Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong Ajax

Morgenavond staat er weer een belangrijke wedstrijd in de strijd voor de 4de periode op het programma. In ons eigen stadion De Koel nemen de Venlonaren het om 20.00 uur op tegen Jong Ajax. VVV-Venlo heeft dit weekend te maken met een dubbel programma. Aankomende maandag spelen de Venlonaren alweer de volgende competitiewedstrijd. Dan neemt VVV-Venlo het in eigen huis op tegen FC Den Bosch. Eerst de wedstrijd van morgen.

VVV-Venlo speelde vorige week vrijdag de laatste competitiewedstrijd en tevens de eerste wedstrijd van de belangrijke 4de periode. In Ijmuiden namen de Venlonaren het op tegen SC Telstar die op dat moment in een goede flow zaten. Nadat het lang op een 0-0 stand bleef staan, zette VVV-Venlo nog een keer flink aan en wonnen vrij eenvoudig met 0-3, door doelpunten van de voorhoedespelers Melvin Platje, Aziz Khalouta en Randy Wolters (scoorde zijn 25ste doelpunt in zijn prof-carriere).

VVV-Venlo heeft door de winst op SC Telstar een goed signaal afgegeven en zich knap hersteld van de zeperd tegen Achilles’29. VVV-Venlo liep helaas de derde periode mis. De vierde periode is hierdoor nog belangrijker geworden. Trainer Maurice Steijn over de wedstrijd van morgen en de komende periode; “Die overwinning op Telstar was lekker en heel belangrijk, maar de focus ligt nu op de komende wedstrijden. Als eerste dus vrijdagavond tegen Jong Ajax. We krijgen waarschijnlijk een heel ander team tegenover ons dan bij de uitwedstrijd tegen dit team, omdat Ajax I donderdagavond in Kiev een wedstrijd voor de Europa League speelt. Maar we gaan uit van onze eigen kracht. Tegen Telstar hebben we laten zien dat we een wedstrijd naar onze hand kunnen zetten en dat verdient een mooi vervolg. Dat moeten we de komende periode meer en vaker laten zien. De play offs moeten haalbaar zijn. Is het niet via de vierde periodetitel, dan maar via de eindstand. Maar daar zijn dus punten voor nodig en moeten we hoe dan ook onze wedstrijden winnen.”

Bij winst kan de ploeg goede stappen maken richting de top 5 en met een redelijk “eenvoudig” programma kan het zomaar zijn dat VVV-Venlo de 4de periode binnensleept. Erg interessant allemaal en daarom zijn de komende 2 wedstrijden ohzo belangrijk. De doelstelling is Play-offs halen en wij zijn er van overtuigd dat dit gaat lukken.

Morgen zal het stadion hopelijk weer eens goed gevuld zijn. Naast de trouwe supporters die wekelijks naar stadion de Koel reizen zullen er drie grote groepen aanwezig zijn. De Venloop kids waarmee VVV-Venlo een partnerschap heeft mogen morgen gratis de wedstrijd bezoeken. Tevens kan elke jeugdloper één ouder/verzorger voor slechts € 5,- meenemen. Tot nu toe zullen er 500 Venloop-kids aanwezig zijn. Deze actie loopt tot en met vandaag. Meer info klik dan hier. Daarnaast zullen er ongeveer 500 winterkampioenen en 500 mensen via VIAVVV in het stadion aanwezig zijn.

Opstelling VVV-Venlo
Vorige week had trainer Maurice Steijn nog enorme defensieve problemen. Gelukkig is dat deze week een stuk minder. Jerold Promes is weer hersteld van een blessure en zal starten in de basiself. Robin Buwalda is nog voor 1 wedstrijd geschorst, hij trainde vandaag uit voorzorg niet mee vanwege een kleine pijntjes. Pim Balkestein is nog niet helemaal fit. Net als Randy Wolters, hij heeft weer wat last van zijn schouder en zal daarom beginnen vanaf de bank.

Trainer Maurice Steijn over de opstelling van morgen tegen Jong Ajax; “Buwalda is geschorst, Balkestein geblesseerd. Maar Promes is terug van zijn blessure en start in de basis. Daardoor schuift Voorn naar het middenveld en krijgt Van Crooij een plek op de vleugel. Op die manier gaan we Jong Ajax bestrijden en daar hebben we alle vertrouwen in. Ik begrijp dat het stadion goed gevuld is vrijdagavond, dus het is aan ons om de mensen iets moois voor te schotelen. Daar gaan we alles aan doen!”

Vermoedelijke opstelling; Mäenpää, Fleuren, Maksi, Promes, Joppen; Voorn, Post, Nijholt; van Crooij, Platje en Khalouta

Jong Ajax
De Amsterdammers spelen een goed seizoen. Jong Ajax bezet momenteel de 10de plek in de Jupiler League met 43 punten uit 28 wedstrijden, dat is maar 1 punt minder dan VVV-Venlo. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam is vooral in eigen huis sterk, daar bezetten de vijfde plek in de Jupiler League. Uit is de ploeg heel wat minder daarin haalde de Amsterdammers maar 15 van 43 punten. De resultaten van Jong Ajax zijn erg afhankelijk van welke spelers ze van Ajax 1 krijgen.

Ajax 1 speelt vanavond de Europa League wedstrijd tegen Dnipro in Oekraïne  Frank de Boer heeft daarbij 21 spelers meegenomen naar Oekraïne. Deze spelers zullen sowieso niet in actie komen tegen VVV-Venlo. Daarintegen kan Kolbeinn Sigthórsson wel ingezet worden door de Amsterdammers. De IJslandse spits kreeg van de KNVB dispensatie. Dat was nodig omdat de IJslander al vijftien wedstrijden voor het eerste elftal heeft gespeeld. De dispensatie geldt voor één duel.

VVV-Venlo speelde in de historie maar 1 keer in stadion de Koel tegen Jong Ajax. Dit was vorig seizoen onder leiding van Rene Trost. Toen wonnen de Venlonaren vrij eenvoudig met 5-1 van de Amsterdammers.

Kaartverkoop

(Seizoen)ClubCard-verplichting: Nee, vrije verkoop

Losse kaartverkoop
Losse kaarten zijn vanaf zaterdag 28 februari 9.00 uur te koop via de online ticketshop, Ticketbox en in het FanCentre van Stadion De Koel. Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.

LET OP: de online ticketshop is i.v.m. onderhoud niet bereikbaar van maandag 9 maart 21.30 tot dinsdag 10 maart 8.00 uur

Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 18.30 uur geopend.

Arbitrage
Scheidsrechter: Berben
Assistenten: Zijlstra & Meints
Vierde official: Puts

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Hopelijk blijven de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

3 Responses

  1. Boris

    Ik ben ook positief over hoe de ploeg vorige voor de dag is gekomen, maar zullen we de 4e periode even laten voor wat het is en gewoon van wedstrijd naar wedstrijd leven. We hebben niet het alleenrecht op het winnen van de 4e periode, dus er kan nog veel gebeuren.

  2. Meuske

    Durf er geen voorspelling op los te laten maar ga er vanuit dat er gewonnen word. Waarom niet een keertje Elito i.p.v van Crooy proberen is deze wedstrijd toch zeer geschikt voor? Mochten ze voor komen dan hoop ik dat ze ook doordrukken want ik denk dat doelsaldo wel eens belangrijk kan gaan worden op het einde. Heb er in ieder geval weer zin in. Come on Venlo met ons allen achter os Clubke

  3. supportertje

    Ben de kater weer te boven en ik blijf er in geloven. Maar zeer deed het wel, maar vol goede moed weer morgen op de tribune. Want VVV is nu eenmaal net als je vrouw, iets waarvoor je door het vuur gaat.

Leave a Reply