Voorbeschouwing VVV-Venlo-Heracles Almelo

Zaterdagavond om 18:45 uur staat de clash tussen VVV-Venlo en Heracles Almelo op het programma. In Covebo Stadion – De Koel – zullen twee teams tegenover elkaar staan die gebrand zijn op een goed resultaat.

VVV-Venlo

De Venlonaren zitten in een moeilijke situatie. Waar het seizoen fantastisch begon, zit de ‘schwung’ er al geruime tijd niet echt meer in. Ook vorige week, op bezoek bij FC Groningen, werd er weer verloren. Hoewel het maar een minimale 2-1 nederlaag betrof, had VVV deze wedstrijd eigenlijk helemaal nergens recht op. Het doelpunt van Giakoumakis dat in minuut 95 viel was natuurlijk veel te laat. Een eerder slotoffensief had misschien voor meer gevaar gezorgd. Jammer genoeg zat het er niet in. Hans de Koning denkt er anders over: “Of we tegen Groningen kansloos waren? Nee, zeker niet, want dan kun je geen doelpunt maken. Jako maakt overigens een mooie goal, dat mag gezegd worden. Maar hij valt gewoon te laat. Als je de hele wedstrijd ziet, hebben we enkele momenten weggegeven, dat klopt. Bij die 2e goal stonden we in restverdediging niet goed. Maar daarnaast hebben we gewoon aardig mee gevoetbald, en kregen we zelfs nog wat kansen. Als die kopbal van Stan van Dijck binnen valt vijf minuten voor tijd, dan kunnen we het ‘scenario AZ’ uit de kast halen. We proberen uiteindelijk met drie spitsen het tij nog te keren, maar dat is helaas niet meer gelukt. Al met al vind ik dat we ons goed hebben herpakt na die zeperd tegen Ajax. Want uiteindelijk doet dat wel wat met een mens.”

Tegen Heracles nieuwe ronde nieuwe kansen. En met onze Griekse goalgetter in de spits stijgen deze kansen aanzienlijk. Met zes competitietreffers trekt hij momenteel niet alleen de aandacht van de Nederlandse pers, maar zag hij afgelopen week ook zijn droom in vervulling gaan. John van ’t Schip, bondscoach van Griekenland, selecteerde Giakoumakis voor het eerst in zijn carrière voor de Griekse nationale ploeg. Een bijzondere mijlpaal voor de nummer twee op de topscorerslijst. Over de tegenstander zegt de Koning het volgende: “Heracles is een wisselvallige ploeg. Afgelopen zondag echter, boekten ze een knappe overwinning. Uiteindelijk weten we wat ons te doen staat. De sterke punten van hun elimineren, en de ‘mindere zaken’ proberen te benutten. Daar hebben we wel een plan voor gemaakt en deze week goed op getraind.”

In de wedstrijdselectie zal Kum zijn rentree maken. De schorsing van twee wedstrijden die hij opliep thuis tegen Ajax zit erop. Daar staat tegenover dat Ante Coric, Tristan Dekker en Joshua John nog niet wedstrijdfit zijn, en dus definitief zullen ontbreken. Het zal een lastige wedstrijd worden. Beide ploegen kunnen de punten immers goed gebruiken. Dus kop omhoog, borst vooruit en het gras opvreten. Met die mentaliteit blijven de punten morgen in Venlo!

VVV (vermoedelijke opstelling): Kirschbaum; Pachonik, Kum, Gelmi, Schmitz; Post, Linthorst, Machach, Van Crooij; Arias, Giakoumakis.

Heracles Almelo

De tegenstander van VVV kende net als de Venlonaren een goede seizoensstart, maar zakte daarna ver terug. Toch hebben ze nu een goede periode achter de rug. De Heraclieden pakten namelijk een punt uit tegen Sparta, bekerden door in de KNVB Beker ten koste van Telstar en wonnen verrassend ruim met 4-1 van FC Utrecht. Ze zullen er dan ook op gebrand zijn om deze reeks in Venlo voort te zetten. Trainer Frank Wormuth is ook blij met de behaalde resultaten en kijkt uit naar het duel in Venlo: “Het is de bevestiging van de stijgende lijn die in ons spel te zien is. Dat willen we morgenavond graag opnieuw laten zien. In Venlo zal het lastig worden, maar zeker niet onmogelijk. We spelen tegen een gelijkwaardige tegenstander, een stugge ploeg die er al jaren in slaagt om met minimale middelen het maximale te presteren. Dat is knap.”

Wormuth kan tegen VVV niet beschikken over zijn eerste doelman Janis Blaswich. Hij zal waarschijnlijk worden vervangen door Koen Bucker. Daarnaast zullen ook Kasper Lunding en Navajo Bakboord niet mee naar Venlo reizen. Zij kampen nog met blessures. Voor de rest kan de Duitse oefenmeester over een fitte selectie beschikken en heeft hij geen reden om zijn team aan te passen.

Statistieken

In de eredivisie is deze wedstrijd nog niet zo vaak gespeeld, slechts negen keer. In zes van deze negen gevallen bleven de punten in Venlo. De overige drie keer won Heracles. De Almeloërs zullen graag terug denken aan 27 januari 2008. Op een koude zondagmiddag werd het toen maar liefst 0-5 voor de gasten. In Venlo wordt er liever teruggedacht aan de ‘kerstwedstrijd’. Op 24 december 2017 was Lennart Thy de grote man aan Venlose zijde. Met drie doelpunten, en dus een zogenaamde hattrick, zorgde de Duitse spits er eigenhandig voor dat VVV met een goed gevoel de feestdagen in ging. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen eindige in een 1-0 overwinning voor de Venlonaren. Doelpuntenmaker: aanvoerder Danny Post. Laten we hopen dat er morgen na 90 minuten ook zo’n resultaat op het scorebord te zien is.

Arbitrage

De wedstrijd VVV-Venlo-Heracles Almelo staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. Zijn assistenten zijn Yorick Weterings en Erik Kleinjan. De vierde official is Luca Cantineau en vanachter het scherm in Zeist zal Erwin Blank de wedstrijd volgen. De laatste keer dat Martens een wedstrijd van VVV floot, was in februari van dit jaar. Op bezoek bij SC Heerenveen kende de 35-jarige leidsman VVV een halfuur voor tijd een strafschop toe die werd verzilverd door Jonathan Opoku. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd is live te bekijken op FOX Sports 2. Ook kun je het radioverslag van L1 en Omroep Venlo beluisteren en genieten van het live twitterverslag van VVV-Venlo.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo! FORZA VENLO

Leave a Reply