Voorbeschouwing VVV-Venlo – MVV

Morgen speelt VVV-Venlo de eerste officiële thuiswedstrijd van het jaar 2015. We beginnen gelijk met een belangrijke derby tegen MVV. De Maastrichtenaren staan momenteel een-na-laatste met 17 punten uit 20 wedstrijden. VVV staat 9 plekken boven de gasten uit Maastricht namelijk 10de met 29 punten. De aftrap is om 14.30 uur in Stadion de Koel.

Afgelopen maandag speelde de Venlonaren haar laatste wedstrijd tegen Jong FC Twente. Na een zeer matige eerste helft wist VVV het heft in handen te nemen in de tweede helft. Met een goed ingevallen Medy Elito bezorgde Aziz Khalouta, VVV de 3 belangrijke punten.

Het is alweer de derde keer dat beide ploegen elkaar treffen dit seizoen. De eerste wedstrijd werd met veel geluk gelijk gespeeld. In de 3de ronde van de KNVB-Beker wisten de Venlonaren vrij eenvoudig te winnen. Toch waakt trainer Maurice Steijn voor gemakzucht: “In de Jupiler League zijn geen makkelijke wedstrijden. Kijk naar afgelopen speelronde, waar nummer laatst RKC verraste. En MVV was in Maastricht gewoon de betere partij en mogen we blij zijn dat we daar een puntje weghalen. We hebben er met de staf alle vertrouwen in dat de spelers een goed vervolg kunnen geven aan de uitoverwinning in Enschede.”

Ondanks de sneeuwval van vandaag heeft de selectie zich goed voor kunnen bereiden voor de aankomende derby. Daarbij werd de selectie afgelopen geholpen door levende legende en assistent bondscoach Ruud van Nistelrooy.

VVV is het jaar 2015 goed gestart maar wij hopen natuurlijk dat de selectie deze lijn doortrekt en morgen de 3 belangrijke punten binnensleept. Door verlies van Almere City FC en het gelijke spel FC Emmen kunnen we morgen goede zaken doen in strijd om een plekje bij de Play Offs. Het gat met de nummer 5 van de Jupiler League kan namelijk verkleint worden tot 7 punten.

Het veld van stadion de Koel is vandaag door vrijwilligers sneeuwvrij gemaakt. Respect daarvoor! Daarnaast zal van vanwege veiligheidsredenen de vakken VN5 en O1 afgesloten zijn.

Corteo
De Yellow Black Fanatics hebben voor de Derby tegen MVV een Corteo georganiseerd.
Om de sfeer er al goed in te krijgen voordat de wedstrijd überhaupt begonnen is roept YBF op om deel te nemen aan deze corteo!

De Corteo zal starten om 13.30 uur en duurt maximaal tot 14:00 uur Het startpunt van de mars is van de Vierpaadjes tot aan het Stadion de Koel.

Klik hier voor meer info over de Corteo! 

Opstelling VVV-Venlo
In de derby tegen MVV kan Maurice Steijn weer over een brede selectie beschikken. Na maandag waarbij er veel geblesseerde en zieken waren mist de trainer alleen nog Jeffrey Altheer en Niels Fleuren. Beide zijn nog niet fit genoeg om te spelen. Daarnaast is Quin Kruijsen na zijn blessure bij Jong VVV nog een twijfelgeval. Zijn blessure lijkt mee te vallen.

De nieuwe aangetrokken middenvelder Gianluca Nijholt kan wel spelen. Maandag werd het papier werk afgerond waardoor hij eindelijk speelgerechtigd is. Hij zal waarschijnlijk beginnen als aanvallende middenvelder in plaats van Vito van Crooy.

Maksi is ook weer terug voor de linksback positie na een griepje. Maar Joeri Schroyen deed het goed afgelopen maandag. Hierdoor zal Schroyen waarschijnlijk beginnen als linksback.

Vermoedelijke opstelling: Mäenpää; Joppen, Buwalda, Promes, Schroijen; Sevinc, Post, Nijholt; Khalouta, Platje en Wolters.

MVV Maastricht
Ook MVV is het jaar 2015 goed begonnen met een knappe zege op Almere City FC. Verder is de ploeg uit Maastricht bezig aan een zeer teleurstellend seizoen. De ploeg staat momenteel een-na-laatste en wist maar 5 van 20 competitiewedstrijden te winnen. Ook is MVV na Fortuna Sittard de minst scorende ploeg uit de Jupiler League. De Maastrichtenaren wisten pas 16 keer het net te vinden in 20 wedstrijden.

Vermoedelijke opstelling: Coppens, Maatsen, Kuipers, Knops, Ospitalieri, Vorthoren, Smeets, Peeters, Brouwers, Braken, Croux.

Statistieken VVV-Venlo – MVV Maastricht
MVV – VVV is in de historie 29 keer gespeeld (alle uitslagen). Hiervan wist VVV 11 keer te winnen, er werd 6 keer gelijk gespeeld en 12 keer verloren tegen de Sjengen.

Laatste 5 uitslagen:
28-10-2014  2-0
15-12-2013  2-0
04-12-2008 2-2
13-04-2007 0-0
17-02-2006 1-3

(Bron: Historiesite van VVV-Venlo)

Kaartverkoop

Zondag 25 januari 2015 | 14.30 uur
Seacon Stadion De Koel
(Seizoen)ClubCard-verplichting: Ja, 1 op 1. U kunt met een (Seizoen)ClubCard maximaal 1 kaart kopen.

EEN CLUBCARD IS GRATIS AAN TE MAKEN! MAKKELIJK EN SNEL ONLINE AAN TE VRAGEN. KLIK HIER OM ONLINE EEN CLUBCARD AAN TE MAKEN.

Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 13.00 uur geopend.
Let op: bij de kassa geldt ook een (Seizoen)ClubCard-verplichting, 1 op 1.

VVV-TV 

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Polman & Hoekstra
Vierde official: Schaper

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo favoriet voor de winst .

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes in de Derby. En hopelijk blijven de 3 punten in de Koel. FORZA VVV!

9 Responses

 1. Goodie

  Zal Steijn voor Maksimenko of Schroijen als linksback kiezen? Dit is imo de beste opstelling:
  Maenpaa
  Joppen-Buwalda-Promes-Schroijen
  Sevinc-Nijholt-Post
  Elito-Platje-Wolters

  Ik ben ook benieuwd wat de opkomst zal zijn voor de corteo voorafgaand aan de wedstrijd.

  1. Denk dat Schroyen begint! De hele week trainde hij met de basisopstelling mee. Inderdaad de Corteo, die heb ik net nog even verwerkt in de voorbeschouwing. Wij zijn ook benieuwd naar de opkomst. Hopelijk is het sfeerverhogend en als alles goed gaat wordt dit vaker georganiseerd.

 2. supportertje

  Met deze opstelling kan ik goed leven. Hopelijk gaat VVV morgen eens laten zien dat ze, zoals Wolters zei, er op klappen. Mouwen opstropen en er tegen aan. Knokken tot de laatste minuut, EN VOORAL WINNEN.

 3. Meuske

  De opstelling vind ik niet zo belangrijk als de instelling want als dat goed zit vanaf minuut 1 dan winnen wij makkelijk van de Sjengen. Die Corteo is leuk bedacht maar daar loopt het Venloos volk niet warm voor ben ik bang. Kan er morgen helaas niet bij zijn maar ik hoop voor de mensen die wel in het stadion zitten dat er wat te juichen valt. Forza os Clubke

  1. supportertje

   Meuske, daar heb je gelijk in. Vooral de in stelling is belangrijk. Dat hebben we al vaker gezien dat het hier aan schort. Hoop dat er nu wat verandert en ze daadwerkelijk eens gaan tot het gaatje. Ik heb er wel vertrouwen in, en de Sjengen moeten ze met goed voetbal en vooral veel inzet kunnen pakken. Zou zeer goed zijn voor het zelfvertrouwen van VVV, en voor ons als supporter.

 4. Ben

  Ik ben erg benieuwd, kan vanavond wellicht niet goed slapen. Stoom komt me uit de neus en oren. Ga nu een biertje, of twee, halen. Nijholt komt oorspronkelijk uit onze regio? Of heet hij eigenlijk Naaihout? Of is het Nieuwhout? Morgen winnen, hè? FORZA VVV!

 5. Essetahak

  In this double blind trial, we randomly assigned 2157 patients with acute heart failure to receive a continuous intravenous infusion of either ularitide at a dose of 15 ng per kilogram of body weight per minute or matching placebo for 48 hours, in addition to accepted therapy generic viagra side effects

Leave a Reply