Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong FC Twente

Vrijdagavond is het eindelijk weer zover! De competitie gaat voor VVV-Venlo van start. De eerste wedstrijd zal voor VVV plaats vinden in Stadion De Koel en de tegenstander is Jong FC Twente.

Vorig seizoen wist VVV met 3-0 van de tukkers te winnen. Hopelijk blijven de 3 punten dit keer ook in De Koel. De vraag is hoever is Maurice Steijn met zijn selectie? De wedstrijd moet gewonnen worden. De supporters nemen na 3 magere seizoenen geen genoegen met puntverlies in de openingswedstrijd. De druk is hoog voor de selectie en hoofdtrainer Maurice Steijn.

Maurice Steijn is in ieder geval blij dat de we eindelijk kunnen beginnen. Hij zegt op de website van VVV-Venlo het volgende over de start van het seizoen. “Na zes weken voorbereiding ben ik blij dat het eindelijk gaat beginnen. Natuurlijk is het leuk om tegen FC Porto en AZ te oefenen en ook de overwinning tegen FC Dordrecht is lekker. Maar nu gaat het om de punten, vanaf vrijdag gaan we pas écht beginnen. Daar hebben we met zijn allen naar toe gewerkt en naar uitgekeken. En nu is het dan zo ver. Heerlijk!”.

VVV heeft wel wat personele problemen. Zo is het bekend dat Danny Post en Guus Joppen nog niet fit genoeg zijn om een wedstrijd te spelen. Ze kunnen na lang blessureleed wel eindelijk voluit mee trainen en zullen snel terug keren bij de selectie. Daarnaast is Yuki Otsu tijdens de voorbereiding geblesseerd geraakt aan een bovenbeen blessure en traint hij voorlopig apart om zo snel mogelijk te herstellen. Afgelopen week waren Aziz Khalouta en Niki Mäenpää niet aanwezig bij de training. Maar de twee zijn gelukkig op tijd herstelt en kunnen morgen gewoon deelnemen aan de wedstrijd.

Uche Nwofor viel echter vandaag uit tijdens de wedstrijd en het is nog onduidelijk of hij morgen wel mee kan doen met de wedstrijd. Wat hij precies heeft is ook onduidelijk. Als de spits niet op tijd fit is zal Nwofor vervangen worden door Medy Elito en schuift Khalouta door naar de spits.

De opstelling zal waarschijnlijk dezelfde zijn als tegen FC Dordrecht. Het kan veranderen als Nwofor niet op tijd fit is.

De vermoedelijke opstelling: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en Donkers; Kruijsen, Gijzen en Altheer; Wolters, Nwofor en Khalouta.

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo licht favoriet en gaan zij ervan uit dat VVV-Venlo de 3 punten thuis houden.

Jong FC Twente
Jong FC Twente zal ook dit seizoen weer onder de zelfde voorwaarden zijn wedstrijden gaan spelen in de Jupiler League. De club uit Enschede zal aankomend seizoen weer zijn best gaan doen om jeugdige spelers ervaring op te laten doen op professioneel niveau.

De selectie van Jong FC Twente bestaat vooral uit jeugdspelers en een aantal spelers die nog niet goed genoeg bevonden zijn voor het eerste elftal van FC Twenten. Zo heeft Jong FC Twente beschikking over een aantal goede voetballers zoals Born, Jerson Cabral, Drommel, en Zschusschen.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes met de wedstrijd. En hopelijk blijven de eerste 3 punten in De Koel.

6 Responses

 1. Frosty

  Zouden we in tenminste één van alle competitiewedstrijden op kunnen treden in onze sterkste formatie? Als je ziet wie er nu alweer allemaal geblesseerd is terwijl de competitie nog niet eens begonnen is. Heel apart toch als je het mij vraagt. Uitgerekend Yuki en Nwofor ook nog… Maar ja, voor morgen heb ik wel vertrouwen in een goede afloop voor VVV.

  1. Lincoln

   Nwofor is niet zeker! Hij viel uit tijdens de training en deed niet mee met de partijvorm, vrije trappen oefenen en afwerken. Hij zelf zei dat hij niet wist of hij wel mee kon doen morgen. Maar goed op de site van VVV en in de eigen voorbeschouwing wordt er niks over gezegd dus het kan meevallen. Ik denk dat hij sowieso op de bank zit maar het kan zijn dat hij niet in de basis start.

 2. tulipanes

  Ik ben blij dat Twente dit weekend nog moet spelen, want hun selectie zal vandaag geen of nauwelijks basisspelers van het 1e hebben. Dat scheelt een slok op een borrel.
  Verder is het opvallend dat Steijn Sevinç uit de basisopstelling laat. Ik vind Selman persoonlijk veel beter dan Kruijssen en zeker niet minder dan Altheer. Ik hoop niet dat Selman na de terugkeer van Post nog steeds op de bank zit, want die jongen moet spelen.

  Ik hoop op een mooie wedstrijd en de 3 punten!

Leave a Reply