Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong PSV

De tweede wedstrijd in 4 dagen staat op het programma! Morgenavond zullen we als koploper om 20.00 uur aantreden tegen Jong PSV, thuis in Stadion de Koel.

Afgelopen vrijdag won VVV op een zakelijke en vrij eenvoudige manier van FC Oss, de ploeg die vorig jaar twee keer een plaaggeest wist te zijn voor de Venlonaren. Zonder briljant te spelen wist VVV de foutjes van de Ossenaren af te straffen via doelpunten van Seuntjens en Hunte. Daardoor is VVV-Venlo nog als enige foutloos in de competitie en staan de Venlonaren bovenaan met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Deze dubbele speelronde gaat morgenavond dus verder tegen een andere lastige tegenstander. Wij ontvangen in eigen huis Jong PSV. Een ’traditioneel’ lastige tegenstander voor de Venlonaren, maar met winst op deze tegenstander maken we niet alleen een positief vervolg aan de reeks tegen de Eindhovenaren, maar vervolgen we onze ‘perfecte’ start van de competitie.

VVV-Venlo wist thuis nog geen punt te behalen tegen Jong PSV en iedereen binnen de club is er erg op gebrand om nu wel 3 punten in de Koel te houden. Frapant is dat de laatste thuisnederlaag de wedstrijd tegen Jong PSV was. Dit is alweer 10 thuiswedstrijden hierna bleven de Venlonaren ongeslagen in eigen huis.

Maurice Steijn zegt het volgende hierover: “Zoals ik al vaker heb gezegd: bij jong-elftallen weet je het maar nooit. Het kan een ontzettend groot verschil zijn tussen zo’n ploeg op vrijdag en maandag. Het eerste elftal van hun heeft geen midweekse wedstrijd, dus de kans is groot dat de bankzitters van het eerste tegen ons aan de bak moeten. Dat zijn mannen die binnenkort Champions League spelen. Maar daar hebben we maar mee te dealen. Wij gaan, zoals elke wedstrijd, uit van onze eigen kracht. En wij gaan voor de volle winst. Dat doen we ook elke wedstrijd”

Opstelling VVV-Venlo
Maurice Steijn: “Dat de wedstrijden elkaar nu zo snel opvolgen vinden wij als team geen probleem. Het is nog vroeg in het seizoen en er zijn geen schorsingen of blessures in het team. En de kleine pijntjes die er zijn, die zijn meestal snel weg als je winnend van het veld af bent gestapt en daarna een blik op de ranglijst werpt. Als je in een lekkere flow zit zoals wij, dan kunnen de wedstrijden elkaar niet snel genoeg opvolgen. Dat proef ik niet alleen in de staf en in de groep, maar ook bij de onze trouwe supporters. Hopelijk zijn de resultaten van de voorbereiding en de laatste weken een mooie reclame om de twijfelaars over de streep te trekken om ook naar de Koel te komen en dit team te steunen. We zijn er in elk geval klaar voor en dat stralen we ook uit. We hebben de smaak van de overwinningen te pakken en die smaken naar meer!”

Iedereen is fit net als de voorgaande wedstrijd en klaar om ook de vierde partij achter elkaar te gaan winnen.

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Post, Leemans, Opoku; Van Crooij, Seuntjens & Hunte.

Jong PSV
De beloften van PSV zijn de competitie goed gestart met twee overwinning en een gelijkspel. Zij zijn dus ook ongeslagen en zoals we allemaal weten, in deze competitie kun je je niet veroorloven om tegenstanders te onderschatten.

Voor de nieuw aangetrokken Clint Leemans wordt het een weerzien met de club en team waar hij zijn jeugdopleiding doorbracht. Hij was de aanvoerder en belangrijke schakel binnen Jong PSV, nu is hij in de eerste paar wedstrijden ook belangrijk voor ons gebleken.

Morgen zal Jurjus niet op doel staan bij de Eindhovenaren, Pasveer naar alle waarschijnlijkheid wel.

VVV en Jong PSV speelde 6 keer eerder tegen elkaar en de balans is niet positief te noemen. De Venlonaren wisten slechts 1 keer te winnen, 1 keer werd er gelijkgespeeld en 4 keer werd er verloren door de Koelclub. Hoogstens tijd om weer wat terug te doen!

De laatste keer dat VVV thuis verloor, was tegen Jong PSV. De Venlonaren zijn nu al 10 wedstrijden op rij ongeslagen en willen daar morgen weer eentje bijprikken.

Arbitrage
Scheidsrechter: Oostrom
Grensrechters: De Nas en Weterings
Vierde official: Kampman

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen Jong PSV. FORZA VVV!

16 Responses

 1. J@ski

  Dank je wel KNVB, vanavond speelt natuurlijk Ramselaar al mee met de overige bankzitters van PSV-1, en als het nog effe meezit doet Siem de Jong ook nog minuten maken. Hoezo moet het volgens van Oosterveen(k@t KNVB) allemaal eerlijk verlopen. Zou zeggen VVV, wen er maar aan, volgend jaar spelen we zowiezo tegen PSV-1. Vanavond erop en erover, we zijn voor niemand bang!

  1. Ben

   KNVB doet alles voor geld. Niet ondenkbaar dat in de nabije toekomst meerdere derde elftallen of jongeren teams, A-1 elftallen gaan meedoen. Bovendien zal het zo zijn dat spelers van deze teams, als ze geschorst zijn voor het ene team, ze gewoon wel speelgerechtigd zijn voor andere teams. FORZA VVV!

 2. Koelie

  Diep verstopt in DDL stond een interessante openbaring. Roda wilde Seuntjens halen als derde spits. Dat is gelukkig afgeketst. Waarschijnlijk omdat ze hem voor een appel en ei wilde hebben. Hopelijk komen ze niet terug in de winterstop als ze voor hun jaarlijkse achtste spits gaan noodwinkelen. Hopelijk is Ralf niet teleurgesteld dat hij hier moet blijven.

 3. kiekoputspelke

  VVV gaat vanavond een zware wedstrijd tegemoet ben ik bang…PSV heeft zaterdag al gespeeld, geen midweeks programma plús een grote A-selectie…

  Grote kans dus dat VVV straks oog in oog komt te staan met spelers als Jurjus, Schwaab, Brenet, Maher, Ramselaar, Bergwijn en Jozefzoon ??

  Buiten het sportieve verhaal (ik vind het je reinste competitievervalsing) gaan vanavond misschien nog twijfelende supporters weer afhaken als VVV verliest. Verliezen van een Eredivisie waardige tegenstander weliswaar, maar daar kijkt geen hond naar.

  Terug naar ons elftal –> succes straks en klap er vól op tegen PSV en dan kunnen jullie wat mij betreft alleen maar goed presteren. Of dat dan voldoende is voor 3 punten zal blijken maar ik prik dan door de uitslag heen mocht het halve A elftal straks spelen bij PSV !!

  FORZA VENLO

  1. leevancleef

   Schwaab en Bergwijn hebben al tegen Zwolle mee gedaan dus die sowieso niet. Maher en Jozefzoon zijn in gesprek met andere clubs dus verwacht ik ook niet. Pasveer keept dus Jurjus ook niet. Ramselaar lijkt me sterk aangezien hij pas net bij PSV is. Maargoed we gaan het zien, ook met een aantal A spelers moet VVV in staat zijn om van PSV te winnen. FORZA VVV!!

   1. Godfried

    Ehm, dit is een nieuwe speelronde toch. Dan maakt het geen fluit uit wie er afgelopen weekend heeft gespeeld en wie niet.

    Overigens denk ik niet dat Schwaab, Bergwijn en Ramselaar meedoen. Dan mogen ze het komend weekend namelijk niet meer meedoen met het eerste.

    Maher en Jozefzoon denk ik ook niet. die zijn bezig met een transfer.

    Wordt gewoon het ‘normale’ Jong PSV, met Pasveer op doel.

   2. leevancleef

    Zie inderdaad dat het voor invallers niet geld. Mogen maximaal 4 spelers uit de A selectie opstellen lees ik.

  2. De twijfelaars die vanavond het een kans gaven haken sowieso af. Dus het wordt weer dweilen met de kraan open de komende tijd. Dit is de trieste realiteit.

   Zoals ik vaker in de catacombe onder de journalisten hoor “Venlo is geen stad voor topsport alleen maar geouwehoer en iedereen weet het altijd beter.” Het begint erop te lijken dat deze mensen gelijk gaan krijgen.

 4. Goodie

  Ik ben er niet gerust op. Ik verwacht niet dat Jong PSV met de gehele bank van het 1e komt. We hebben 4 wedstrijden tegen ze gespeeld en de enige namen die ik me echt kan herrineren van het 1e die tegen ons gespeeld hebben Pasveer en Poulsen. Het wordt hoe dan ook een lastige pot. Het wordt tijd dat we thuis is van Jong PSV winnen!

 5. De Koel

  Helaas weer hetzelfde beeld als vorig seizoen: groot veldoverwicht maar de kansen niet afmaken. En vervolgens de deksel op de neus krijgen.

  Penalty missen, domme rode kaart… Hoe moeilijk kun je het jezelf maken? Pffffffff……

  1. Koelie

   Zuur. Inderdaad met De Fockert win je geen wedstrijden. Tot nu toe een verslechtering t.o.v. Deckers.
   Maar als je gewoon de kansen maakt is er niets aan de hand. De pech dat psv wel hun 2 kansen maakt.
   Ik vond Seuntjens ook erg matig spelen en dan breekt de smalle bank je ook op. Je kunt hem niet wisselen. Zat die nog met zijn hoofd bij Roda?

   Trouwens wat een drama dat foxsports. Minimale aandacht voor VVV bij het schakelprogramma. Wel de andere velden langs en veel tijd voor NAC en Cambuur die ook al op de andere zenders live worden uitgezonden. Gelukkig nog een streampje gevonden. Lekker zo’n abonnement waar je alleen andere clubs ziet.

Leave a Reply