Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong AZ

Voor de tweede keer deze week is het matchday. En voor de tweede keer tegen een beloftenteam. Eerder deze week speelde VVV-Venlo al tegen Jong Ajax (1-1) en komende vrijdag komt Jong AZ op bezoek in De Koel!

VVV-Venlo
“Tegen Jong Ajax hebben we het organisatorisch uitstekend gedaan, alleen hebben we het in de omschakeling laten liggen. Het doelpunt [de 0-1 van Braken, red.] was een perfect voorbeeld van hoe we het vaker uit hadden moeten spelen. Als je kijkt naar de kansen dan vind ik eigenlijk dat we die wedstrijd hadden moeten winnen”, aldus Rick Kruys op de website van VVV.
De Venlonaren hadden inderdaad de meeste kansen, Jong Ajax kwam de gele wand aan verdedigers amper voorbij, waardoor vrijwel elk schot geblokt werd. Maar VVV heeft – en dat is niet de eerste keer – te weinig initiatief getoond om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat een beloftenelftal (en al helemaal die van Ajax) technisch beter is, kun je vooraf al invullen, maar om dat te counteren met fanatisme en, met name, fysieke kracht, hebben we nagelaten. De energie die invaller Levi Smans keer op keer brengt, is wat dat betreft een verademing.

Ook komende vrijdag gaat, volgens Dagblad De Limburger, Kruys starten met zowel Johansson als Verheijen, in een 4-3-3-systeem. Dat lijkt een verstandige beslissing, want het zijn twee spelers waar je eigenlijk (zeker vergeleken met de concurrentie) niet om heen kan.

De volledige vermoedelijke opstelling: Van Der Gouw; Dekker, Koglin, Ketting, Janssen; Klaasen, Van Rooijen, Huisman; Verheijen, Braken en Johansson.

Jong AZ
“Vooral aan de bal zijn ze erg goed. Wij zijn wat volwassener en moeten het dus meer hebben van onze fysieke kracht. Daarnaast zullen we af en toe wat opportunistischer moeten voetballen om de wedstrijd ook in ons voordeel te kunnen beslissen”, beredeneerde onze trainer.
Jong AZ is inderdaad goed aan het seizoen begonnen. De ploeg van voormalig AZ-speler Maarten Martens staat momenteel achtste en is door spelers als Soulyman Allouch (betrokken bij 9 goals) en Iman Griffith (bij 7 goals betrokken) heel gevaarlijk. Om die reden wonnen de rood-witten bijvoorbeeld een aantal weken geleden met maar liefst 4-0 van NAC Breda. Een makkelijke pot lijkt het opnieuw niet te gaan worden.

“Ik denk dat het belangrijk is dat de verdedigende organisatie goed is, maar je wilt natuurlijk niet de hele wedstrijd laag staan. Zeker in een bijna uitverkochte Koel [er komen namelijk 27 partnerclubs op bezoek, red.] willen we wat hoger op het veld staan en meer initiatief tonen. Aan de bal moeten we nog iets meer brengen om nog meer te kunnen scoren. Daar werken we met zijn allen hard. Hopelijk kunnen we de vele supporters vrijdag trakteren op een mooie wedstrijd met goals en drie punten.”

VVV-Venlo – Jong AZ
28 oktober, 20:00
Scheidsrechter: Vereijken
Assistenten: De Groot, Van Der Ley en Janssen
Te zien via het schakelprogramma ESPN
Te beluisteren via Omroep Venlo

19 Responses

  1. Behalve die 27 partnerclubs mag iedere seizoenkaarthouder gratis iemand meenemen. Plus dat alle kinderen voor 1 Euro naar binnen mogen.

   Mooi dat het stadion vol zit, maar gebruik als club niet het woord ‘uitverkocht’ als maar de helft van de toeschouwers betaald heeft voor zijn kaart.

   1. Overigens is het commercieel gezien geen gewoon een slimme actie van VVV. Jong AZ en Jong Utrecht zijn met hele grote afstand de twee tegenstanders waar echt helemaal niemand op zit te wachten.

    Normaal hadden er misschien 3500 toeschouwers gezeten, nu 8000. Als die 4500 man extra allemaal wat eten en drinken, en een gedeelte nog even de fanshop binnenloopt voor een souveniertje dan is dat alleen maar goed voor de club.

 1. Relax its only Soccer

  Wellicht is Jong AZ de juiste opmaat voor dit jeugdige VVV. Jong AZ heeft nog maar één keer een uitwedstrijd weten te winnen. Is ook wisselvallig in zijn resultaten, net als VVV. Afgelopen maandag toch wéér een goed VVV zien spelen. Goed georganiseerd (zoals Rick achteraf heeft gezegd), maar zeker vol overgave en overtuigend bij elke omschakeling. Daarbij waren Thijme, Daan en Carl cruciaal in hun acties. Maar ook het opbouwen gebeurde slim en overtuigend. Kort elkaar aanspelend daar waar het kon en meteen de lange bal naar Sven als de situatie het vroeg. En vaak met succes, wat is die Sven gegroeid zeg! Veel duels winnen en nog mooi scoren ook. En weer op een lange voorzet van half zijkant. Waarom niet vaker zo geven zou je zeggen. Tegen Jong AZ zullen de backs van VVV cruciaal zijn. Tristan en Simon zullen nu in de thuiswedstrijd meer lef moeten tonen en het moeten aandurven om sneller de pass te geven naar Daan, Carl en Thijme. Alleen dan blijft de snelheid in het spelletje en krijg je een kolkende Koel … en daarmee Jong AZ op z’n knieën. En als je eenmaal een kolkende Koel hebt en we verliezen alsnog … nou dan maar liever dát dan die slappe hap thuis tegen Telstar en Dordrecht!

 2. Ik schat jong AZ hoger in dan jong Ajax (zonder 1e elftal reserves natuurlijk) en denk dat het lastig gaat worden.
  Ook nu weer compact spelen en boven op de voorhoedespelers van jong AZ zitten, zodat ze niet lekker hun spel kunnen spelen. Aangezien je thuis speelt en er zoveel toeschouwers komen kun je niet puur op de counter gaan spelen. Maar het spel maken, daar hebben we ook niet echt de spelers voor, dus ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken.
  Inderdaad.geregeld met goede voorzetten Braken in stelling proberen te brengen en als hijzelf niet scoort, kan hij de bal nog altijd lekker terugleggen of onstaat er een scrimmage voor de goal. Er zijn een aantal spelers die een prima schot in hun benen hebben, dus daar kunnen we dan van profiteren. En dan nog die zoon van Sander Westerveld in het doel van jong AZ proberen te kloppen, want dat is ook nog niet zo gemakkelijk…

 3. chretien

  Ik hoef geen mooie goals te zien. Schop er 7 in en ik ben dan een tevreden fan. 7-0 is mooie uitslag en iedereen gaat dan tevreden naar huis. Mooi begin van het weekend. FORZA VVV!

Leave a Reply