Voorbeschouwing VVV-Venlo – Helmond Sport

Morgenavond staat voor VVV-Venlo de streekderby op het programma tegen Helmond Sport. Thuis zal er om 20.00 afgetrapt worden in een nieuwe poging om 3 punten in Venlo te houden. Het gevoel van een echte derby zal er niet zijn, maar desalniettemin liggen Venlo en Helmond relatief dicht bij elkaar, dus van een soort van burenruzie kan zeker gesproken worden.

Ondanks de positie op de ranglijst weigert Luhukay om de tegenstander van vrijdag te onderschatten. “Helmond Sport is een fysiek sterke ploeg die ook goed kan voetballen als het daar de tijd en de ruimte voor krijgt. Ze zijn ook goed en snel in de omschakeling en ze creëren eigenlijk altijd de nodige kansen. Ze scoren misschien iets te weinig, maar het is echt een leuke ploeg”, stelt de oefenmeester. Hoewel VVV op papier misschien de favoriet is, vind Luhukay dat je dat in de Keuken Kampioen Divisie nooit echt kunt zeggen. Ook niet als laagvlieger Helmond Sport op bezoek komt. “Het zal echt niet zo makkelijk worden als men misschien verwacht. Het is toch weer gewoon ‘fifty-fifty’, maar als we scherp en fel beginnen, dan kan er wel weer iets moois ontstaan, ook qua sfeer in het stadion.

VVV zal het vrijdag opnieuw moeten doen zonder onder meer aanvoerder Danny Post. De middenvelder is op de weg terug na een spierblessure, maar het duel met Helmond Sport komt nog te vroeg. Datzelfde geldt voor Mitchell van Rooijen, Stan van Dijck en Sven Braken. Er is echter ook goed nieuws voor Luhukay. Levi Smans keert namelijk terug in de wedstrijdselectie na een blessure. De jonge middenvelder werd in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht nog de matchwinner door voor het enige doelpunt te zorgen. Smans zou vrijdag zomaar direct zijn rentree kunnen maken in de basis. “Die kans is wel aanwezig”, aldus Luhukay, die nog niet alle namen heeft ingevuld op het opstellingsformulier. “De meeste posities staan wel vast, maar het gaat nog om één of twee keuzes die gemaakt moeten worden.

Vermoedelijke opstelling: Zima; Pachonik, Koglin, Da Graca, Janssen; Dekker, Munsters, Smans; Roemer, Schroijen, Bastiaans.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de wedstrijd tegen Helmond Sport. FORZA VENLO

Bron: VVV-Venlo, De Limburger

5 Responses

 1. idderzienmeining

  Voor de 1e keer sinds de Corona uitbraak ben ik er weer bij in De Koel en ik kan niet anders zeggen dan dat ik er mega veel zin in heb ! Hopelijk kunnen we de 3 punten in Venlo houden.

  De vermoedelijke opstelling hierboven is in mijn ogen een logische, al zou ik wellicht twee andere poppetjes in de opstelling zetten.
  Nu hebben we vooral veel loopvermogen en drive op het middenveld mis ik de speler die een creatieve oplossing heeft. Daar zou denk ik Essanoussi prima passen vanavond ?
  Daarnaast mis ik een echte nr. 9 die we wèl hebben en die zou ik altijd opstellen. Een spits moet goals maken en daar krijgt hij vertrouwen van dus ik zou Sorga nog even laten staan ?

  Hoe dan ook: wat we zeker weten is dat de jongens vanavond weer alles in de strijd gooien PLUS we hebben een “volle” Koel die de nodige sfeer en ondersteuning zal geven, dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ouderwets mooie voetbalavond !

  Mensen die met méér verwachtingen naar De Koel komen (denk aan technische hoogstandjes en goed veldspel) moeten denk ik hun verwachtingen bijstellen en dan zullen ook zij een leuke avond krijgen 😉

 2. chretien

  Nog 2 honderd kaartjes? Dan zal het vanavond uitverkocht zijn: volle bak!
  Ik zie ook liever een echte spits zoals Sorga, maar Luhukay zal zijn redenen hebben. Ik ben benieuwd of onze jongens net zoveel kunnen brengen als tegen Den Bosch. FORZA VVV!

  1. Godfried

   Zeker niet. Nog 250 kaartjes om het stadion 2/3 vol te krijgen. Daarbij zijn er natuurlijk genoeg seizoenkaarthouders die, om wat voor reden dan ook, niet kunnen. zoals ik…

   Jammer dat het wederom niet wordt uitgezonden. Telstar – Jong AZ uiteraard wel. Maar goed, dat wisten we. Nu in ieder geval hopen op een goede pot met als resultaat de 3 volle punten.

Leave a Reply