Voorbeschouwing VVV-Venlo – NAC Breda

Morgenavond mogen we dan ein-de-lijk weer genieten van VVV-Venlo. Na een interlandperiode waar we maar niet over zullen spreken, gaan we morgen weer verder op jacht naar die promotie naar de Eredivisie. Stadion de Koel is het podium, wanneer we om 20.00 zullen aantreden tegen NAC Breda.

Voor de interland onderbreking werden we toch wel wakker geschud door een ruime en onnodige nederlaag tegen laagvlieger FC Dordrecht. We speelden mat en werden op de counter tot een nederlaag veroordeeld. Een misstap zat er enigszins aan te komen, want de uitwedstrijden tegen Jong FC Utrecht en FC Den Bosch, waren van een minder niveau. Dit hadden we wel even nodig om weer scherp te zijn en omdat de concurrentie ook niet wist te profiteren, staan de zaken er nog ongeveer hetzelfde voor.

Maurice Steijn zegt daar het volgende over: “Van een kant kwam het weekend vrij goed uit, maar de spelers hadden het liefste vorige vrijdag al weer gespeeld om de zeperd tegen FC Dordrecht weg te werken. Vanaf maandag hebben we de draad weer goed opgepakt en volle bak getraind. We hebben een prima trainingsweek achter de rug en dan moeten ze morgen die zeperd maar wegspelen…”

Morgen wacht dus Noad Advendum Combinatie oftewel NAC als tegenstander in de Koel en dat is natuurlijk de strijd tussen de twee geelzwarte ploegen. We speelden dit seizoen tweemaal tegen elkaar, eenmaal voor de beker (0-2 winst) en eenmaal voor de competitie (0-0 gelijkspel). We zijn ook dit seizoen ongeslagen tegen de Brabanders en in de bekerwedstrijd wisten door twee goals van Torino Hunte te winnen. Maar zoals gebleken is in deze competitie, is iedere wedstrijd er weer een en zal er dus vol concentratie en inzet gestreden moeten worden voor de 3 belangrijke punten.

Het vorige seizoen speelden we die legendarische 4-3 wedstrijd tegen NAC Breda, met als absolute hoogtepunt natuurlijk het doelpunt van Johnatan Opoku. Doelpunt van het jaar volgens ons en een doelpunt dat de hele wereld langsging en iedereen liet zien wat wij in de Koel kunnen presteren. Hopelijk krijgen we net zo’n schitterende pot te zien morgenavond in Venlo.

Maurice Steijn: “We treffen NAC Breda al voor de derde keer dit seizoen. Om de KNVB-beker hebben wij in Breda een prima wedstrijd gespeeld en verdient met 2-0 gewonnen. In de competitie hebben we daar gelijk gespeeld en vond ik NAC de tweede helft beter dan ons. NAC moet punten pakken om de Play Offs te halen en zij hebben veel kwaliteit. Verleden seizoen hebben we hier in De Koel ook een prima wedstrijd tegen hun gespeeld en met 4-3 gewonnen.”

Opstelling VVV-Venlo

De ster van vorig seizoen tijdens deze partij, Johnatan Opoku zal hoogstwaarschijnlijk niet van de partij zijn. De nummer 10 trainde apart van de groep en raakte geen bal aan. De trainer vervolgt: “Johnatan heeft deze week met de groep getraind, maar heeft toch weer een terugval gekregen met zijn blessure aan de lies. Tristan heeft last van zijn enkel, we bekijken morgen of hij kan spelen.”

Voor de rest is iedereen fit en schorsingvrij, zodat we in een van onze sterkst mogelijke formatie kunnen starten tegen de nummer 7 van de Jupiler League. Danny Post is weer teruggekeerd na zijn schorsing van een wedstrijd.

Mogelijke opstelling VVV-Venlo: D. Van Crooij: Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Post, V. Van Crooij; Hunte, Seuntjens, Sleegers.

NAC Breda
We kunnen het wel stellen, NAC had zich het verblijf in de Jupiler League wel anders voorgesteld afgelopen jaar en dit jaar al helemaal. Met een 7e plek moeten zij zich concentreren op de play-offs aan het einde van de rit. Er gingen veel spelers en er zijn er veel voor teruggekomen, maar het is allemaal zeer wisselvallig in Breda.

Stijn Wreven zwaait sinds februari de scepter in Breda en zijn resultaten zijn nog niet echt denderend. Er werd verloren van Jong PSV, De Graafschap en RKC Waalwijk. In de laatste 5 wedstrijden werd er echter viermaal gewonnen en eenmaal gelijkgespeeld.

Als we kijken naar de onderlinge resultaten in de laatste 5 wedstrijden is de balans in het voordeel van VVV-Venlo. VVV-Venlo won drie keer, speelde een keer gelijk en een keer werd er verloren. In de laatste 4 duels werd er niet verloren van NAC Breda.

VVV-Venlo heeft in totaal 47 competitiewedstrijden tegen NAC Breda gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 13 keer gewonnen, 12 keer gelijk gespeeld en 22 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 27,66%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 79 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistenten: Van de Ven en Schaap
Vierde official: Van der Eijk

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. FORZA VVV!

16 Responses

 1. RuiverCity

  Morgen met zijn allen achter het team. We mogen alles doen behalve verliezen. Mocht dat namelijk wel gebeuren dan krijgt de concurrentie wellicht toch nog hoop en gaan de kopjes bij de Venlonaren misschien hangen na twee nederlagen. Gogme zal morgen het woord zijn in deze strijd. Ik hoop dat VVV zich weer als één team laat zien dat knokt voor elke meter en voor elkaar opkomt.
  De KNVB heeft niet voor niks Nijhuis op deze wedstrijd gezet. Het is bekend dat hij veel toelaat.
  NAC de laatste 5 wedstrijden sterk. Laten we daar meteen maar een einde aan maken…..

 2. Ben

  Mij verbaast de positie op de ranglijst. Met 5 of 6 spelers, geleend van Manchester City, zou je verwachten dat ze met twee vingers in de neus kampioen worden? Ik heb ze enkele wedstrijden zien spelen, het was verschrikkelijk. Ik heb de indruk dat, of de spelers niets voor elkaar over hebben, of gewoonweg niet bij elkaar passen.
  Inderdaad een topper en of het een voordeel of een nadeel is dat Nijhuis fluit? Ik vrees dat NAC juist de ploeg heeft, zie hun positie op de ranglijst, die ten koste van (bijna) alles tot het gaatje gaat om te winnen. Zaak dus om er als een hecht team te staan. Zaak ook dat onze coach hier op inspeelt. Ik ben benieuwd, het kan een heel mooi gevecht worden. Ik ben tevreden als onze jongens er de hele wedstrijd vol voor gaan. Zeker ook om het belang van deze wedstrijd, hopelijk een wedstrijd met “etiket” uitverkocht. FORZA VVV!

 3. kiekoputspelke

  Na de interland periode eindelijk weer een wedstrijd en dan ook nog dit affiche. Op papier één van de mooiste wedstrijden van het seizoen !!

  Balen dat Opoku weer een terugslag gekregen heeft en vanavond niet beschikbaar is. Achteraf gezien heeft de staf tijdens de uitwedstrijd van VVV tegen Jong PSV de verkeerde gok genomen door Opoku (die de vrijdag ervoor uitgevallen was) tóch te laten invallen in jacht op de gelijkmaker.

  Dekker is een twijfelgeval, maar mocht hij niet 100% fit zien dan hebben we met Rutten een meer dan goed alternatief voorhanden.

  NAC Breda is bezig met een redelijke serie en heeft de jacht geopend op de play off plaatsen. Daarnaast zit er weer wat gif in de ploeg (dit heeft zeker te maken met het aantrekken van Stijn Vreven als nieuwe trainer) en dus mogen we een pittige wedstrijd verwachten.

  VVV zal vanavond zeker ook scherp starten verwacht ik want ze hebben wat recht te zetten. Bovendien zijn dit de wedstrijden die je als speler WIL spelen….

  Laten we hopen op een goede afloop van deze wedstrijd.

 4. pavisto67

  Weer geen Opoku helaas, dat is wat mij betreft toch de man waarom het draait bij VVV in de aanval. Zonder hem is het een stuk minder creatief. Ik denk ook dat dit de reden is dat het wat stroever loopt bij VVV de laatste weken.

  Maar goed, NAC thuis, gewoon erop klappen en ze onder druk zetten. Op inzet is de slag te winnen tegen dit team. Voetballen kunnen ze redelijk, maar het fysiek ontbreekt af en toe. Daar liggen dus de kansen.

 5. De Koel

  En 2-5 verlies bij Dordrecht was een incident? Dacht het niet. Vijfde flutwedstrijd op rij. Wordt zo toch nog billenknijpen. Volgende week tegen Almere wordt ook geen makkie.

 6. mats

  Ik was er al bang voor sinds die wedstrijd tegen Jong-Utrecht. Voetballend is het sindsdien echt mager.
  Maar ja. Ik hoop dat ’t elftal ’t toch nog op de rit gaat krijgen de komende weken.

  1. sultana

   Precies velen wilden Alles Heej is VVV weer horen terwijl de spelers hadden aangegeven dat ze opzwepende muziek willen bij aanvang van de wedstrijd, van mij hoeft Alles Heej is VVV ook niet meer.

   Wat een slappe hap vanavond, waar was Jansen? Misidjan kan mij niet bekoren, heeft het totaal niet onder controle op links. Totaal kampioen onwaardig wat ze vanavond lieten zien, NAC speelde goed voetbal daarom ook verdiend gewonnen. En uh Maurice de nederlaag tegen Dordrecht was een incident ???? zucht……
   Meeste speelden zeer zwak, hopelijk laten ze de kopjes niet hangen na deze nederlaag want als ze volgende week weer punten gaan verspelen dan word het billen knijpen!

   1. beek

    Ik vond Misidjan goed spelen. Rutten, normaal verdedigend en aanvallend heel goed, deed dat nu minder.

 7. SL

  Gewoon ronduit slecht!!, Jammer uithuilen, volgende week vrijdag komt Almere City, alles hebben ze nog in eigen hand. Hoop wel dat Opoku weer terug is, hij word echt gemist. Maar waarom wacht Steijn zolang met wisselen.
  Na de 0-3 bracht hij de eerste wissel…….. Totale Off day van VVV!

Leave a Reply