Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong FC Utrecht

Nadat VVV-Venlo ternauwernood won van TOP Oss – er was in extremis een doelpunt van Nick Venema nodig om alsnog de drie punten te pakken – gaan de Venlonaren opnieuw op zoek naar een overwinning. Ditmaal is Jong FC Utrecht de tegenstander. 

Jong FC Utrecht
De ploeg van Darije Kalezic is matig aan het seizoen begonnen. De eerste drie wedstrijden, tegen TOP Oss, Heracles en FC Dordrecht, eindigden allemaal in een nederlaag – waarin ze ook slechts één keer wisten te scoren. Afgelopen maandag wist Jong FC Utrecht het eerste punt van het seizoen binnen te halen. In eigen huis speelden ze (met oud-VVV’er Yannick Leliendal als invaller) 0-0 gelijk tegen Willem II. Hierdoor staan de Utrechtenaren nu op een 19e plaats op de ranglijst. 

VVV-Venlo
Een driepunter zou dus wel goed moeten komen, zou je zeggen. Met 9 punten uit 4 wedstrijden zijn de Venlonaren uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. Vlak voor het sluiten van Deadline Day wisten ze ook een nieuwe aanwinst vast te leggen: Daan Huisman wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Vitesse. De pas 20-jarige middenvelder heeft, ondanks zijn leeftijd, toch aardig wat ervaring, met 45 wedstrijden Eredivisie. Op papier een uitstekende aanwinst voor het team van Rick Kruys.

Maar toch klonk er op sociale media onvrede. Twijfels over de breedte van de selectie. Terecht, in mijn optiek. Met name aanvallend en op de backposities moeten we bidden dat er geen blessures en/of schorsingen bij gaan komen, want dan wordt het wel erg krap. Met maar drie échte backs, waarvan twee jeugdspelers en de pas net gerevalideerde Tristan Dekker, moeten er voortdurend middenvelders uit positie worden gehaald, om die leegtes op te vullen – en dat deden ze niet vlekkeloos. Ook qua spitsen kan dat een probleem gaan worden. Máár wellicht kunnen we in de aankomende weken nog kijken naar transfervrije spelers.

Rick Kruys heeft in ieder geval zin in de wedstrijd tegen zijn oude club. “Het is voor mij natuurlijk een speciale wedstrijd, want ik kom heel veel mensen tegen die ik ken. Maar het is VVV tegen Jong FC Utrecht en niet Rick Kruys tegen Jong FC Utrecht. Het enige dat vrijdag telt, is drie punten pakken zodat we na vijf wedstrijden op twaalf punten staan. Dan hebben we echt een superstart van het seizoen”, liet onze trainer weten op de website van VVV.
Dat moet hij gaan doen met één afwezige: Sem Dirks. Hij is nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie. Dekker zit dus sinds veel blessureleed eindelijk wél weer eens in de wedstrijdselectie!

De wedstrijd tegen Jong FC Utrecht is te zien via het schakelprogramma van ESPN, te beluisteren via Omroep Venlo én natuurlijk te zien in De Koel. FORZA VENLO!

18 Responses

 1. De Realist

  Jong FC Utrecht is zwak gestart met slechts 1 puntje uit 4 wedstrijden. Dit zou moeten lukken voor VVV zou je denken, al doet VVV het tegen Jong teams traditioneel slecht. Ik mag echter hopen dat Rick en Willem zo’n beetje alle inns and outs weten van Jong FC Utrecht en ik verwacht nu dan ook niks meer dan 3 punten vanavond. Come on Venlo !!!

 2. idderzienmeining

  Vorig seizoen waren de resultaten tegen de verschillende “Jong” teams zeer teleurstellend …

  Laten we hopen dat VVV vanavond de 1e ontmoeting tegen zo’n “Jong” team winnend afsluit. Anders krijgt de prima seizoensstart een behoorlijk tikkie …

  Ervan uitgaande dat straks t.o.v. vorig weekend één wijziging plaatsvindt – Huisman i.p.v. Roemer – gaan we hopelijk wederom een sterk collectief zien wat onder aanvoering van het thuispubliek op jacht gaat naar de volgende driepunter !

  Mooi voor Dekker dat hij zijn rentree in de selectie maakt en hopelijk geeft de O tribune hem een extra warm welkom terug !

 3. robbaan

  De traditionele “lastige” jonge teams, moeten na de wedstrijd tot het verleden behoren. Bijkomend voordeel is dat FC Utercht 1 ook aan de bak moet, VVV in goede doen, sfeervolle Koel en extra gemotiveerde spelers, na de “ ondergang” tegen PEC, gaan er voor zorgen, dat we een heerlijk avondje beleven……4-1..

 4. jurgen

  Waken voor onderschatting, niet dat je vanavond op 90% begint, gelijk bij de strot en dan moet ut lukken. Vaak is het wat lastiger als je zelf het spel moet maken, vanuit de omschakeling is toch makkelijk zeker als je de juiste spelers hiervoor hebt. Afwachten hoe VVV ermee omgaat.

 5. RuiverCity

  Wat een slechte wedstrijd zeg. Overal kwamen ze te laat. Dekken op twee meter afstand. Vooral Simon Janssen, De Boer, Sedlacek zaten totaal niet in de wedstrijd. Een gebrek aan techniek kwam vooral bij Simon Janssen duidelijk naar voren.
  Huisman joeg de eerste helft nog op de bal, maar had totaal geen ondersteuning.

  Als Utrecht het een beetje slimmer had uitgespeeld was het een dikke nederlaag geworden. Vooral centraal achterin liepen ze er af en toe doorheen of dat ze aan het trainen waren.

  Gelukkig viel de 2-1 nog, maar als het geluk ons ook maar even in de steek laat, worden de zwakke plekken heel snel duidelijk. Wat werden er ook ontzettend domme kaarten gepakt…pfft.

Leave a Reply