Voorbeschouwing VVV-Venlo – NEC Nijmegen

Morgenavond om 20.00 uur staat alweer de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2014/2015 op het programma voor VVV-Venlo. Dan spelen de Venlonaren in stadion de Koel tegen de kampioen van de Jupiler League NEC Nijmegen. Wij hopen natuurlijk dat het seizoen verlengt wordt door middel van Play Offs.

Morgenavond is voor VVV-Venlo de allerlaatste kans om de doelstelling Play Offs te behalen. Na de wedstrijd van vorig weekend waar VVV had moeten winnen van FC Volendam (eindigde in een gelijkspel)heeft VVV het helaas niet meer in eigen hand. De Venlonaren zijn afhankelijk van het resultaat bij de wedstrijd Sparta Rotterdam – De Graafschap en moet daarnaast zelf ook punten zien te pakken tegen de kampioen en de ploeg in vorm NEC Nijmegen. De Graafschap moet eigenlijk winnen, dan heeft VVV genoeg aan een gelijkspel. Trainer Maurice Steijn over de wedstrijd van morgen op de officiële website van VVV-Venlo; ” We moeten er volle bak tegenaan”, zegt onze trainer Maurice Steijn. “Na het gelijkspel in Volendam hebben we het niet meer in eigen hand. We moeten één punt meer halen dan Sparta. En dat betekent dus minimaal gelijkspelen tegen NEC en liefst nog winnen. Maar we zijn inderdaad afhankelijk wat er op het Kasteel in Rotterdam gebeurt. Wint Sparta, dan is het sowieso afgelopen voor ons. Dus we gaan vol gas geven en hopen op het verlies van twee of drie punten van Sparta.”

Niets is onmogelijk maar er moet wel een klein wonder gebeuren wil VVV zich nog gaan plaatsen voor de Play Offs. Als dit niet gebeurd mogen we wel stellen dat het een verloren en teleurstellend seizoen was voor VVV-Venlo.

Reportage L1

Opstelling VVV-Venlo
“We missen morgen Joppen, want die is geschorst. Zijn plaats wordt door de herstelde Buwalda ingenomen. Promes kreeg vandaag een tikkie in de pittige training, maar daarvan verwacht ik dat hij er gewoon bij is. Nijholt is terug van de schorsing, dus die staat weer op zijn vertrouwde plek op het middenveld, samen met Voorn en Post”

NEC Nijmegen
Na een catastrofale degradatie heeft NEC zich dit jaar gerevancheerd. De ploeg heeft laten zien dat ze niets te zoeken hebben in de Jupiler League. De Nijmegenaren werden dik verdiend en ruim kampioen en verbrak alle records in de Jupiler League. Het enige wat de ploeg nog wilt is de grens van 100 doelpunten behalen en de 104 punten is ook aantrekkelijk voor NEC. Na de verliespartij tegen FC Eindhoven heeft NEC al 17 wedstrijden niet verloren en wat misschien nog wel imposanter is deze 17 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Een ploeg in vorm en met zelfvertrouwen die morgen in de Koel hun laatste kunstje in de Jupiler League willen laten zien.

NEC Nijmegen mist in de wedstrijd van morgen wel een aantal sterkhouders. Zo zijn keeper Joshua Smits en Alireza Jahanbakhsh niet aanwezig vanwege blessures en is Christian Santos niet aanwezig vanwege de voorbereiding op de Copa America die hij zal spelen met zijn land Venezuela.

Arbitrage
Scheidsrechter: Sanders
Assistenten: Olde Olthof & van Zuilen
Vierde Official: Dieperink

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes met de laatste competitiewedstrijd van het seizoen we hopen dat het seizoen morgen niet is afgelopen. Hopelijk blijven ook de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

16 Responses

 1. Meuske

  Ik hoop wij hopen wij hadden gehoopt, ik ben er wel klaar mee dit seizoen en ga morgen niet kijken wat hoop heb ik allang niet meer en wat hebben we in godsnaam te zoeken in de Play offs? Helemaal niets dus op naar volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen. Forza VVV

 2. Venske

  Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar tegen dit NEC zijn we kansloos. Slot van een vreselijke competitie. De wedstrijden die het aankijken waard waren zijn op de vingers van één hand te tellen. Risicoloos voetbal, met tikkie breed en tikkie terug. Op het moment dat VVV het spel moet maken, tegen de minste ploegen, viel ons team vreselijk door de mand. Komend jaar wordt een tussenjaar zegt men nu…. En wat was dit jaar dan?? En dan ook nog de seizoenskaartprijzen gaan verhogen….. Hoe kun je het bedenken…… Morgen genieten van een uitmuntende kampioen..NEC.

   1. Dit is ook het tussenjaar als het goed is :). Misschien volgen er nog wel vele tussenjaren wie weet. Feit is dat volgend seizoen wel veel spelers vertrekken en je een nieuwe basis kan leggen voor de komende seizoenen.

   2. Frosty

    Komend seizoen mag je wel weer gaan beoordelen als een ”normaal” jaar vind ik. Met een nieuw beleid en (veel) nieuwe spelers. Ik vond dit jaar ook een tussenjaar en ik had dus geen al te hoge verwachtingen, maar een play-off plaats mag er voor VVV volgend jaar toch wel inzitten.

 3. Yoep

  Steijn ga maar naar de efteling, daar geloven ze nog in sprookjes. Ik niet. Er zijn kansen genoeg geweest, maar allemaal verprutst, en dan zou het nu wel lukken? Met sukkels als van Crooij, Wolters en Fleuren verdien je niets!

 4. YowVVV

  Laten we er een mooi afscheid van maken voor onze held Niki en verder o.a. Wolters en Altheer.. En wie weet, durf te dromen maar blijf reëel. Niki is een Venlonaar! Zonder hem was het helemaal dramatisch. Ik hoop verder dat Platje blijft, met een goede aanvoer een geweldige speler!

 5. RuiverCity

  Wellicht mogen we vanavond genieten van een van de slechtste spelers die ooit in de Koel heeft gespeeld, onze vriend Lewakabessy. Verder verwacht ik vanavond niks. Te vaak teleurgesteld dit seizoen….

 6. Depor

  RuiverCity het zegt me al genoeg als jij Lewakabessy als een van de slechtste spelers ooit vindt. Die had altijd 100% inzet, dat hadden we dit seizoen we van meer spelers kunnen gebruiken. Kwam vanuit Cyprus en was trots om voor VVV te mogen voetballen. Prima voetballer destijds voor VVV, alleen zijn laatste wedstrijden waren wat minder. wees een SUPPORTER!

 7. Donderspeech

  @Depor; helemaal met je eens. Leiwa was een uitermate bruikbare speler voor VVV op de laatste maanden na.
  @ Yoep; Fleuren heeft nu eenmaal het charisma van een lantarenpaal, zo is hij nu eenmaal. Echter als er iemand zijn taak vervult is het Niels wel. Altijd blijven werken voor het team ! En ja, uiteraard zijn er betere verdedigers dan Niels die dan ook niet voor VVV kiezen………

  In mijn ogen heeft de technische staf gefaald. Als je een team niet aan het voetballen krijgt tegen de “mindere goden” moet je minstens een maximale inzet leveren. Dit ontbrak eraan. Onze trekpop Steijn blijft dan liever op zijn Haagse reet zitten in de dugout in plaats van het team op te zwepen. Als je een ranglijst maakt van de top 10 dan staat VVV waarschijnlijk op de tweede of derde plaats ! In de “makkelijke” wedstrijden hebben onze “vedettes” te veel punten laten liggen.

  Uithuilen en volgend jaar opnieuw beginnen.

 8. Meuske

  Natuurlijk volgend jaar opnieuw beginnen maar we moeten ons ook niet iedere keer laten piepelen met loze beloften en doelstellingen die niet gehaald worden. Opstaan voor onze rechten als supporters en niet als makke lammetjes een seizoen kaart kopen en als klapvee fungeren om de 2 weken. Heb het helemaal gehad met het geneuzel van overgangsjaar. We glijden steeds verder af en we kijken ernaar en doen weinig om onze stem te laten horen. Volgend jaar wil ik een grote verandering anders is het allemaal gebakken lucht wat ze ons voorhouden. FORZA VVV onze Club

Leave a Reply