VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – NAC Breda

Morgenavond spelen we de derde thuiswedstrijd van dit seizoen. In deze speelronde krijgt VVV-Venlo bezoek uit Breda. NAC Breda Heerenveen komt namelijk op bezoek. Om 19.45 uur wordt er afgetrapt in de Koel.

Maurice Steijn kwam naar de achterhoek om te winnen, dat kon je zien aan de opstelling met een basisplek voor Mlapa:Het eerste half uur was VVV heer en meester, het was dan ook zeker verdiend dat ze na een half uur spelen op 0-2 stonden door doelpunten van Susic en Post. VVV behield daarna de controle over de wedstrijd, maar was erg slordig en op sommige momenten was de concentratie weg. Gelukkig kwam dat pas aan het einde van de wedstrijd, waarin de 1-2 viel. Maar echt reden om zich zorgen te maken hadden de Venlonaren niet en wonnen dus geheel terecht bij De Graafschap. Steijn zegt daarover: “Zeker de eerste helft speelden we uitstekend voetbal. Het mooie is dat we een spelersgroep hebben waarbij we per wedstrijd kunnen kijken wat we nodig hebben. Dat is de winst ten opzichte van vorig seizoen. Nu hebben we 19 spelers die aan elkaar gewaagd zijn, waardoor we ook tijdens een wedstrijd nog in kunnen grijpen. Dat is een luxe waar we naar streefden en dat is gelukt.”

Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Nu staat de komende wedstrijd NAC op het programma en dat is wederom een hele belangrijke wedstrijd voor de Venlonaren. Eigenlijk zijn alle wedstrijden dat, maar in deze wedstrijd heb je ook echt kans op punten te pakken, Maar zo zal de tegenstander dat waarschijnlijk ook zien. NAC is een veel opzichten een grotere club volgens VVV-Venlo. Trainer Maurice Steijn zegt het volgende “NAC is veel groter dan ons. Ze hebben meer financiële mogelijkheden, een groter stadion en natuurlijk door de samenwerking met Manchester City een aantal zeer goede spelers. Als je dat vergelijkt met ons, geeft dat ook aan dat wij enorm trots mogen zijn over hoe het hier loopt en waar we nu staan. Dat is gewoon heel knap.”

Voelt vreemd om dit als trainer van VVV-Venlo te zeggen in aanloop naar de wedstrijd, want op de ranglijst is dat verschil niet echt aanwezig. VVV lijkt zelfs iets verder te zijn op dit moment en wil dat graag ook laten zien morgen tegen NAC. 3 punten kunnen ervoor zorgen dat we wederom in het linkerrijtje blijven plakken aan het einde van deze speelronde.

VVV-Venlo

Het begin van het seizoen werd gekenmerkt door blessures en daardoor het nodige gepuzzel. Nu is iedereen fit en is het eigenlijk een luxe. “We hebben het voordeel  dat iedereen fit is, dus we hebben veel mogelijkheden. Het is prettig dat we op deze manier kunnen werken. Zoals we vorige week in de slotfase toen we onder druk kwamen Christian Kum konden brengen die met zijn ervaring de rust bewaart en dan echt van toegevoegde waarde is. Ja, dat is lekker. Hopelijk kunnen we dat het hele seizoen op deze manier doen.” aldus Maurice Steijn.

Vorig week speelde VVV met de bovenstaande opstelling. VVV speelde in 4-3-3 met de punt naar voren, waarbij ze iets minder behoudend spelen dan de tegenstander. In aanvallende stelling controleert Seuntjens, terwijl Susic de lijnen uitzet. Post sluit aan wanneer het kan, waardoor je in balbezit 6 aanvallende mensen in stelling hebt. In defensieve gevallen schakelen Post en Susic terug, waarbij Post als vijfde verdediger opereert en Susic voornamelijk als balveroveraar fungeert. Susic is defensief gezien niet fantastisch, maar wel stukken beter dan Leemans. Desalniettemin is hij slordig en daardoor kunnen er kansen ontstaan voor de tegenstander. In de wedstrijd tegen De Graafschap debuteerde Mlapa en die won diverse kopduels (5/8) waardoor het middenveld goed op kon lopen. De kracht lag hem deze wedstrijd in de as, maar de diepliggende vleugelaanvallers werden nauwelijks gebruikt, waardoor Opoku en Grot een onzichtbare wedstrijd speelde. Vooral Grot is een klein probleempje aan het worden, want hij maakt veel succesvolle dribbels, maar je ziet dat niet geconverteerd worden in assists/goals. Dat is spijtig, maar leidt ons ook tot de conclusie dat hij wellicht verkeerd gebruikt word. Een 4-4-2 systeem met Mlapa zou hem beter passen in mijn optiek.

Waarschijnlijk zal VVV-Venlo met dezelfde mensen gaan aantreden, zoals ze begonnen tegen de Graafschap. Dat eerste half uur was namelijk erg succesvol.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Susic, Post, Seuntjens; Grot. Mlapa en Opoku.

NAC Breda

Met NAC gaat het dus echt niet zo lekker dit seizoen. Alleen van De Graafschap werd gewonnen en NAC speelt misschien wel het slechtste voetbal van de Eredivisie, maar voor de schoonheid doen we het allebei niet. Het gaat om het resultaat en NAC zal tegen de Venlonaren willen proberen om het tij te keren. Het wordt dan ook een zeer belangrijke wedstrijden voor beide ploegen in het geel-zwart. De gasten staan momenteel op de 17e plek met 3 punten.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 50 competitiewedstrijden tegen NAC Breda gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 14 keer gewonnen, 13 keer gelijk gespeeld en 23 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 28,00%. In totaal heeft VVV-Venlo 60 doelpunten gescoord en 83 doelpunten tegen gekregen. De Venlonaren speelden 25 thuiswedstrijden tegen NAC. Hiervan werden er 9 gewonnen, 9 gelijk gespeeld en 7 verloren.

Arbitrage:
Scheidsrechter: Kamphuis
Assistenten: Van Zuilen en Jansen
Vierde official: C. Mulder
VAR: Ruperti
AVAR: Kleinjan

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijden tegen NAC Breda. FORZA VENLO!

11 Responses

 1. Koelie

  Om te beginnen morgen alles op Grot zodat die Rosheuvel achter Jay Jay aan moet ipv andersom. Beetje meer lef in 2e helft dan vorige week aub en er weer vol op knallen dan ben ik tevreden.

 2. robbaan

  Echt een wedstrijd om te vlammen vanavond.
  Lekker afgekoeld, vochtige lucht en een leuke tegenstander.
  Hopelijk slaat snel de vlam in de pan en gaat de Koel vol achter de ploeg staan, snel scoren en uitbouwen.
  Ik tip op 4-1, 2x Mlapa, 1x Susic en Grot

Leave a Reply