Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong PSV

Na een interlandweek is het morgen weer tijd voor de reguliere competitie. Er staat direct een dubbel programma voor VVV-Venlo op het programma. Morgenavond op Goede Vrijdag speelt VVV om 20.00 uur thuis tegen Jong PSV en maandag staat de uitwedstrijd tegen RKC op het programma. Twee belangrijke wedstrijden tegen laagvliegers in de Jupiler League. Beide wedstrijden moeten gewonnen worden om op koers te blijven voor de 4de periodetitel. We beginnen eerst morgen tegen Jong PSV.

Het is alweer bijna twee weken geleden dat VVV-Venlo een officiële wedstrijd speelde. Toen werd er in de Limburgse Derby in Sittard tegen Fortuna met 1-1 gelijk gespeeld. Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was flets en matig, de tweede helft beter met heel veel kansen. De keeper van Fortuna Sittard stond alleen in de weg. Hierdoor zat er niet meer in dan een gelijkspel tegen Fortuna.

Vorige week woensdag oefende VVV-Venlo in stadion de Koel nog tegen FC Oss. Ook deze wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Er gebeurde vrij weinig maar VVV-Venlo was de iets betere partij met de betere kansen.

VVV-Venlo is nog altijd goed bezig sinds de winterstop. Er werd tot nu toe pas 1 wedstrijd verloren. De Venlonaren pakte bijna de derde periode en staan nu aan kop in de vierde periode. Het gaat de goede kant op maar nog steeds laat VVV vaak twee gezichten zien. Zo worden ze door Jong Ajax van het veld getikt, waren ze zeer sterk tegen FC Den Bosch en tegen Fortuna Sittard viel het spel van VVV weer erg tegen. Er volgen nog 5 belangrijke wedstrijden in de vierde periode en om aan kop te blijven moeten de komende twee wedstrijden tegen de laagvliegers gewonnen worden. Aan VVV-Venlo om morgen het ware gezicht te laten zien. Trainer Maurice Steijn heeft er vertrouwen in; “We willen koste wat kost de play offs halen en daarom zijn we blij dat we de goede lijn die we in hebben gezet in de derde periode nu door kunnen trekken. Tijdens de afgelopen periode hebben we ons prima voor kunnen bereiden op deze paasdubbel en we hopen daarmee weer een flinke stap te kunnen maken richting de plaatsing voor de play offs. Niet alleen eieren maar ook punten met Pasen!”

Aan onze topscorer Melvin Platje zal het op het moment niet liggen. Hij is erg goed bezig te laatste weken. Hij scoorde 4 wedstrijden op rij en maakte in totaal 5 doelpunten in die 4 wedstrijden.

De twee VVV internationals Niki Mäenpää en Vitalijs Maksimenko keerde vandaag ook weer terug bij de selectie na hun interland uitstapjes. Niki zat helaas 90 minuten op de bank tegen Noord-Ierland. Maksi speelde daarentegen de volle 90 minuten tegen Tsjechië en een helft tegen Oekraïne. Daar scoorde hij zelfs de gelijkmaker. Het ziet er naar uit dat beide spelers morgen in de basis zullen beginnen.

Morgen voor de wedstrijd tegen Jong PSV zal er moment zijn waarbij Oud VVV-er Harry Heijnen geëerd wordt. Ook zullen de Venlonaren met rouwbanden spelen. De oud speler overleed op 17 maart op 74-jarige leeftijd.

Opstelling VVV-Venlo
Het lijkt erop dat Maurice Steijn moet puzzelen met de opstelling voor de wedstrijd van morgen. Niels Fleuren is geschorst na zijn gele kaart tegen Fortuna Sittard. Het was alweer de 5de gele kaart in de competitie voor Fleuren hierdoor is hij voor 1 wedstrijd geschorst.

Danny Post heeft de afgelopen twee weken amper kunnen trainen na zijn liesblessure die hij opliep tegen Fortuna Sittard. Robin Buwalda trainde op de afsluitende training niet mee met de groep. Hij lag thuis ziek in bed en het is nog niet zeker of hij morgen mee kan spelen. En Pim Balkestein traint nog steeds apart van de groep. Hij heeft nog altijd last van een blessure.

Jong PSV
De Eindhovenaren zijn een laagvlieger in de Jupiler League en staan momenteel 16de in de competitie met 31 punten uit 31 wedstrijden. Dat zijn 20 punten minder dan VVV-Venlo. Van die 31 punten pakte Jong PSV maar 8 punten in uitwedstrijden. Maar toch moeten we oppassen voor de Eindhovenaren. Vorig seizoen dacht VVV ook makkelijk te kunnen winnen maar werd er met 0-2 verloren.

Een oude bekende bij Jong PSV is doelman Danny Wintjens. De keeper begon dit seizoen als 2de keeper bij VVV-Venlo maar werd in de winterstop aan PSV verhuurd vanwege een keepers tekort. Het is nog niet zeker of hij morgen tegen zijn oude club mee kan spelen. Hij heeft namelijk een kuitblessure.

Arbitrage
Scheidsrechter: Koekoek
Assistenten: Bexkens & Nanninga
Vierde official: Wesdorp

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo de grote favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Hopelijk blijven de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

10 Responses

 1. Meuske

  Buwalda en Post maar even sparen voor maandag, dan hebben we ze denk ik harder nodig. Heb er in ieder geval weer zin in en ik hoop de spelers ook want zo’n interland week is natuurlijk leuk en aardig maar het is toch een behoorlijke onderbreking van een goede reeks. Op naar de 4e periode!!!!! Forza VVV

 2. Ben

  Ik hoop dat het morgen een wedstrijd wordt waarbij het doelgemiddelde eens flink kan worden opgekrikt. We weten echter nooit hoe de spelers het veld opgaan. Op naar de overwinning. FORZA VVV!

 3. RuiverCity

  Vorig jaar kregen we ook met 0-2 klop van jong PSV. Ligt helemaal aan de instelling van de spelers. Voor 2 weken terug 2 dure punten laten liggen. Tegen laagvliegers als PSV en RKC heeft VVV het altijd moeilijk.

 4. mats

  Volgend seizoen? Ik weet niet hoeveel van dit soort lijdenswegen ik nog aan kan. Als je thuis al niet van Jong PSV, Achilles, Fortuna etc. kan winnen…dan heb je eigenlijk niks meer te zoeken in het betaald voetbal. Doe ’t licht maar uit.

Leave a Reply