Voorbeschouwing VVV-Venlo – NAC Breda

Morgenavond dan mogen we weer! Na drie nederlagen op rij waarvan de meest recente uit tegen Heracles Almelo, kunnen we morgenavond op zoek naar eerherstel in Stadion de Koel, met als tegenstander NAC Breda. Om 20.45 uur begint de wedstrijd en dan moet het toch echt gaan gebeuren. Een lastige pot tegen een directe concurrent met 3 hele belangrijke punten die op het spel staan. Om nu te zeggen dat het een must-win wedstrijd is, dat is misschien iets teveel van het goede, maar feit is wel dat je hem moet winnen op de concurrentie voor te blijven.

Afgelopen zaterdag was het niet best tegen Heracles Almelo. De wedstrijd had eigenlijk twee gezichten: VVV was zwak en Heracles was best sterk, met als logisch gevolg dat VVV de wedstrijd verloor met 3-0. De backs werden compleet voorbij gelopen en dat is niet de eerste keer, maar hopelijk trekken de heren in Venlo nu enkele lessen en zal dit niet meer voorkomen. Feit is wel dat het morgen een stuk beter moet tegen NAC, maar bij de rivalen uit Breda gaat het niet veel beter. Zij staan laag en op een plek die wel heel dichtbij degradatie komt aan het einde van het seizoen. Maar dat is aan het einde van de rit en nu worden de punten ook verdeeld.

Het vorige seizoen kregen we thuis flink op de broek van NAC, die met verschillende huurlingen van Manchester City ons helemaal zoek speelden. 0-4 werd het in de Koel en was even flink huilen met de pet op. De ploeg uit Breda promoveerde via de nacompetitie na de Eredivisie en daardoor zijn we nog steeds niet af van de Brabanders. Alles is anders nu, maar de verhoudingen staan op scherp en het zal sowieso weer een pittige wedstrijd worden. Ook trainer Maurice Steijn wil eigenlijk niets meer horen over de geleden nederlagen en de dikke nederlaag tegen NAC. De trainer zegt; “Het strijdplan is hetzelfde als iedere week. De nederlaag tegen ADO en Heracles zijn geen reden om aanpassingen te doen. Tussendoor speelden we prima tegen Utrecht voor de beker en over de nederlagen tegen Heracles is al veel gezegd en geschreven. Dus er is voor mij geen reden om opeens dingen helemaal anders te doen. Ik hoop gewoon dat we punten pakken tegen NAC.”

VVV-Venlo
VVV had de laatste weken te maken met enkele blessures en ook dit weekend zijn er hier en daar door nog pijntjes. Zo zijn Tristan Dekker en Johnatan Opoku nog lang niet fit om mee te doen aan de wedstrijd tegen NAC. Als is de laatst genoemde speler wel weer te zien op het trainingsveld. Beide spelers zullen na verwachting na het interlandweekend de stap omhoog maken. Etienne Amenyido is inmiddels weer aangesloten bij de groep en kan wellicht wat minuten maken. Daarnaast hebben  Promes en Post wat kleine pijntjes. Zo heeft onze aanvoerder al geruime tijd last van een pees in zijn voet. Maar zullen ze naar alle waarschijnlijkheid dat beide kunnen spelen tegen de rivalen uit Breda.

Voor de rest is iedereen fit en kunnen we vol er tegenaan gaan tegen NAC Breda. De spelers zijn helemaal gefocust om een goed resultaat te halen en revanche te halen voor de thuisnederlaag aan het einde van het vorige seizoen.

Vermoedelijke basisopstelling: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Leemans, v. Crooij, Thy, Hunte 

NAC Breda
Mede promovendus NAC is minder goed begonnen aan het seizoen dan VVV, maar de Brabander hebben inmiddels 8 punten bijeen weten te sprokkelen. Maar waar wij erg goed zijn begonnen aan het seizoen beginnen de concurrenten steeds dichterbij te komen. Mocht NAC winnen is het gat nog maar 1 puntje. En zo verkoopt trainer Stijn Vreven ook de wedstrijd aan zijn spelers en achterban van NAC. Hij zegt: “Iedereen praat heel positief over VVV en dat is ook terecht, want ze hebben al veel punten. Maar als wij zaterdag winnen, staan we gewoon op één punt van VVV en dat brengt ons weer bij het peloton.”

NAC is tot nu toe de ploeg in de Eredivisie met het minste balbezit maar dat zegt tegenwoordig vrij weinig. Met dit weinige balbezit weten de gasten uit Breda wel veel kansen te creëren en veel te scoren. De ploeg van Stijn Vreven scoorde maar 1 doelpuntje minder dan de Venlonaren en zullen dus zeer gevaarlijk zijn met de kansen die ze krijgen. De spelers die we in aanvallend opzicht goed in de gaten moeten houden zijn de sterke, grote spits Ambrose en zeer behendige middenvelders Garcia en El Allouchi.

We weten dat de trainer van NAC niet veel schuift met zijn basisopstelling dus we kunnen ongeveer een zelfde opstelling verwachten zoals de ploeg uit Breda tegen FC Utrecht speelde. De enige wijziging die doorgevoerd kan worden is de keeperspositie. De nummer 1 keeper van NAC, Mark Birighitti is weer hersteld van een rugblessure en wij verwachten dat hij dan ook een plaatsje onder de lat zal krijgen.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 48 competitiewedstrijden tegen NAC Breda gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 13 keer gewonnen, 12 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 27,08%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 83 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Langkamp en Dobre
Vierde official: Oostrom

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda! FORZA VVV

7 Responses

 1. RuiverCity

  Wéér geen Nwakali dus. VVV moet Manu Garcia zien uit te schakelen dan ben je al een heel eind. Vanavond de poort bij VW/W graag na de wedstrijd OPEN houden. Vorige keer moesten alle supporters van W en VW onder het uitvak naar de uitgang. Dit leverde hachelijke situaties op omdat veel NAC supporters provocerend onder het uitvak stonden.

 2. robbaan

  zeer belangrijke wedstrijd, hopelijk winnen we deze interessante wedstrijd.
  Ik hoop dat Lennart vanaf vandaag het netje weet te vinden, liefst vroeg scoren en NAC als directe concurrent aan de kant zetten.
  Sfeervol zal het wel worden aangezien NAC een hele fanatieke aanhang heeft, die ons zal inspireren als een blok achter onze ploeg te gaan staan!

 3. De Realist

  Van Bruggen voor Nwakali ? Inderdaad ,wat een zaadpot vanavond. Wat hebben we Post als aanjager gemist vanavond. Slappe hap was het en uiteindelijk mogen we nog blij zijn met het punt ook. Seuntjes is ongeschikt als middenvelder, Van Crooij is hopeloos uit vorm en wordt maar niet gewisseld. Tissoudali viel nog redelijk in en kwam meer dreiging vanuit dan van Hunte, maar zijn slotactie mislukt meestal. Thy kwam in de 1e helft niet verder dan 3 schoten naast de goal en de 2e helft was hij onzichtbaar. Na de “formidabele” wissel van onze trainer (Van Bruggen voor Nwakali) werd het er niet beter op op het middenveld. De kansen van NAC kwamen voornamelijk voort doordat het middenveld overlopen werd. Daarna weer een aanvallende wissel van onze trainer (Jansse voor Rutten) Achteraf hoor je dan van onze trainer dat het er niet in zat vandaag en dat hij daarvoor voor deze tactiek heeft gekozen. Wat een lefgozer haha. We hebben weer 2 weken de tijd om de koppies leeg te maken en dan maar stunten in de Kuip.

 4. RuiverCity

  Ik kan die Steijn niet meer volgen. Hij laat VVV veel te defensief spelen. De enige speler met creativiteit en met de gedachten om VOORUIT te spelen wordt gewisseld voor een verdediger/verdedigende middenvelder. Tissoudali wordt in de rust gebracht voor de blijkbaar geblesseerde Hunte. Tissoudali komt na een redelijk eerste wedstrijd tegen Sparta geen grassprietje meer voorbij. Verstopt zich en durft geen enkel duel aan te gaan. Vito van Crooij wordt totaal verkeerd gebruikt. Die jongen loopt met zijn ziel onder de arm. Op het middenveld moet hij zo veel meters maken om Seuntjens te compenseren dat hij totaal niet meer aan een counter toekomt. Zet Vito gewoon rechtsbuiten waar hij op zijn gevaarlijkst is.
  Net als vorige week is elke wissel van Steijn verdedigend. Vorige week bij een 2-0 achterstand twee verdedigers er in. Vandaag weer door van Brugge (die geweldig inviel!) en Jansse in te brengen en dat bij een 0-0 stand. van Crooij gaat daarna eindelijk rechtsbuiten spelen. VVV wordt de laatste 10 minuten hierdoor gevaarlijker. Niet dat Vito nou ineens geweldig speelde maar de dreiging alleen al is beter dan die 80 minuten er voor.

  Mijn grote vraag blijft waarom VVV zo veel werk heeft gemaakt van die Mink Peeters? Hij kan echt niet zwakker dan Tissoudali zijn. Dat die speler van Dortmund er na zijn blesssure nog niet inkomt kan ik begrijpen.

  Leemans, van Crooij en Tissoudali zijn compleet uit vorm. Daarbij opgeteld dat Thy geen enkele fatsoenlijke bal in de 16 meter krijgt dan wordt het moeilijk. Trouwens Unnerstall had een paar goede reddingen maar was ook een paar keer zeer onzeker.

  Langzamerhand begint Steijn het betonvoetbal van Lokhoff te kopiëren…..

Leave a Reply