VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Heracles Almelo

Morgenavond speelt VVV-Venlo thuis in de Koel tegen Heracles Almelo. Iedere wedstrijd in deze fase van het seizoen is belangrijk, maar wil VVV zicht houden op het linkerrijtje en wegblijven bij het degradatiegeweld, dan zal er tegen Heracles Almelo punten gepakt moeten worden. Dat gaat een lastige worden voor de Venlonaren.

De vorige week werd nogal kansloos verloren in Alkmaar van AZ, waar het 3-0 werd in het voordeel van de gastheren. Op zich geen schande, want AZ is op dit moment de beste ploeg van de Eredivisie qua resultaten. Toch zijn die tegengoals een dingetje, ze ontstaan vaak uit personele fouten en dat breekt je dan ook op. Die dingen moet beter, ook tegen teams die minder goed zijn dan bijvoorbeeld Ajax en AZ.

Het vizier gaat nu op Heracles Almelo. Eerder dit seizoen ging het niet zo lekker tegen de ploeg uit Almelo, want toen werd wederom kansloos verloren tegen de zwart-witten. Het werd een dikke 4-1 nederlaag, waarin VVV geen potten wist te breken. Het jaar daarvoor was dat ook het geval, maar toen wisten we in eigen huis ook te winnen (3-1) door een hattrick van Lennart Thy. Maar het zal een pittige wedstrijd worden.

VVV-Venlo
Het was een enigszins roerige week voor VVV-Venlo. Enerzijds werd bekend dat Martin Samuelsen de club gaat verlaten – alweer de zoveelste huurling die eerder vertrekt. West Ham United heeft het nu opnieuw verhuurd aan FK Haugesund uit Noorwegen. Daarnaast werd ook bekend dat Tino-Sven Susic een jaar langer onder contract zal staan bij de club. VVV heeft de optie in zijn contract gelicht waardoor hij tot medio 2020 een Venlonaar. Dit betekent overigens niet dat hij daadwerkelijk volgend jaar hier ook speelt, maar als hij weggaat dan krijgt VVV in ieder geval flink wat geld.

De schorsingen van Christian Kum en Jerold Promes zitten er op, deze mannen kunnen dus gewoon gaan spelen tegen Heracles Almelo. Qua blessures is het lastig te zeggen hoe het gaat met Opoku en Janssen. Janssen zal in ieder geval niet spelen, Ooku is een twijfelgeval. Maurice Steijn zegt daar het volgende over: “Ook Opoku is weer fit, maar of hij speelt beslis ik pas kort voor de wedstrijd. Eerst zeker weten dat hij geen reactie krijgt na de training van vandaag. Ik ben voorzichtig met hem.”

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Kum, Roseler, Promes, Rutten; Susic, Post, Seuntjens; Joosten, Mlapa en Grot.

Heracles Almelo
Trainer Frank Wormuth zegt het volgende over de wedstrijd van morgen: “VVV is een ploeg met veel fysiek grote spelers, maar het is ook een heel goede ploeg. Daarvoor hoef je alleen maar naar de ranglijst te kijken. het is een slim elftal, ze kunnen goed van tempo wisselen en hebben niet continu de bal nodig om resultaat te halen. Wij zijn goed genoeg om te kunnen winnen van VVV, hoewel we uit niet zo sterk zijn gaan we altijd op zoek naar de drie punten. Na de overwinningen op Ajax en Fortuna Sittard zit er veel zelfvertrouwen in het team, dus de lat ligt hoog.”

Afwezig bij de club uit Almelo zijn  Adrian Dalmau (geschorst), Robin Pröpper, Sebastian Jakubiak, Tim van de Berg (allen knie) en Zeki Erkilinc (enkel/pees). Wout Droste is weer fit en dus beschikbaar.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 67 competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 25 keer gewonnen, 14 keer gelijk gespeeld en 28 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 37,31%. In totaal heeft VVV-Venlo 101 doelpunten gescoord en 109 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Blank
Assistenten: Brondijk & Vandeursen
Vierde official: Van der Laan
VAR: Van de Graaf
AVAR: Küçükerbir

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo! FORZA VENLO

24 Responses

 1. chretien

  Ik denk dat inderdaad van Ooijen een meerwaarde heeft. Mlapa en Grot samen in één team? Dat kan echt niet volgens mij. Ik ben niet anti Grot, maar ik geef de voorkeur aan Mlapa in de spits.

  1. mats

   Ja precies. Van Ooijen ipv Grot.
   Grot heeft zijn kansen wel gehad.

   Kun je nagaan dat ze Samuelsen wegsturen terwijl Grot week in week uit staat te vallen alsof hij bij RKDEV balt

 2. Zeker wete

  Ut mak mich gen zak oet wae dr in steit. Al zette ze Marco Boogers in de spits. Ze motte die Ammeloooerr van ut veld aaf stampe!!! In ein volle koel met ein toffe sfeer

 3. Hup VVV!

  Gewoon lekker met van Ooijen en Joosten op de vleugels spelen. Zo heb je voetballend ook veel meer vermogen in het team
  Kan Susic weer in de basis op het middenveld en hoeven we niet naar Opoku en/of Grot te kijken.

  Come on VVV!

 4. idderzienmeining

  Dit wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn.

  Waar ik vooral op hoop is dat met name de O tribune vanavond grotere delen van de wedstrijd lawaai maakt en de rest van het stadion meeneemt qua sfeer.

  Voorheen zat ik op de Z tribune (In de hoek bij de O zijde) en was deze hoek samen met de O tribune continue aan het zingen en aanmoedigen

  Nu ik op de W tribune zit lijkt het erop dat dit verdwenen is … O zingt kleine gedeeltes van de wedstrijd en Z doet incidenteel mee

  Daar valt de winst te behalen, naast de punten op de plak natuurlijk

  Succes VVV … geef alles straks

 5. RuiverCity

  Van Ooijen stel je zeker op tegen zijn oude club. Tevens heeft hij voetballend veel meer te brengen dan Grot of Joosten. Deze laatste is ook ver weggezakt na zijn doelpunten tegen ADO. Gaat weinig tot geen dreiging van uit.
  Onbegrijpelijk dat VVV een flankspeler (Samuelsen) laat vertrekken terwijl we die juist keihard nodig hebben.
  Ik hoop dat Steijn vanavond ook eens wat meer gaat coachen vanaf de zijlijn en niet 88 minuten op zijn stoel blijft zitten. Allemaal achter het team vanavond. De punten zijn broodnodig.

  1. mats

   Ja maar als Steijn iets in zijn hoofd heeft krijg je het er niet meer uit.
   Je vraagt je idd af waarom spelers als Samuelsen Nwakali Borghmann Van Ooijen Van Bruggen gehad worden

 6. De Koel

  Wat een aanfluiting, die VAR. Zelfs met tig camera’s en herhalingen lukt het ze nog niet om consequente beslissingen te nemen. Dat kan alleen maar bij de KNVB. Wat een prutsers.
  Eerste helft wordt vasthouden door Heracles niet bestraft, maar een licht duwtje van Roseler is wel een penalty.

 7. blackwhite

  Beste venlonaren,
  Ik ben zeer blij met de 3 punten als Heracles supporter maar moet zeggen dat een gelijkspel op zijn minst terecht zou zijn geweest.
  Ook een strafschop zou terecht zijn geweest voor jullie.
  Jullie hebben een leuke ploeg en denk dat jullie wel in de eredivisie zullen blijven.
  Zo snel mogelijk naar veilige punten spelen zou ik zeggen ?.
  Ik hoop dat de blessure van promes uiteindelijk mee valt?
  Het zag er niet goed maar hoop het beste voor hem

 8. polleke

  Onverdiende overwinning voor Heracles. Een 0-0 was wat mij betreft realistisch geweest.
  Maar wat valt Seuntjens tegen, dramatisch veel bal verlies. Erger nog, zijn medespelers krijgen de schuld. Tijd om hem eens op de bank te zetten .
  Fouten maken mag maar wel even naar jezelf kijken in plaats van je eigen fouten bij je collega ‘ s leggen

 9. beek

  Als VVV zo blijft spelen degraderen ze echt niet! Prima pot. Jammer dat er niet gescoord wordt. In de tweede helft heb ik Heracles niet meer gezien. Kuwas was onzichtbaar, dank zij onder andere het zeeeeer goede spel van Kum. Seuntjes gaf twee of drie keer een verkeerde pass Polleke, maar ook enkele briljante ballen en was steeds aanspeelpunt. Rutten speelde ook een puike wedstrijd.
  Van Ooijen maakt VVV een stuk beter. We zien weer eens voetbal in de Koel.
  Beterschap Gerald!

 10. polleke

  2 of 3 keer.????
  Het gaat mij niet om het feit dat hij fouten maakt maar dat hij , met gebaren , zijn mede spelers hiervan de schuld geeft..
  Even lekker op de bank zetten en sterker terug laten komen.

 11. twiggy11

  Polleke je hebt gelijk maar hem op de bank zetten zal nooit gebeuren bij Steijn dat geld ook voor opoku als je ziet hoeveel wedstrijden hij de laatste 2seizoenen gemist heeft door ( blessure ) .zijn contrakt loopt volgens mij nu af ben benieuwd fo dat verlengt wordt .

Leave a Reply