Voorbeschouwing VVV-Venlo – MVV Maastricht

Morgenmiddag is het dan ein-de-lijk zover! Om 14.30 uur is Stadion de Koel decor voor de derby tussen de nummer 1 en nummer 3 van de Jupiler League: VVV-Venlo tegen MVV Maastricht. Een derby van formaat met drie hele belangrijke punten op weg naar promotie.

Vorige week vrijdag wisten we een goede overwinning te boeken in het noorden van het land. In Leeuwarden speelden we tegen degradant SC Cambuur in barre weersomstandigheden wisten we redelijk comfortabel met 0-2 te winnen door doelpunten van Opoku en Röseler. Met deze knappe overwinning wisten we onze koppositie te consolideren op weg naar de derby van morgen.

Waar we de wedstrijd tegen SC Cambuur enigszins makkelijk gewonnen werd, zal het morgen een flinke klus worden voor tegen een sterke ploeg uit Maastricht. MVV presteert vooralsnog boven verwachting en dit mag dan ook wel als een echte kraker bestempeld worden!  Dat weet ook onze oefenmeester Maurice Steijn: “MVV is een geduchte concurrent voor de titel. Iedereen manoeuvreert hen in underdogpositie, maar dat kun je zo niet stellen als je na zoveel wedstrijden keurig tweede staat op vier punten achterstand van de koploper… Het is een goede ploeg en het zal beslist een hele zware dobber voor ons worden”

Een derby in een volle Koel, heerlijk. Daar hebben we allemaal zin en deze partij is goed voor de stemming en kan ons in een hele positie zetten bij het behalen van de drie punten. “Dit is heel leuk. Een mooi affiche, een vol stadion, dit is wat je wilt. Daar werk je al die tijd hard voor. Verleden seizoen hebben we al prima voetbal gespeeld en eindigden we op de tweede plek. Dit seizoen staan we al een hele tijd bovenaan, dan verdien je toch een vol stadion.Voor de jongens is dit alleen maar extra motivatie. Ze willen graag een vol stadion, ze willen de Eredivisie in. Nummer 1 tegen 2, het is een derby, wat wil je nog meer.” spreekt de trainer.

Eerder dit seizoen speelden we ook al tegen MVV. Het venijn van de wedstrijd zat hem in de staart. Post opende de score met een prachtige knap in de kruising, waarna de gastheren wisten gelijk te maken. De absolute held van deze wedstrijd was Moreno Rutten, die in de 93e minuut de 1-2 wist binnen knallen. Een heerlijke 1-2 overwinning op de rivalen.

Opstelling VVV-Venlo
Maurice Steijn laat weten: “De selectie is fit. Er zijn links en rechts wat kleine pijntjes maar dat zal voor zondag geen enkel probleem zijn. Moreno Rutten zal er waarschijnlijk nog niet bij zijn. Ik wil hem eerst wat speelminuten geven in de wedstrijd tegen Jong Willem II maandagavond.” (17.00 uur Seacon Stadion – De Koel – )

Torino Hunte zit in de gevarenzone met zijn 4 gele prenten. Bij de volgende gele kaart is de vleugelaanvaller voor een wedstrijd geschorst.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: D.van Crooij, Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Seuntjens, Post; Hunte, Opoku en V. van Crooij.

MVV Maastricht
De ploeg uit Maastricht doet het uitstekend met een gedeelde 2e plek. De gasten doen het boven verwachtig goed en zijn op de weg om een uitstekende prestatie te leveren dit seizoen.

Een speler waar we goed op moeten letten is Thomas Verheydt, een zeer doeltreffende spits die het dit seizoen goed doet. Verder spelen er twee bekenden bij MVV. Dyon Gijzen en Joeri Schroijen hebben beiden een verleden bij de geelzwarten.

In de laatste 5 wedstrijden is VVV ongeslagen tegen MVV. Sterker nog, alle 5 voorgaande ontmoetingen werden met een zege afgesloten. Met een doelsaldo van 13 voor en 2 tegen.

VVV-Venlo heeft in totaal 53 competitiewedstrijden tegen MVV Maastricht gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 20 keer gewonnen, 10 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 37,74%. In totaal heeft VVV-Venlo 69 doelpunten gescoord en 79 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Gözübüyük
Assistenten: De Vries en Balder
Vierde official: Van Herk

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de derby tegen MVV Maastricht! FORZA VVV!

8 Responses

 1. Meuske

  Zondaagmiddaag half dreej VVV!!! Come on you Boys……..!!! Alle ingrediënten aanwezig voor een mooie middag in onze Koel. Als iedereen dan ook vanaf minuut 1 achter de mannen gaat staan en niet bij de eerste de beste slechte pass of actie begint te fluiten en te schelden komt het helemaal goed. Wedstrijd duurt 90 minuten dus verwacht ik dat iedereen zijn beste beentje voor zet en de mannen aanmoedigt tot het eindsignaal!! Forza VVV

  1. supportertje

   Dat is het allerbelangrijkste, vanaf minuut één achter ons team. Daar heb je helemaal gelijk in, en als er wat tegenzit dan helemaal. We moeten vandaag echt laten horen dat we achter VVV staan.

 2. RuiverCity

  De supporters moeten er vanaf minuut één achter gaan staan zodat MVV merkt dat er in de Koel niks te halen is.
  Zoals ik vorige week al zei. De wedstrijden tegen Cambuur en MVV zijn de sleutelwedstrijden voor dit seizoen. De eerste horde is genomen. Nu 200% tegen MVV. Een mooi visitekaartje afgeven aan de supporters die morgen eindelijk weer eens komen!

 3. Ben

  Pressing vanaf de eerste minuut is een must. Publiek als 12e man zou ons VVV enorme boost kunnen geven. Mijn ervaring bij VVV is juist dat bij grotere publiekelijke belangstelling de fans juist angstvallig stil zijn. Hopelijk heb ik het mis. FORZA VVV!

 4. Altijd hetzelfde liedje….. stadion vol en dan weer een baggerwedstrijd van hier tot Tokio. Van die 8000 blijven er de volgende wedstrijd weer 6000 lekker thuis. 1e helft was nog redelijk al was het voetballend niet al te best maar de 2e helft was verschrikkelijk slecht. Kampioen doelloos hoge ballen naar voren peren en verder totaal geen bezieling en voetballend vermogen. De 2-1 was dan ook volledig onterecht al is dat tegen mvv uiteraard altijd wel erg prettig.

Leave a Reply