie. Grote club met hondstrouwe fans, elke week min 8000 toeschouwers en met een stadion waarin ik vvv graag zou zien spelen. Ik las 100 fans komen mee? Dat is clubliefde.
  We moeten de wedstrijd kunnen winnen, maar ik verwacht eigenlijk nu een graafschap dat de bus voor het doel plaatst. Ik hoop echter van niet komende vrijdag. Na een nederlaag bij vvv mogen ze periodekampioen worden. FORZA VVV!

 7. kiekoputspelke

  Zie op de site van VVV dat de nieuwe spelers eindelijk ook middels een tenue en rugnummer opgenomen zijn in de selectie.

  Misidjan heeft het nr. 5 gekozen, het nummer wat al vanaf de voorbereiding vacant bleef voor de gewenste linksback….

  Zelalem gaat spelen met nr. 33 en dat zegt ook wel iets in mijn ogen. Waarom ? Vaak kiest een jong talent waar veel van verwacht wordt voor een nr. wat aanzien heeft; denk aan nr. 10 maar omdat dat nummer vaak vergeven is een variant daarop (nr 19 of 28). Die keuze heeft Zelalem niet gemaakt en bevestigt misschien ook zijn goede instelling wat ik al zag tijdens zijn interview.

  1. Goodie

   Gister de beschikbare plaatsen opgeteld. Waren er toen nog zo’n 3500. Uitvak minder vol dan tegen Mvv en de 2 vakken onder het uitvak weer beschikbaar. Verwacht tussen de 5000 en 5500 ergens.

Leave a Reply