Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong Ajax

We zijn KAMPIOEN! Het afgelopen weekend werd er flink gefeest door zowel supporters als de spelers als de technische staf. Waar wij als supporters misschien nog een beetje konden uitrusten, stond voor de spelers alweer de komende wedstrijd voor de deur. Morgenavond spelen we thuis in Stadion de Koel, de wedstrijd tegen nummer twee Jong Ajax en we trappen af om 20.00.

Afgelopen weekend haalden we het kampioenschap van de Jupiler League binnen door gelijk te spelen met 0-0 en dat puntje was genoeg voor de titel! VVV-Venlo is dus de kampioen van de Jupiler League 2016-2017. Maar er zijn nog twee wedstrijden te spelen tegen Jong Ajax en Telstar, waarvan morgen de eerste partij is. Dat wordt zeker geen makkelijke wedstrijd, want Jong Ajax komt op volle oorlogssterkte naar de Koel toe. De druk is er bij de Venlonaren vanaf, maar ze willen natuurlijk laten zien dat zij de baas zijn in eigen huis.

Vorig seizoen wisten we in de Koel comfortabel met 3-0 te winnen van de Godenzonen. Doelpuntenmakers waren toen Ralf Seuntjens (2x) en Johnatan Opoku. Eerder dit seizoen speelden we op de Toekomst en hoewel Jong Ajax toen zeer sterk was in de competitie, wisten we doodeenvoudig te winnen met 0-4. Doelpuntenmakers waren toen Clint Leemans, Johnatan Opoku (2) en Joey Sleegers.

Het wordt een lastige partij, want Jong Ajax is altijd een lastige tegenstander voor iedereen en het is altijd maar afwachten wat er op je afkomt. Dat weet ook Maurice Steijn: “Jong Ajax komt met volle bak hierheen, dat wil zeggen dat er veel kwaliteit in het elftal zal staan, dat normaal misschien in het eerste elftal zou staan. We willen zeker thuis het seizoen goed afsluiten, dus dan we willen gewoon deze pot ook winnen!”

VVV-Venlo
Bij de afsluitende training vielen een aantal zaken op: Johnatan Opoku en Nils Röseler waren niet aanwezig en zullen morgen ook niet spelen. Daardoor komen er enkele verschuivingen in het elftal van VVV-Venlo voor de wedstrijd tegen Jong Ajax. Trainer Maurice Steijn laat weten: “Er komt geen fantasie opstelling morgen tegen Jong Ajax. Ik ga niet het hele elftal op de schop gooien, maar ik laat in ieder geval Maarten de Fockert keepen. Die afspraak hadden we al eerder gemaakt en dat is ook om zichzelf in de kijker te spelen. Hij verdient dat ook, hij heeft zich het hele seizoen als een prof opgesteld.
Röseler en Opoku zullen niet spelen, want die zijn niet fit. Die zullen waarschijnlijk ook niet in actie komen tegen Telstart. Dus op die posities zullen andere jongens komen, maar voor de rest houd ik vast aan de vaste kern.”

Voor de rest is iedereen fit en zijn er geen schorsingen aan de kant van de Venlonaren. Het was onduidelijk om te zien wie er nu wel of niet ging starten morgen tegen Jong Ajax, maar iedereen was zeer gedreven en morgen wordt er gewoon weer hard geknokt voor de overwinning.

Vermoedelijk opstelling: De Fockert; Misidjan, Janssen, Promes, Rutten; Leemans, Post, Van Crooij; Hunte, Seuntjens en Sleegers

Jong Ajax
Nummer twee Jong Ajax maakt een goed seizoen door en was de vaste achtervolger van VVV-Venlo na de winterstop. De ploeg wordt eigenlijk door het meerendeel van de supporters uitgekotst, net zoals alle andere beloftenelftallen, maar heeft wel een hoog niveau weten te behalen dit jaar. Ze willen tegen VVV laten zien dat ze in staat zijn mee te draaien met de top in de Jupiler League en het zou ons niet verbazen als er dan flink wat eredivisiekrachten meereizen richting Venlo.

VVV-Venlo is niet altijd gelukkig geweest tegen Jong Ajax, maar heeft gelukkig een positief resultaat behaald tegen de Amsterdammers. Van de laatste 5 wedstrijden werden er 3 keer gewonnen, 1 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren.

VVV-Venlo heeft in totaal 7 competitiewedstrijden tegen Jong Ajax gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 4 keer gewonnen, 1 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 57,14%. In totaal heeft VVV-Venlo 16 doelpunten gescoord en 11 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: C. Mulder
Assistenten: De Nas en Van Vlokhoven
Vierde official: Nagtegaal

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. FORZA VVV!

 

17 Responses

 1. RuiverCity

  Die jonge gasten moet je vol onder druk houden. Geen seconde rust geven. Als je ze laat voetballen, tikken ze je compleet weg. Ligt helemaal aan de instelling van VVV. Ik hoop dat ze de supporters nog een mooi toetje willen geven …..

 2. Goodie

  Taak om geen gele kaarten te pakken morgen of volgende week. Elke kaart die geen schorsing oplevert in deze speelrondes worden meegenomen naar volgend seizoen.

 3. Ben

  U weet het, mijn aversie jegens deze competitie vervalsing is zo groot dat ik zoals gebruikelijk, uit protest weg blijf bij dit soort wedstrijden. Ik kijk ook niet thuis op de tv. Als we allemaal bij deze wedstrijden zouden wegblijven, zeker weten, dan zou de Jupiler heel snel van dit kankergezwel zijn verlost. Iedereen is er tegen, maar niemand doet wat. Volgend jaar komt AZ de gelederen versterken. Jammer, treurig. Zeker weten, de knvb heeft niets helemaal niets met de Jupiler. Niks, stront, niks. FORZA VVV!

 4. kenfen

  Je mening over de situatie deel ik maar wegblijven en je team niét steunen dat is m.i niet verstandig
  Gelukkig hebben we volgend seizoen ( en nog vele daarna ) er niets mee te maken

  1. Ben

   Als we allemaal bij deze wedstrijden zouden wegblijven, zeker weten, dan zou de Jupiler heel snel van dit kankergezwel zijn verlost. Iedereen is er tegen, maar niemand doet wat. Jij niet, ik wel…

 5. Animal

  100% mei ins , die Jong teams zien un drama, Weej hobbe dr effe niks mei te maake maar auk VVV zal binne nou en5 joar weer truuk in de Juup zien , Mss al nao 1 joar, dus Weej hobbe dr alles mei te maake en auk VVV en de supporters motte zich dr hard veur maake um dees aanfluiting te stoppe !!!

 6. Donderspeech

  Bij jong Ajax stond vanavond meer transferwaarde op het veld dan de waarde van de rest van de Jupiler league bij elkaar. Schandalig KNVB dat dit mogelijk is. We zouden vorige week maar verloren hebben !! Er is trouwens een spelregel verandert; natrappen is vanaf vandaag geel in plaats van rood. Scheidsrechter paste zich goed aan bij de rest vannde jostiband in Zeist.

 7. clubman

  Jammer Ben dat jij tot 2x toe een dodelijke ziekte waar heel veel mensen direct of indirect mee te maken krijgen, nodig hebt om je argumenten kracht bij te zetten.

 8. De Koel

  Dit ‘Jong’ Ajax kon zo meedoen in de Eredivisie. Maar deze wedstrijd maakt wel duidelijk dat er flink wat kwaliteit bij moet, wil VVV er niet meteen weer uitvliegen. Om te beginnen een Eredivisiewaardige keeper. Enige lichtpuntje vond ik Tashima. Zelalem terecht gewisseld in de rust, heeft niets laten zien.

  1. Koelie

   Het is te hopen dat ze in de Eredivisie wel elke wedstrijd serieus nemen. Dan kun je halen wat je wil maar zonder strijd vlieg je er sowieso uit.

   Gelukkig zijn we naast jong Ajax ook volgend seizoen van matige scheidsrechters verlost. Oh wacht…

  2. RuiverCity

   Tashima lichtpuntje? Wat heb je gezien dan? Deze jongen is veel te licht. Begreep zijn medespelers totaal niet. Liep er echt voor spek en bonen bij. Niet dat Zelalem goed speelde maar nog altijd beter dan Tashima.

 9. mats

  Ajax is gewoon kinderachtig bezig geweest met deze opstelling. Arrogante kutclub maar dat wisten we allemaal al.
  Stel dat VVV dat puntje tegen Eindhoven niet had Dan is het toch gewoon gestoord dat Ajax effe zo’n elftal opstelt en op die manier nog bijna kampioen kan worden ook? Want wat denk je dat er dan volgende week voor elftal had gestaan?

  Het bevestigd het failliet van de Juup met de jong-teams.
  En het bevestigd wat we allemaal gewoon al wisten. Dit VVV kont heel veel te kort. Hoe fijn hetbdeizoen ook was… en het gaat echt niet om 4, maar zeker om 6 spelers erbij.
  Als dat niet gebeurd dan zijn we binnen een jaar weer terug in de KNVB-maffia Juup met zijn kut jong teams.

Leave a Reply