Voorbeschouwing VVV-Venlo – Helmond Sport

Morgenavond staat alweer de 9de competitiewedstrijd van VVV-Venlo op het programma. VVV zal het thuis in Stadion de Koel opnemen tegen Helmond Sport. De ploeg van Steijn is gebrand om zich te revancheren voor de nederlaag van vorig weekend. Het hele team plofte na het fluitsignaal op de grond van teleurstelling. Ze willen graag wat terug doen voor de supporters en natuurlijk om de bovenste ploegen in te zicht te houden.

Vorig weekend verloren de Venlonaren terecht met 1-0 van FC Eindhoven. En hierdoor loopt de koploper NEC in de Jupiler League uit tot 8 punten. We kunnen stellen dat we voorlopig de toppositie in de Jupiler League uit ons hoofd moeten zetten en gewoon zo hoog mogelijk moeten eindigen om in ieder geval de Play Offs te behalen.

In de wedstrijd tegen FC Eindhoven creëerde VVV bijna geen kansen en konden de bal amper in de ploeg houden. Daarnaast werd de spits te weinig gezocht waardoor er bijna geen dreiging was voor het doel van Eindhoven. Dit moet anders en dat weet Maurice Steijn als geen ander. Er is deze week kei hard getraind om de ploeg klaar te stomen voor morgenavond.

Hopelijk kan de ploeg van Maurice Steijn zich morgen herpakken. De 3 punten zijn hard nodig om de Play Offs plekken in zicht te houden. De druk is hoog voor het elftal, de supporters verwachten en hopen dat VVV morgen gaat winnen. Nog meer puntenverlies kunnen we eigenlijk niet gebruiken. We hebben alle vertrouwen in een goede afloop en in de selectie dat ze laten zien wat ze waard zijn! Maurice Steijn op de website van VVV-Venlo over de wedstrijd van morgen: “Helmond Sport heeft geen geheimen voor ons en wij ook niet voor hen. Ik heb goed contact met Jan van Dijk over ons gezamenlijke tweede elftal, dus we kennen elkaar en elkaars ploegen goed. Hun kracht ligt in het strijden. Dat zie je nu niet op de ranglijst, maar Helmond heeft een goed voetballend elftal. Daar moeten wij passie en strijd tegenover zetten, dat wil ik zien, dat willen de mensen in het stadion zien”.

Morgen zal er veel sfeer gemaakt worden. Sektion Sauerland zal morgen met een groep van 35 man vanaf 19.00 uur beginnen met de sfeer in het stadion een extra boost te geven. De trommelaar van Borussia Monchengladbach zal morgenvroeg vanuit Zwitserland terugvliegen om bij ons te komen trommelen. En daarnaast zullen de vaste mensen van de O tribunes aanwezig zijn om de selectie aan te moedigen. Het beloofd wat en wij roepen hierdoor op om vroeg naar het stadion te komen. Morgen moet weer eens ouderwets gaan spoken in het stadion.

Opstelling VVV-Venlo
Maurice Steijn mist een aantal spelers voor de wedstrijd van morgen. Vandaag werd bekend dat Maksi voorlopig niet kan spelen vanwege een meniscus blessure. Hij zal de komende weken aan de kant moeten toekijken. Hopelijk hoeft hij niet geopereerd te worden. Ook zijn Danny Post(lies) en Guus Joppen(hamstring) twijfelgevallen voor morgen. Maurice Steijn moet hierdoor gaan puzzelen achterin en op het middenveld.

De trainer heeft nog wat twijfelgevallen op de lijst staan: “Guus Joppen en Danny Post zitten wel bij de wedstrijdselectie, maar of zij al van meet af aan kunnen spelen, beslissen we morgen. Vitalijs Maksimenko is een ander verhaal. Hij is nu naar Engeland voor de verdere behandeling van zijn knieblessure. Erg triest allemaal”.

Video voorbeschouwing

Helmond Sport
De ploeg uit Helmond heeft geen geheimen voor VVV-Venlo. De club werk immers al jaren samen met VVV-Venlo. Ze hebben samen een jeugdopleiding en wisselen veel voetbalkennis uit. Daarnaast is Mario Captein geen onbekende voor VVV-Venlo de voormalig directeur Voetbalzaken bij VVV-Venlo is tegenwoordig Algemeen directeur van Helmond Sport. Ook is de trainer geen onbekende voor VVV-Venlo. Jan van Dijk had vele successen bij VVV-Venlo waar de supporters nu nog met alle plezier naar terugkijken. Hij was trainer van VVV-Venlo toen ze kampioen werden in de Jupiler League en werd knap 12de met de ploeg in de Eredivisie. Na een mindere periode moest hij helaas het veld ruimen. Morgen zal voor Jan van Dijk de eerste keer zijn dat hij als trainer terugkeert in Stadion de Koel (trainer Helmond Sport). Jan van Dijk heeft veel voor onze club betekend en daarom verdiend hij een warm welkom.

De ploeg onder leiding van Jan van Dijk heeft nog niet zijn draai gevonden in de competitie. De start van Helmond Sport is zeer matig te noemen. Ze staan momenteel 18de in de Jupiler League met 6 punten en wisten pas 1 keer te winnen. Er staan maar 2 ploegen onder Helmond en hierdoor zullen ze alles op alles zetten om morgen eens de volle 3 punten binnen te slepen.

Vorig weekend speelde de ploeg uit Helmond thuis tegen Roda JC. Ze speelden een goede pot voetbal maar wisten de kansen niet af te maken waardoor Roda JC met de punten ervan door gingen. Helmond Sport probeert aanvallend attractief voetbal te spelen zoals we gewend zijn van Jan van Dijk. Er zit altijd veel strijd en passie in. Hierdoor zal het morgen geen gemakkelijk pot voetbal worden voor de Venlonaren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Bax
Assistenten: Geutjes en de Nas
Vierde Official: Bijl

Kaartverkoop VVV-Venlo – Helmond Sport
Vrijdag 3 oktober 2014 | 20.00 uur
Seacon Stadion – De Koel –

(Seizoen)ClubCard-verplichting: Ja, 2 kaarten per (Seizoen)ClubCard

Losse kaartverkoop
Losse kaarten zijn te koop vanaf zaterdag 20 september 2014 om 9.00 uur via de online ticketshop, Ticketbox en in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel – . Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.
Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 18.30 uur geopend.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo favoriet. Zij verwachten dat VVV-Venlo de 3 punten thuis houden.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

9 Responses

 1. Meuske

  Ben benieuwd morgen zoals ze in Rotterdam zeggen geen woorden maar daden dat is nu belangrijk zowel voor ons als voor de ranglijst. Gvd derop en dereuver en niks anders ben ik tevreden mee op dit moment. Genoeg geduld gehad en ook genoeg geklungel gezien afgelopen weken. Ben erbij en hoop velen met mij, zoals gezegd het moet weer spoken in de Koel. Fora Venlo Fora VVV

 2. sjengske07

  Het schijnt, dat er onbekende krachten VVV al jaren pachten spelen. Diverse trainers krijgen de ploeg niet aan het voetballen. Eens te meer een bewijs, dat er geen kwaliteit in de ploeg is. Jammer dat Stan en Albert dat niet zien. Misschien kan er in de winterstop een aantal betere spelers worden gecontracteerd anders is ook dit seizoen weer verloren en blijven de supporters thuis.
  Sterkte.

  1. Die konden vrij weinig doen deze zomer omdat er 21 contracten doorliepen. Ze hebben Reimerink verkocht en hoopte om meer spelers te verkopen. Wat moeten ze doen zonder geld en als je teveel spelers hebt. Ik heb vertrouwen in Valckx en van der Weide. Valckx heeft bij PSV toch altijd een goed team opgetrommeld,

  1. Koelie

   En Steijn vanavond weer lekker broddelen op het middenveld met nonvoetballers Kruijssen en Altheer?
   Durf eens met Sevinc, Yuki en Gijzen aub. Desnoods Schroijen ipv Gijzen.

 3. Venloco

  Laten we hopen dat er vanavond weer eens ouderwets goed gevoetbald wordt in de koel.
  Als je kijkt naar de laatste paar wedstrijden zou je dat niet verwachten maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.
  Met z’n allen achter VVV gaan staan en de 3 punten thuis houden! C’MON VENLO!

 4. RuiverCity

  Verwacht toch weer een middenveld met Kruijsen. Geen Yuki op het middenveld want dan is dat zwaar onderbezet. Gijzen is ook te licht. Heeft soms een opleving met een prachtige actie maar brengt veel te weinig en is fysiek veel te licht. Ik denk dat ie toch weer komt met Kruijsen-Altheer en Sevinc. Missen we weer de diepgang en snelheid.

 5. Meuske

  Opstelling is maenpaa buwalda promes fleuren joppen altheer post van crooy wolters platje Khalouta Super elftal zo op het eerste gezicht alleen hopen dat Promes en Altheer niks doms doen. Heb er zin in. Come on Venlo

Leave a Reply