Halfjaar overzicht VVV-Venlo in de Eredivisie

Voorbeschouwing VVV-Venlo – PEC Zwolle

Morgenmiddag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Afgelopen donderdag waren we even te gast bij Blauw Geel ’38 in Veghel, waar we 0-3 wonnen voor de beker en daardoor naar de volgende gaan. Nu kunnen we ons weer richten op de competitie, morgen spelen we om 14.30 namelijk tegen PEC Zwolle en dan moeten we weer gaan knallen voor de punten.

Waar we in de bekerwedstrijd nog met enige reserves speelden, zal het morgen gewoon weer volle bak moeten gaan. Dus dat betekent dat de beste namen gewoon op het veld staan. We zitten in een goede flow, zoals dat zo mooi heet. We hebben pas eenmaal verloren en dat was tegen Ajax, daarnaast werden er 3 punten gepakt tegen Sparta en Twente. Zeker niet de minste tegenstanders. Tegen Groningen en Vitesse werd er in de laatste minuut gelijkgespeeld, wat inhoudt dat we nu op 8 punten staan en dus nog in het linkerrijte. Een hele goede prestatie, maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Morgen moeten we er gewoon staan tegen de gasten uit Zwolle.

Dat weet ook Maurice Steijn: “PEC is een heel sterke ploeg. Het wordt een zware wedstrijd, al zijn we dat natuurlijk wel gewend. Elke week tellen we onze punten, elke week kijken hoeveel we er nog nodig hebben om die 34 punten binnen te hebben straks. Het is te hopen dat we er na PEC-thuis weer een of drie bij kunnen schrijven. We missen een aantal mensen.”

VVV-Venlo
Zoals onze trainer al aangaf in zijn persmomentje, missen we een aantal spelers voor de komende wedstrijd. Zo zijn Johnatan Opoku (spierscheuring) en Tristan Dekker (Blindedarmontsteking) langdurig uitgeschakeld. Daarnaast kan Steijn waarschijnlijk ook niet beschikken over Roel Janssen en Vito van Crooij. Beide zijn nog niet helemaal fit en het wordt een race tegen de klok zoals dat zo mooi heet. Ook Jerold Promes was niet helemaal fris maar het lijkt erop dat hij gewoon weer gaat starten tegen PEC Zwolle.

Door de behaalde punten de laatste weken ziet de trainer geen reden om te gaan schuiven in zijn. Hierdoor zullen zeer waarschijnlijk dezelfde elf namen op het formulier komen als de laatste weken. De trainer zegt; “Ik ben niet van plan om veel te gaan schuiven in het team. Iedereen weet dat ik graag vasthoud aan een groep die goed presteert. Ik heb ook geen enkele reden om te gaan schuiven. Op momenten dat eventuele invallers door blessures of wat dan ook moeten spelen, moeten ze proberen hun kans te grijpen. De jongens die de afgelopen weken invielen hebben het allemaal goed gedaan hoor, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar hun tijd komt nog wel.”

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall, Labylle, Van Bruggen, Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Tissoudali, Thy en Van Crooij

PEC Zwolle
PEC doet het goed in de competitie, ze staan op de 7e plek met 10 punten en staan dus 2 punten voor op VVV. Het is dus een aantrekkelijk duel voor beide ploegen, met kansen op verbetering op de ranglijst. John van ’t Schip heeft het overgenomen dit seizoen en doet het naar behoren. Er werd gewonnen van Roda, Twente en Heracles. Tegen Sparta werd gelijkgespeeld en tegen Ajax verloren. Afgelopen week speelde ze ook voor de beker en daar werd VV de Meern met 5-0 geklopt.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 58 competitiewedstrijden tegen PEC Zwolle gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 19 keer gewonnen, 24 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 32,76%. In totaal heeft VVV-Venlo 90 doelpunten gescoord en 81 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Nijhuis
Assistenten: Van de Ven en Goossens
Vierde official: Ruperti

Venlonaren wenst VVV-venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle! FORZA VVV!

9 Responses

 1. chretien

  Lijkt me een loodzware wedstrijd gaan worden. We krijgen niets cadeau. De ploeg die de ander onderschat gaat de wedstrijd verliezen. Misschien moeten we blij zijn met een gelijkspel?

 2. robbaan

  Cadeautjes bestaan in het moderne voetbal niet, elke wedstrijd is een nieuwe battle.
  Ik verwacht dat VVV behoudend van start gaat en net als de eerste wedstrijd tegen Sparta met de snelle en directe omschakeling de tegenstander op achterstand zetten
  Hopelijk staat het publiek masaal achter de ploeg en dat er een lekkere pot voetbal aan ons wordt voorgeschoteld.

 3. expat

  Heel benieuwd, in zekere zin de eerste echte krachtmeting nu het seizoen echt loopt. Hopelijk houden we ons staande en worden er punten gepakt!

  NAC heeft goede zaken gedaan. Dus dat is een concurrent die dichterbij is gekomen.

  1. Godfried

   ja, dat dacht ik ook. maar eerlijk gezegd denk ik niet dat NAC in gevaar komt dit jaar. hebben een goede ploeg en ook al tegen hoger geklasseerde teams gespeeld. denk dat die zich gaan handhaven.

   vvv moet vooral roda, sparta, excelsior en willem II onder zich houden.

   maar vandaag idd een serieuze testcase tegen een goed team dat zich echt niet verkijkt op vvv. ben benieuwd!

 4. Koelie

  1e helft niet gezien. Wel geluisterd via radio 1 waarin ipv wedstrijdverslag ze alleen maar ah klagen waren over …. het schandalige veld. Als het zo moet weg met de publieke omroep.
  2e helft op tv en dat zag er goed uit. Geen moment echt in gevaar, fel en dikke kansen op de 3 punten. Toch blij met puntje.

Leave a Reply