Voorbeschouwing VVV-Venlo – NAC Breda

Morgenavond om 20.00 uur is stadion de Koel hét decor voor de kraker van Zuid-Nederland en tevens de strijd tussen de nummer 2 en 3 op de ranglijst: Venlose Voetbal Vereniging Venlo tegen Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie Breda. Oftewel VVV-Venlo vs. NAC Breda. Niet alleen kunnen we morgen de vierde overwinning op rij behalen, maar we kunnen in deze rechtstreekse confrontatie ook NAC Breda op een achterstand van 6 punten zetten.

Ook Maurice Steijn heeft er zin in: “Voor mij zijn dit de krenten uit de pap. Twee mooie clubs, die speciaal voor me zijn. Mijn huidige club tegen de club waar ik afscheid van het betaald voetbal als speler heb genomen. Twee clubs met een grote historie en twee clubs die bovenin meedraaien van deze competitie. Het heeft alles in zich om een mooie avond te worden!”

Na een klein dipje na de winterstop doet VVV-Venlo het momenteel erg goed in de competitie. Na overwinningen op Go Ahead Eagles en FC Dordrecht was afgelopen vrijdag onze streekgenoot Helmond Sport het slachtoffer. De Koelclub had het met vlagen (vooral de eerste helft) lastig met de Brabanders, maar op de juiste momenten sloeg de formatie van Steijn toe. Uiteindelijk hadden de Venlonaren geen kind aan Helmond Sport en wonnen we vrij eenvoudig met 1-4. Hierdoor gingen de drie punten mee naar Venlo en zo blijft VVV volop meedoen in de top van de Jupiler League. De koppositie is ook nog niet helemaal uit zicht al blijft het lastig met een gat van 9 punten tussen Sparta en VVV.

Na het verlies van Sparta Rotterdam hebben de Venlonaren zich goed herpakt. De geel-zwarten wisten drie wedstrijden achter elkaar te winnen met 10 doelpunten voor en maar 1 tegen. Een reeks die hoort bij de plaats waar VVV nu staat: Tweede. Wij hopen dan ook dat de supporters deze reeks aangrijpt om massaal de ploeg te steunen. Het voetbal is goed, de resultaten zijn goed en we hebben een kans op promotie. Laten we eens met zijn allen zien hoe belangrijk onze club nu is en koop massaal een kaartje voor de wedstrijd.

De vorige keer dat VVV en NAC elkaar troffen was op 2 oktober 2015 in het Rat Verlegh stadion. Op dat ogenblik was het de wedstrijden tussen de nummer 5 (NAC) en nummer 6 (VVV) in een vol stadion. In deze strijd tussen oude rivalen wist VVV in het hol van de leeuw de 3 punten te pakken (0-1) en deed dit door een doelpunt van Bredenaar in Venlose dienst: Ralf Seuntjens.

Morgen staat dus deze prachtige pot op het programma en kan VVV erg goede zaken doen bij winst op NAC Breda. VVV kan dus alle steun gebruiken en als het weer gaat spoken in de Koel, dan kunnen er ontzettend mooie dingen ontstaan. VOLLE BAK TEGEN NAC!

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn is herstelt van zijn griep en zal morgen weer zoals normaal plaats nemen op de bank van VVV-Venlo. De trainer beschikt over een nagenoeg fitte selectie en moet hierdoor zoals wekelijks belangrijk keuzes maken. De trainer zegt het volgende tijdens het wekelijkse perspraatje: “Naast de geblesseerde Jerold Promes hebben wij verder iedereen beschikbaar. De afgelopen 3 wedstrijden zijn uitstekend verlopen: het maximale aantal van 9 punten met 10 doelpunten voor en 1 tegen. Die lijn willen we natuurlijk doortrekken: de druk op Sparta houden en een directe concurrent voor de tweede plaats achter ons houden. Ik lees het al de hele week overal en ik heb dat ook mijn team op het hart gedrukt: volle bak tegen NAC!”

De blessure van Jerold Promes lijkt de goede kant op te gaan. De centrale verdediger trainde de afgelopen tijd na een knieblessure niet mee. Maar hij begint rustig aan weer de draad op te pakken. Vanaf gisteren is Promes weer begonnen met wat loopoefeningen en de vooruitzichten zien er goed uit.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Haagen, Fleuren; Post, Nijholt, Opoku; Vito van Crooij, Seuntjens & Paulissen.

NAC Breda
In NAC Breda treft VVV een tegenstander van groot formaat en in veel opzichten een veel grotere club is. Maar vorig jaar degradeerde de club uit de Eredivisie en de resultaten dit seizoen zijn zeer wisselvallig. Trainer Maaskant moest het veld ruimen en voor hem kwam Marinus Dijkhuizen die het in Londen bij Brentford niet kon bolwerken.

De doelstelling was en is promotie naar de Eredivisie, maar met een 3e plaats en flink wat achterstand op koploper Sparta is het hoogst onwaarschijnlijk dat de ‘Parel van het Zuiden’ via de kortste weg terug naar de Eredivisie zal gaan.

Volgens onze trainer Maurice Steijn is NAC nog altijd een kanshebber voor promotie “NAC heeft een selectie met een enorm potentieel. Als je ziet wie zij op de bank hebben zitten, daar is bijna elke club in de Jupiler League jaloers op. En hun basiself is ook niet misselijk met mensen als Ars en Seuntjens. Bovendien willen zij, net als wij, in de wedstrijden vol gas geven. Ik verwacht dan ook een stevige wedstrijd met twee teams die tot het uiterste willen gaan”, aldus Maurice Steijn.

Het is natuurlijk ook het duel tussen de gebroeders Seuntjens, alleen het meespelen van Mats Seuntjens is een twijfelgeval. De aanvaller moest gisteren de training vroegtijdig verlaten met wat leek een ribblessure. Maar in Breda hebben ze meerdere goede spelers rondlopen, denk hierbij aan Ars, Stam en Gorter.

Het verschil tussen VVV en NAC bedraagt 3 punten en het is voor beide ploegen een must win wedstrijd. NAC Breda wist van de laatste 5 wedstrijden 3 wedstrijden te winnen, er werd 1 keer verloren en 1 keer gelijkgespeeld. VVV daarentegen wist 4 keer te winnen en verloor 1 wedstrijd. De laatste 5 ontmoetingen tussen deze traditionele rivalen zijn in het voordeel van NAC Breda. Alleen de laatste ontmoeting tussen de twee clubs werd gewonnen door VVV. Maar in de laatste 5 thuisduels is het in evenwicht: 2 overwinningen voor beide clubs en 1 gelijkspel. Alle tekens wijzen er dus op dat dit een echte kraker zal worden.

Arbitrage
Scheidsrechter:Janssen
Assistent-scheidsrechters:Langkamp & Brink
Vierde official: Ruperti

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. FORZA VVV!

8 Responses

 1. kiekoputspelke

  Spanning in de pens veur deeze wedstrijd en det zien de moeijste voetbalaovende !!
  Dit is wat supporters willen belaeve….wedstrijden um de baoveste plekken tösse twiee voetbalbolwerken !!

  Wat ut resultaat morgen auk is, zal ik VVV neet aafvallen. Ik weit namelik det ze deeze kier alles gaon gaeve want det duit deeze groep al ut hieéle seizoen en daorum verdeene ze auk complimenten. Dus as ze verleere morgen en de 1e aziëenzeikerds kômme met eure klaagzang dan zeg ik maar ein dink: DOORGAON EN STRAKS PROMOVEREN !!

  Succes mannen morgen en maak Venlo trots !!

 2. marco5932

  off-topic : als vvv 2e word en twente krijgt geen lecentie of word terug gezet naar de jupiler leage mag dan de nummer 2 promoveren of hoe zal dat gaan ? iemand een idee?

  1. marcel

   als dat al zo is, wat nooit gaat gebeuren, komt dat ten gunste van de afdeling waarin gevoetbald wordt. waarschijnlijk betekend dat dan dat er geen rechtstreekse degradant is

 3. kiekoputspelke

  Marco5932: ik geloof NOOIT dat een club als FC Twente dusdanig gestraft wordt…daar is de KNVB te schijterig voor !!
  Clubs als Haarlem en Veendam die gaan voor de bijl met een schuld van een paar ton maar de miljoenenschuld in Enschede wordt met de mantel der liefde bedekt. Met puntenaftrek en boetes als wassen neus….

  De focus ligt dus in Venlo en op de grasmat en dus moeten onze jongens er alles aan doen om op eigen kracht te promoveren !! Te beginnen vanavond in De Koel !!

  Forza VVV

 4. Goodie

  Het zal een lastige wedstrijden worden, maar zeker geen onmogelijke. VVV kan thuis zeker de 3 punten pakken en weer verder uitlopen op de nummer 2.

  Off: Hoe zit het eigenlijk met dat Sektion Sauerland? Vorig jaar was er een probleem met een aantal dronken duitsers, maar ik heb ze verder nooit meer in de Koel gezien.

 5. Ben

  Het zal een bijzonder moeilijke wedstrijd worden. ik hoop dat we goed voorbereid zijn, niet dat we als verlamd op het veld staan. Ik hoop op een mooie wedstrijd en dat we uiteindelijk de 3 punten hier houden. FORZA VVV!

Leave a Reply