Voorbeschouwing VVV-Venlo – Jong PSV

Afgelopen week ging VVV-Venlo strijdend ten onder tegen titelkandidaat Heracles Almelo. Uiteindelijk eindigde de kraker in een doelpuntrijke 5-3 nederlaag voor de Venlonaren. Hoewel dat een beter resultaat is dan de voorgaande edities in Almelo, was het alsnog niet de uitslag waarop we gehoopt hadden. Nu, één week later, is het tijd om ons te revancheren. In De Koel komt het belofte-elftal van PSV op bezoek.

Jong PSV
En de ploeg van Adil Ramzi (oud Roda-JC) is redelijk aan het nieuwe seizoen begonnen. De Eindhovenaren staan na zeven wedstrijden (één meer dan VVV) op een 11e plek op de ranglijst – vier punten achter VVV. Afgelopen maandag wist Jong PSV uitstekend te winnen van FC Den Bosch. Door doelpunten van Jeremy Antonisse en (tweemaal) Jenson Seelt, won PSV uiteindelijk met 3-1 in het Brabantse onderonsje.
“Ik heb ze maandag tegen FC Den Bosch in actie gezien en het is een goede tegenstander die makkelijk voetbalt. Ze hebben allemaal talentvolle jongens, dus het zal geen makkelijk wedstrijd worden. Het is aan ons om goed voetbal te combineren met fysiek spel en niet te veel ruimte weg te geven”, liet trainer Rick Kruys weten op de website van VVV.

VVV-Venlo
Nog even terug naar de wedstrijd tegen Heracles. Een titelkandidaat of niet, vijf tegendoelpunten is natuurlijk te veel. Sterker nog: hoewel sterkhouders als Lukas Zima en Rick Ketting het goed lijken te doen, krijgt VVV te veel goals tegen. Alleen MVV (13 tegendoelpunten), De Graafschap (14), ADO Den Haag (13) en FC Den Bosch (15), kregen meer goals tegen dan VVV (12) – en De Graafschap, ADO en Den Bosch speelden ook al één wedstrijd meer dan VVV. De defensie is dus nog niet op orde. Daar moet verandering in komen. Iets wat Kruys gaat proberen te doen met een verandering in de basiself: Tristan Dekker gaat, na zeven maanden blessureleed, weer in de basis beginnen. Eindelijk een daadwerkelijke back op de backpositie.
“Je kunt wel zeggen dat je goed hebt meegedaan tegen Heracles, maar wij willen groeien en ik leg de lat hoog. Heracles kreeg acht kansen en maakte daaruit vijf doelpunten. Dat kan niet en dan moet ik hard en eerlijk zijn. Anders worden we niet beter”, aldus Kruys tegenover Dagblad De Limburger. “Schrijf maar op dat Tristan in de basis staat. De rest kun je zelf wel invullen.”

Vermoedelijke opstelling: Zima; Dekker, Ketting, Koglin, Janssen; Klaasen, De Boer, Verheijen, Huisman; Venema en Braken.

Sem Dirks is komende vrijdag de enige afwezige. De centrale verdediger is nog niet fit genoeg om bij de wedstrijdselectie te zitten.

De wedstrijd tegen Jong PSV staat onder leiding van scheidsrechter Rozendal, met Koopman, Van Marrwijk en Kuipers als assistenten en is te zien via het schakelprogramma van ESPN, te beluisteren via Omroep Venlo en te bekijken vanuit onze prachtige Koel. Kom d’n berg op!

8 Responses

 1. supportertje

  Zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar jong PSV is te verslaan. Dicht op de huid blijven zitten en vooral de ruimtes achter klein houden. Ook fysiek er tegenaan durven te gaan. Mooie kans om zich weer punten te verschaffen tegen een ploeg die we vorig jaar niet er onder konden krijgen. Met de spelers die we nu hebben en hun mentaliteit moet dit wel kunnen lukken.

  1. Klopt helemaal wat supportertje zegt, de ruimtes sowieso klein houden en alert zijn voor de snelheid van de jonge PSV-spelers over de flanken. En fysieke strijd helpt inderdaad ook tegen de jong-teams.
   Mooi om te horen tijdens het interview op VVV-TV dat de trainer de lat hoog legt, een aantal dingen moeten beter, zeker verdedigend in de omschakeling als de tegenstander de bal verovert…
   Voorspelling: 2-1

 2. venlotime

  Zo, toch weer een nieuwe matchday! Ik heb er weer zin in de sfeer op de tribune en binnen de groep is goed. En hopelijk geven wij vanavond weer dat extra zetje richting de 3 punten. Blij om te zien dat dekker terug in de basis is, toch een prima back altijd! En geeft weer extra mogelijkheden op het middenveld met sedlacek. We gaan het zien vanavond.

 3. jurgen

  Gaat denk ik een lastige worden vanavond, zondag moet PSV thuis tegen Feyenoord, mogelijk is dit een voordeel, wat betreft de selectie van jong PSV die vanavond in het veld staat. Inzet is de basis, we gaan ut verder zien.

 4. chretien

  Gelukkig een jong team op vrijdagavond en niet op maandag. Is in ieder geval een voordeel. Wat zal helpen is dat we er in gaan als mannen. Vooral niet proberen met technisch mooi spel de wedstrijd te willen winnen. FORZA VVV!

 5. FC VVV03

  Ik moet toch zeggen dat de interviews met Kruys mij elke keer wel bevallen. Duidelijk en eerlijk. Wat me het meest opvalt in vergelijking met de vorige trainers is dat hij ook kritisch durft te zijn op zichzelf maar ook op de prestaties. Heb echt het gevoel dat hij vooruit wil met VVV, en daar met zijn staf een duidelijk plan voor heeft uitgestippelt. Laatste jaren was het toch elke keer naar een nederlaag “Jammer vorige keer beter”. Rick zegt vaak de dingen die je als supporter ook denkt en voelt na zo’n wedstrijd. Het team vecht voor elkaar en daar mag je hem voor complimenteren. Zoals al gezegd.. er is iets moois aan het groeien in Venlo. Vanavond weer volle bak achter het team!

 6. robbaan

  VVV moet vanavond weer voor de volle winst gaan en dat kan in een sfeervolle Koel tot een boeiende wedstrijd gaan leiden.
  PSV. Is een goede technische ploeg, maar ik denk dat onze jongens daar niet voor onder doen, 3-1

Leave a Reply