Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong PSV

Morgenavond mogen de Venlonaren in de Koel aantreden tegen de volgende tegenstander. Om 20.00 begint de wedstrijd tegen Jong PSV. Het is voor de mannen van Steijn de uitgelezen mogelijk om te laten zien dat ze wijze lessen hebben getrokken uit het verlies van afgelopen maandag tegen FC Oss en weer terug in ‘the winning-mood‘ te komen.

Maandag werd op een koude avond verloren van FC Oss, een teleurstellend resultaat. Al helemaal als je kijkt naar de kansen, maar dat is ook enigszins positief. De ploeg weet genoeg kansen te creëren, het is nu belangrijk om een hoger rendement uit die kansen te halen. Doe je dit voldoende, dan ga je een makkelijkere wedstrijd tegenmoet.

VVV koos ervoor om vol op de aanval te gaan en dat was een gok. Je hoeft maar één goede counter tegen te krijgen en het kan misgaan, zoals we hebben kunnen zien afgelopen maandag.

De kracht van VVV is dat het bijna iedere wedstrijd het doel weet te vinden, alleen tegen FC Dordrecht werd er niet gescoord. Dit gegeven moeten de mannen met zich meenemen en zorgen dat er genoeg invallen morgenavond. Kansen zijn er altijd genoeg, het converteren ervan maakt zo’n wedstrijd.
Verdedigend staat het dit seizoen meestal als een huis, als dit ook tegen Jong PSV is, win je die wedstrijd. Wanneer de Venlonaren hun doel schoonhouden, is dat al de 10e keer dit seizoen.

Opstelling VVV-Venlo
De Venlonaren hebben enkele dagen gehad om te herstellen van de nederlaag en zich volledig op te laden voor de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. Er werd hard getraind en iedereen zag er scherp uit op de trainingen.

“Vorige wedstrijd was Danny Post geschorst, die is nu weer terug. Maar dit keer moeten we het zonder Gianluca Nijholt doen. Die plaats wordt ingenomen door Quin Kruijsen. En dan moeten we niet te lang stilstaan bij de vervelende nederlaag tegen FC Oss, maar zo snel mogelijk de draad weer oppakken. De mannen kunnen vrijdag weer laten zien dat het iets eenmaligs was en dat we snel weer in een flow terecht kunnen komen. We hebben daar allemaal veel vertrouwen in!” Aldus de trainer.

Vito van Crooij trainde weer volledig mee, maar zal op de bank beginnen.
Ralf Seuntjens staat nog steeds op 4 gele kaarten en hij moet dus opletten. Mocht hij onverhoopt ergens de komende wedstrijden een gele kaart pakken, dan kan het zijn dat hij een zeer belangrijke wedstrijd mist.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Promes, Fleuren; Post, Kruijsen , Opoku; Resida, Seuntjens, Hunte.

Jong PSV
In Augustus speelde we de uitwedstrijd tegen Jong PSV. Waar VVV het meestal lastig heeft tegen beloftenelftallen, deed VVV het op de Herdgang erg goed. Er werd met 1-5 gewonnen met onder andere de eerste goal voor Buwalda in het betaalde voetbal.

Het is eem gedegen tegenstander, dat weet ook trainer Maurice Steijn: “Een prima voetballende ploeg, met veel wisselingen in het team en daarom ook wisselende uitslagen. Nu hebben ze twee keer op rij gewonnen en dat is altijd prettig voor een ploeg. En je weet nooit wie er speelt: zo speelden ze vrijdag met Jetro Willems, die na een lange blessure op de weg terug is naar de hoofdmacht van PSV. Dat is natuurlijk gewoon een speler met grote klasse, maar ook op het middenveld hebben zij wat toppers in de dop rondlopen.”

Jong PSV staat 14e op de ranglijst. De gasten uit Eindhoven spelen wisselvallig, maar zijn ook een ploeg om niet te onderschatten. Niemand in deze competitie is te onderschatten, dus ook deze ploeg niet. Sterker nog deze ploeg wist twee keer van Go Ahead Eagles te winnen dit seizoen.
Belangrijke spelers aan de zijde van Jong PSV zijn Rai Vloet en Steven Bergwijn, beide spelers wisten 6 keer te scoren.

De statistieken zijn niet in het voordeel van de Venlonaren. Van de 5 wedstrijden die er gespeeld werden tegen het beloftenelftal werden er 3 verloren, 1 gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Thuis werd zelfs er nog geen punt gepakt tegen Jong PSV. De spelers zijn dan ook extra gemotiveerd om een flinke overwinning te behalen tegen de gasten uit Eindhoven.

Het is nu zeer belangrijk om de wedstrijd tegen FC Oss zo snel mogelijk te vergeten door een klinkende overwinning op Jong PSV en daarmee ook weer je positie weten vast te houden op de ranglijst!

Arbitrage
Scheidsrechter:Van der Vrande.
Assistent-scheidsrechters: Steinhauser en Meints.
Vierde official: Vries.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes voor de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. FORZA VVV!

12 Responses

 1. kiekoputspelke

  Steijn heeft gelijk….de knop moet om en als de mannen morgenavond winnen van Jong PSV is de nederlaag tegen FC Oss niet meer dan jammer…. De wedstrijd van morgen kán twee kanten op aangezien we op voorhand niet goed weten welke spelers hun opwachting maken bij de Eindhovenaren. Ook iets waarin de trainer gelijk heeft.

  Waar de trainer in MIJN ogen geen gelijk in heeft, is het blijven opstellen van Quin Kruijsen en al helemaal niet tegen jongens die het niveau van PSV hebben. Let maar eens goed op morgen maar Quin is gedurende grote delen van de wedstrijd zijn mannetje uit het oog verloren. Afgelopen maandag was weer een schoolvoorbeeld van zijn beperkingen toen de speler van FC Oss in zijn rug weg liep en de 1-0 scoorde…. Nee, Quin Kruijsen kan prima meedoen in wedstrijden waarin VVV domineert en de bal heeft maar ik ben bang dat we morgen ook vaak achter Jong PSV aan lopen en juist DAN is hij een zwakke schakel. Maar goed: ik val in herhaling en klaarblijkelijk doet hij het in de ogen van de trainer niet zo slecht ??

  Belangrijkste is en blijft dat VVV er alles aan moet doen om morgen te winnen in De Koel. Ik deel de mening dat dit dan moet in een te matig gevuld stadion maar goed….ook dat is Venlo….de supporters komen pas weer echt als de prijzen verdeeld gaan worden en tot die tijd zullen we het met de 3500 toeschouwers moeten doen die wél trouw de club komen steunen !!

  @ Venske: Quin Kruijsen kan dus niet beter is mijn mening 🙂

 2. sultana

  Onbegrijpelijk dat Steijn weer kiest voor Kruijsen, hij voegt niets toe aan dit VVV. Had liever Sevinc gezien, word lastig morgen hoop op een overwinning maar het word zwaar. Forza VVV

 3. Meuske

  Hoe is het mogelijk dat Steijn kiest voor een verdedigende middenvelder voor een aanvallende/controlerende middenvelder tegen Jong Psv? Met alle respect voor Kruijssen want hij kan er ook niets aan doen maar een splijtende pass zit er niet in bij onze Quinnie. Selman vult dit mijns inziens toch wat beter in en als Maurice dat niet ziet dan laat Sevinc maar vertrekken naar Fortuna want hij moet op dit moment spelen. Desalniettemin verwacht ik een overwinning of vraag ik nu teveel tegen jong Psv. Forza VVV

 4. Sanderkuh

  Selman en Steijn is nooit een goed huwelijk geweest….vind ik persoonlijk heel jammer want een Selman met vertrouwen (wat ook een trainer hem moet geven) is stukken beter dan met alle respect Quinn.

Leave a Reply