VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Panathinaikos

Ieder jaar speelt VVV-Venlo de echte test van de voorbereiding in de Herman Teeuwen Memorial. In deze wedstrijd probeert de club ieder jaar een tegenstander te vinden van formaat, waar de club dan tegen kan oefenen. Vaak speelt zich deze wedstrijd af, precies een week voor het begin van de competitie.

De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen is tegen RKC Waalwijk, maar morgen wordt eerst de wedstrijd afgewerkt tegen het Griekse Panathinaikos. In die wedstrijd kunnen wij waarschijnlijk beter beoordelen of de Venlonaren nu daadwerkelijk klaar zijn voor de competitie: moeten we blij zijn of moeten we ons zorgen gaan maken?

De voorbereiding is tot nu toe prima verlopen voor de Venlonaren. Er werd gewonnen van de amateurclubs MVC’19, SHH Herten en Venlosche Boys. Tegen STVV en VfL Woflsburg werd gelijkgespeeld en tegen Straelen en FC Eindhoven werd gewonnen. Kortom, we zijn nog ongeslagen. In die wetenschap stappen we ook de wedstrijd in tegen de Grieken.

VVV-Venlo

We hebben een nieuwe trainer en flink wat mutaties in de selectie, dat betekent dat het moeilijk te zeggen is wat nu het vaste elftal gaat worden van VVV-Venlo in de competitie. In de knappe remise tegen VfL Wolfsburg zag de opstelling eruit als volgt:

Achterin koos Maaskant hier voor Kum-Röseler in het centrum en Dekker als rechtsback. In de wedstrijd tegen FC Eindhoven koos hij voor een andere opstelling achterin. Daar speelde hij met Scheimann, Schäfer, Röseler en Pachonik. Er zijn genoeg opties achterin vooralsnog. De enige die zeker lijkt van zijn plaats is Röseler.

Hoe er morgen gespeeld gaat worden valt nog te bezien. Wat er waarschijnlijk wel uit afgeleid kan worden is het feit dat de opstelling tegen Panathinaikos, waarschijnlijk ook in de wedstrijd tegen RKC gebruikt gaat worden. Het wordt dus zeker een interessante ontmoeting voor de Venlonaren.

Panathinaikos

VVV-Venlo speelt dus tegen het Griekse Panathinaikos. De Griekse grootmacht werd in 1908 opgericht en is 20 keer landskampioen geworden, won 18 keer de Griekse beker en was achtmaal succesvol in de Supercup. Het vorige seizoen eindigde de club als 8e, maar in dit seizoen doen ze het in de voorbereiding uitstekend. Ze wonnen van Feyenoord en Ajax, maar verloren wel van Beerschot.

Bovenstaand zie je de opstelling van de Grieken tegen Ajax, waarbij Macheda een erg belangrijke speler is in de voorhoede. De oud-speler van Manchester United is op dreef in voorbereiding en zou zeker een gevaar kunnen zorgen voor de Venlose defensie.

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de Herman Teeuwen Memorial tegen Panathinaikos! FORZA VENLO

4 Responses

 1. RuiverCity

  Ben benieuwd vanmiddag. Een linksbuiten moet er sowieso nog bij. Ik verwacht Opoku op 10 en zo lang er geen flankspeler is dat Van Ooijen daar gaat spelen terwijl ik die liever op het middenveld zie.

  Trouwens wel opvallend dat Unnerstall de strijd met Zoet verloren schijnt te hebben. Zit hij dadelijk minimaal één seizoen weg te kwijnen op de bank. Zonde voor zo’n goede keeper.

  1. chretien

   Zoet vertrekt als hij te horen krijgt dat hij zelfs de schoenen van Unnerstall niet mag poetsen.
   Ben benieuwd hoe deze “niet af” selectie het gaat doen vandaag. Komen de Grieken met 1e team, of?

Leave a Reply