Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong FC Utrecht

Morgenavond om 20.00 hervatten we de competitie. Dan spelen we thuis in ons eigen Stadion de Koel, de wedstrijd tegen nummer 18 Jong FC Utrecht.

Afgelopen dinsdag speelden we in het Rat Verlegh Stadion in Breda, de bekerwedstrijd tegen NAC Breda. In Breda werd er uiteindelijk een vrij eenvoudige zege geboekt door de Venlonaren. De geelzwarten waren gretig en wisten goed druk te zetten, waardoor de de spelers van NAC zeer gefrustreerd raakten en enorm veel fouten maakten.

Waar NAC een slechte indruk achterliet, was het VVV dat zich goed wist te herstellen van de verliespartijen tegen FC Volendam en Helmond Sport. Door twee goals van Torino Hunte won VVV-Venlo met 0-2 bij de rivalen uit Breda en mogen we verder gaan bekeren. Trainer Maurice Steijn was dan ook uiterst tevreden over de speelwijze en de instelling van het team; “Na de wedstrijd tegen Helmond Sport heb ik tegen de jongens gezegd: We hebben een goede ploeg en we kunnen kampioen worden en ver komen in de beker. Maar dan zullen we wel elke dag keihard moeten werken en in de wedstrijd bereid zijn om voor elkaar veel vuile meters te maken. En ik moet zeggen, die instelling heb ik dinsdagavond in Breda wel gezien. Er werd geknokt voor elke bal en bij vlagen werd er goed gevoetbald. De zege had nog hoger uit kunnen vallen.”

Jong FC Utrecht komt morgen op bezoek in de Koel en de bezoekers zijn nieuw in de Jupiler League. Zij promoveerde aan het einde van vorig seizoen naar de Jupiler League en staan op dit moment op de 18e plaats van de Jupiler League. Een laagvlieger dus maar zoals elk belofteteam kunnen er spelers uit de hoge hoed getoverd worden waar de tegenstander geen rekening mee houdt. We moeten blijven opletten want een derde verliespartij kan catastrofaal zijn. Maurice Steijn wil dan niets anders dan de driepunten pakken. De trainer zegt het volgende op de afsluitende training; “Met deze instelling moeten we iedere wedstrijd de wei in, want als we morgen tegen Jong FC Utrecht de drie punten niet pakken hecht ik ook geen waarde aan de zege om de beker. We weten dat de meeste ploegen zich ingraven als ze tegen VVV-Venlo, maar dan zullen wij nog meer arbeid moeten leveren, sneller spelen en de tegenstander onze wil opleggen. Een vroeg doelpunt kan de ban al direct breken. Bij winst sluiten we dan weer aan bij de top.”

Opstelling VVV-Venlo
Maurice Steijn koos tegen NAC Breda voor een iets andere opstelling dan de wedstrijden daarvoor. Delano van Crooij, Torino Hunte en Leandro Resida stonden in de basis, terwijl De Fockert, Sleegers en Opoku op de bank moesten plaatsnemen. De trainer is zeer tevreden over de prestaties van dit elftal en heeft daarom ook gekozen om waarschijnlijk niets te veranderen aan het elftal.

Voor de wedstrijd van morgen Jong FC Utrecht, lijkt de trainer voor de volgende namen te kiezen.
Vermoedelijke opstelling: Delano van Crooij, Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Post, Leemans, Vito van Crooij; Resida, Seuntjens & Hunte.

Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht is dit seizoen dus een nieuwkomer in de Jupiler League. Vorig jaar bleek de beloftenploeg van FC Utrecht de sterksten in de beloftencompetitie en wisten ze te promoveren naar de Jupiler League.

Voor de ploeg uit Utrecht lijkt het de hoofdzaak om degradatie naar de nieuwe Tweede Divisie te ontlopen. Twee keer werd er gelijkgespeeld en eenmaal werd er gewonnen door de formatie van trainer Robin Pronk. Afgelopen vrijdag werd er met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Volendam.

Arbitrage
Scheidsrechter: C. Mulder
Grensrechters: Schaap & Koopman
Vierde official: Puts

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht! FORZA VVV!

3 Responses

  1. RuiverCity

    Vanaf minuut 1 volop druk zetten en hopen dat er snel een of twee doelpunten gemaakt worden. Dan moeten ze komen en krijgt VVV de ruimte die het graag wil. Zo’n jonge gasten moet je heel snel gevoel geven dat er niks te halen valt en compleet over heen lopen.

Leave a Reply