Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong Ajax

Aanstaande vrijdag is het weer zover: d’n Berg op voor een nieuwe wedstrijd van VVV-Venlo! En we vallen de laatste weken een beetje in herhaling, maar ook vrijdag staat er weer een zware wedstrijd op het programma. In het prachtige Covebo Stadion – De Koel – komt Jong Ajax op bezoek.

En na een zware periode, waar van Excelsior, De Graafschap, NAC Breda (na penalty’s) en FC Emmen achtereenvolgend verloren werd, is het niet ideaal dat de nummer 5 van de Eerste Divisie de tegenstander is. Jong Ajax is namelijk wél aan een sterke reeks bezig – zij zijn al vier wedstrijden ongeslagen. En dat het een lastige pot kan gaan worden, ziet ook Jos Luhukay in. “Jong Ajax heeft op dit moment de beste voetballende ploeg van de eerste divisie. Het zijn stuk voor stuk jongens met heel veel talent. Er zullen over één of twee jaar ongetwijfeld weer spelers van deze groep in het eerste elftal staan. Voor jongens als Frenkie de Jong en Donny van de Beek begon het ook bij Jong Ajax”, liet de trainer weten tegenover Dagblad De Limburger.

Met welke elf VVV het de Amsterdammers gaat proberen lastig te maken, is nog maar de vraag. Eén afwezige is zeker: Kristopher Da Graca is wegens ziekte afwezig. Aanvoerder Danny Post keert wel terug in de selectie, hij is “hersteld van het coronavirus” volgens De Limburger.
De vermoedelijke opstelling: Zima; Janssen, Koglin, Dekker, Pachonik; Van Rooijen, De Boer, Smans; Johansson, Braken en Roemer.

Op dit moment staat VVV dertiende in de Keuken Kampioen Divisie. Dit klinkt niet heel hoopvol, maar het verschil met plek 7 is slechts drie punten. De inconsistentie die VVV het gehele seizoen al laat zien komt, denk ik, voornamelijk door de jonge selectie. Maar VVV heeft zichzelf ook te weinig beloond, vindt Luhukay: “De resultaten zijn teleurstellend, maar dat komt niet door de manier van spelen. Het verschil tussen ons en de topploegen waar we de laatste wedstrijden tegen speelden is niet zo groot. Zij maken hun kansen alleen af en wij nog niet. Ook in topwedstrijden zoals tegen NAC Breda voor de beker en vorige week tegen FC Emmen krijgen we gewoon de kansen om op voorsprong te komen. Dat zegt ook iets over onze ploeg en hoe we ervoor staan, maar uiteindelijk moet we wel meer gaan scoren. Als we dat kunnen combineren met de passie en strijd die we elke wedstrijd op de mat leggen, dan kunnen we ook op de ranglijst stijgen en naar boven kijken.”

Of het verschil tussen VVV en de topploegen daadwerkelijk “niet zo groot is”, weet ik niet zeker. In de wedstrijd tegen Excelsior werden we bijvoorbeeld volledig overklast. Maar we hoeven ons ook nog niet met dat soort ploegen te vergelijken. Waar zij al jaren bouwen naar een terugkeer naar de Eredivisie, moesten wij weer helemaal opnieuw beginnen. En vooral door de – terechte – keuze om met veel jeugdspelers te spelen, heeft dat nu eenmaal tijd nodig. Met een plek in de subtop ben ik persoonlijk al tevreden. Drie punten tegen Jong Ajax zouden helpen bij dat streven.

Wat verwachten jullie van de wedstrijd? En welke elf zouden jullie opstellen?

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Gansner, met Miedema, Steeg en Aafouallah als assistenten en is te zien via het schakelprogramma van ESPN1.

10 Responses

 1. chretien

  Oprotten die tweede elftallen, die de competitie alleen maar “vervalsen”. Deze tweede elftallen zijn voor de knvb belangrijker dan de andere clubs. Als we, de fans van alle clubs, bij deze wedstrijden tegen deze tweede elftallen, allemaal uit protest thuis zouden blijven, wellicht dat de knvb dan wakker zou worden?
  De KKD is er voor de mindere goden en is er niet om de tweede elftallen te laten spelen op “niveau”. Rot op naar jullie eigen competitie. Stop met het vervalsen van de KKD.
  Uiteraard hoop ik op een overwinning voor onze club.FORZA VVV!

 2. kuebke

  Maar maar wat weer een geschutter .
  Het had al minstens 4 -0 voor Ajax moeten staan.

  Nee dit elftal gaat de play offs niet halen dat is nu al duidelijk .

  Ben bang dat ze nog heel erg gaan zakken op de ranglijst want deze ploeg komt zelfs voor de eerste divisie nog veel te kort .

 3. Oelie op zuid

  Wat een drol van een scheidsrechter. Hij had die … Keeper van Ajax minstens twee maal geel moeten geven. Wat een kwal van een keeper. Tevens twee maal geen penalty gekregen ( hands en een overtreding) maar wel een penalty tegen voor een gewone tackel op de bal maar een schreewende k.t ajaxied krijgt een penalty mee. Aan de andere kant een wel erg armoedig VVV.

Leave a Reply