Voorbeschouwing VVV-Venlo – Helmond Sport

Na het verlies tegen Jong PSV afgelopen maandag, krijgen we morgen de kans om ons te herstellen. Om 20.00 uur spelen we thuis in Stadion de Koel, de streekderby tegen nummer 10 Helmond Sport.

Afgelopen maandag was er om een om snel te vergeten voor de Venlonaren. Wederom werd er verloren van Jong PSV en de Venlonaren wisten pas één keer te winnen van de beloften van PSV. Kanttekening daarbij is wel dat de Eindhovenaren met een aantal krachten uit het eerste elftal op het veld stonden. Maar we moeten verder en ons herpakken. Maurice Steijn beschouwt de nederlaag als een incident: “Je weet dat je na zo’n serie eens tegen een nederlaag aan kunt lopen. In de eerste helft miste ik na het snelle doelpunt wat scherpte. We kwamen door een misverstand achterin op 1-1 en de 2-1 kwam uit een ongelukkige klutsbal. De tweede helft hebben we er alles aan gedaan, we hadden ver uit het meeste balbezit, maar nu hadden we het geluk niet aan onze zijde.”

Morgen wacht ons dan de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Eerder dit seizoen speelden we de uitwedstrijd op Sportpark de Braak. Het was niet goed in Brabant, het was een van de slechtste wedstrijden van het seizoen, waarin we met 2-1 verloren van de Helmonders. De Kattenmeppers kwamen op voorsprong door een penalty van Ten Den, waarna Vito van Crooij ook via een 11-meter gelijk wist te maken. Helaas voor alle Venlonaren, maakte Zeldenrust in de 87e minuut de winnende treffer, waardoor we verloren van de streekgenoot.

Over de tegenstander van morgen zegt de trainer het volgende: “Wat Helmond Sport betreft, zij hebben een goede ploeg, ze hebben niet voor niets de tweede periode gepakt, overigens achter ons. Zij hebben een goede mix van voetballend vermogen en fysieke kracht, een beetje vergelijkend met onze ploeg. Grote sterke jongens en spelers die ook heel goed kunnen voetballen. Het is een geduchte tegenstander en daarom moeten wij wel echt 100% bij de les zijn, het wordt sowieso een zware avond”

Opstelling VVV-Venlo

“Johnatan Opoku start morgen in ieder geval niet, die is niet helemaal fit en Nils Röseler heeft zich vanmorgen ziek gemeld met griep. De opstelling ziet er er als volgt uit: Delano van Crooij in het doel. Als Nils niet op tijd fit is speelt Roel Jansen in het centrum en maakt Cendrino Misidjan zijn debuut op links. Verder Jerold Promes achterin en Tristan Dekker. Op het middenveld Danny Post, Clint Leemans en Vito van Crooij en voorin Torino Hunte, Ralf Seuntjens en Joey Sleegers.”  Aldus de Venlose oefenmeester.

Helmond Sport
De Kattenmeppers staan op een 10e plek. Ook hebben ze een periode gewonnen, daarmee hebben ze hun doel voor deelname aan de nacompetitie bereikt. De mannen van Roy Hendriksen hebben de laatste twee competitieduels echter, verloren van SC Cambuur en Telstar, ze zijn dus op zoek naar een betere vorm.

Bij Helmond Sport zijn Max de Boom en Sam Strijbosch afwezig, zij zijn geblesseerd.

Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden die de clubs tegen elkaar hebben gespeeld, is er een licht positief resultaat voor de Venlonaren. VVV won drie keer van de Helmonders en twee keer was er winst voor de Kattenmeppers.

VVV-Venlo heeft in totaal 61 competitiewedstrijden tegen Helmond Sport gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 30 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 17 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 49,18%. In totaal heeft VVV-Venlo 107 doelpunten gescoord en 75 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Kleinjan en Honig
Vierde official: Puts

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. FORZA VVV!

9 Responses

 1. RuiverCity

  Röseler ziek, Opoku niet helemaal fit…..nu kunnen de reserves zich laten zien. Hopelijk kunnen ze morgen de draad weer oppakken want géén overwinning is koren op de molen van Volendam en MVV en bij VVV neemt de druk toe.

 2. rimpelkop

  Maar nog erger is de weersvoorspelling vanavond, rond het vriespunt.
  Dat wordt weer koukleumen in de Koel. Hopelijk is het voetbal hartverwarmend.
  We gaan zeker winnen, daar twijfel in niet aan.

 3. Godfried

  Weet geen opoku. Elke wedstrijd zonder deze man werden punten verspeeld. Oftewel. Zonder opoku nog geen winst voor vvv.

  Opvallend dat onze vriend van arsenal niet speelt. Moet hij wennen, of valt hij tegen?

  1. supportertje

   Zou vanavond zo maar eens aan de bak kunnen. Als speler zal hij toch even de tijd moeten krijgen om aan te passen, zoals een ieder. Belangrijker is dat er vanavond gewonnen gaat worden.

 4. Meuske

  Denk ook dat je deze jongen rustig moet brengen ipv de 2e week in Venlo basisplaats moet geven!! Laat hem maar lekker invallen bij een 2-0 voorsprong. Voetbalt net iets lekkerder voor deze jongen in een nieuw land en nieuwe club. Opoku is verdomme wel een gemis net nu we even orde op zaken moeten stellen na maandag! Hoop dat de jongens zich herpakken en over die kattenmeppers heen walsen!! Forza VVV

 5. Ben

  Vanavond wellicht de moeilijkste wedstrijd van het seizoen? Wordt in ieder geval geen makkie. Belangrijk ook dat de spelers de wedstrijd serieus nemen en er volledig geconcentreerd er tegen aan gaan en dat wij, de fans , vanaf de eerste minuut onze spelers blijven aanmoedigen. Met zijn allen achter het team. FORZA VVV!

 6. kiekoputspelke

  Hopelijk blijft het massaal steunen een keer niet bij roepen op deze site maar pakken de groepjes supporters die zich nu af en toe laten horen (bedoel dit niet negatief trouwens) massaal op straks en gaan eens een keer 90 minuten lang tekeer met liedjes en aanmoedigingen. Alleen als jullie het kunnen opbrengen te doen, krijg je uiteindelijk de andere supporters mee !!

  Kom op jongens, laat jullie nu eens ECHT horen. Nu heeft de ploeg date extra zetje nodig zodat we straks met 8 punten voorsprong naar Volendam kunnen afreizen !!

 7. RuiverCity

  Als Post maar niet zijn 10de gele kaart pakt dan is hij tegen Volendam geschorst.
  Ik hoop dat Zelalem eindelijk eens flink wat minuten gaat maken. BMG zit al op het vinkentouw en wil hem voor volgend seizoen inlijven.

Leave a Reply