VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – PEC Zwolle

Morgenavond staat voor VVV-Venlo de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. In Stadion de Koel neemt de nummer 9 van de ranglijst het op tegen de nummer 15 PEC Zwolle. Dit is een hele belangrijke pot voor de Venlonaren.

Afgelopen zaterdag was ook heel belangrijk tegen Vitesse, maar deze ging helaas nipt verloren tegen de Arnhemmers. Het werd 2-1 in het voordeel van de thuisploeg en VVV is dus in deze maand nog zonder zege. Er was geen sprake van een groot kwalitatief verschil in de wedstrijd tegen Vitesse, ook al zou je dat aan het begin van de wedstrijd wel hebben verwacht. Het niveau van beide ploegen was niet hoog en door fouten in de opbouw was het VVV dat aan het kortste eind trok na 90 minuten. Daarmee is december vooralsnog geen lekkere maand voor VVV met 3 nederlagen en 1 gelijkspel. Opvallend is dat alle nederlagen buitenshuis vielen tegen relatief sterke tegenstanders. Verdedigend ziet het er niet goed uit en VVV hoopt dit te kunnen rechten in de aankomende thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

PEC is weliswaar van een ander kaliber, maar evengoed wordt dit een hele lastige partij. Vooral in de vorm waarin VVV op dit moment steekt. Of het een voordeel is dat de trainer ontslagen is? Maurice Steijn: “Dat is koffiedik kijken. Soms maakt zo’n gebeurtenis iets los in een selectie, soms ook niet. En dat PEC Zwolle goeie spelers heeft, is natuurlijk duidelijk. Ze halen hier onze twee topscorers van vorig seizoen op (Vito van Crooij en Clint Leemans) en ze trekken ook de topscorer van Excelsior aan (Mike van Duinen). Belangrijk is dat we gewoon zelf ons eigen ding doen en dat we het jaar op een goede manier afsluiten.”

VVV-Venlo
Als een ding zeker is bij VVV, is het dat het beter moet in de komende wedstrijden. We hebben een goede start gehad met een zeer sterke serie van 10 wedstrijden, maar vooral in de laatste maand gaat het mis bij VVV. De verdediging maakt fouten en de aanval is niet klinisch genoeg, wat resulteert in verliespartijen. Kanttekening daarbij is natuurlijk wel dat er genoeg blessures waren in het Venlose kamp aangevuld met zieken en schorsingen, waardoor niet altijd de sterkste mensen konden spelen. De opstelling tijdens de vorige wedstrijd zag er zo uit:

In de wedstrijd tegen Vitesse was het niet enorm slecht, helemaal niet. Maar VVV kon op de cruciale momenten niet druk zetten en lef tonen. Daardoor kon Vitesse met 2-1 winnen, al hadden we op een andere dag wellicht iets geconcentreerder gespeeld en dan een punt mee naar huis kunnen nemen. Enfin het is niet anders, maar er is genoeg potentie voor deze mannen om ook tegen deze ploegen punten te halen.

Tijdens deze wedstrijd tegen PEC zullen we een aantal vaste krachten moeten missen. Ralf Seuntjens, Danny Post, Roel Janssen en Lars Unnerstall zijn allen afgehaakt en doen dus niet mee tegen PEC. Een flinke aderlating en de technische staf zal even moeten puzzelen voor de opstelling. Steijn zegt er het volgende over: “Ik denk dat we het prima doen, netjes op schema liggen. We missen wel wat mensen maar we hebben een prima ploeg staan. De selectie is heel breed en we hebben zelfs nu nog mensen op de bank zitten die makkelijk meekunnen in de Eredivisie. Geen probleem hoor.”

PEC Zwolle
Bij VVV gaat het de laatste wedstrijden niet zo lekker, maar bij PEC gaat het eigenlijk al het hele seizoen niet lekker. Sterker nog, sinds januari 2018 gaat het niet goed bij de club uit Zwolle. Na gelijkspel tegen NAC thuis en de kansloze nederlaag tegen AZ in de beker, was het dan ook zover: John van ’t Schip is geen trainer meer van PEC Zwolle en dus zal aankomende zondag de assistent de wedstrijd leiden. Gesproken wordt over Jaap Stam als nieuwe trainer, maar dat is allemaal toekomstmuziek.

Het is daarnaast de terugkeer van Clint Leemans en Vito van Crooij in de Koel. De twee oud-spelers van VVV vertrokken afgelopen seizoen naar PEC Zwolle en doen het heel wisselend. Thomas Lam zal in ieder geval niet spelen. Hij kreeg een rode kaart tegen AZ in de beker en is dus een duel geschorst.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 60 competitiewedstrijden tegen PEC Zwolle gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 19 keer gewonnen, 26 keer gelijk gespeeld en 15 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 31,67%. In totaal heeft VVV-Venlo 92 doelpunten gescoord en 83 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Joey Kooij
Assistenten: Hessel Steegstra en Peter Janson
Vierde official: Clay Ruperti
VAR: Rob Dieperink
AVAR: Thomas Krijt

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de laatste wedstrijd van 2018! FORZA VENLO

21 Responses

 1. RuiverCity

  Enige wat telt zijn drie punten. Daarmee ga je anders de winterstop in dan bij een nederlaag. Fortuna en Emmen verrassen als nieuwkomers net zo als VVV vorig seizoen. NAC gaat zeker nog diep in de buidel tasten tijdens de winterstop. De Zwolle spelers zullen zich morgen wel willen laten zien met Jaap Stam op de tribune.
  Hopelijk legt VVV de Zwollenaren haar wil op en gaan ze niet als angsthazen achterin hangen. Net als Emmen uit vol erop. Jammer dat sommige spelers net bij wellicht wel de belangrijkste wedstrijd van het jaar afhaken. Win je dan ben je voorlopig uit de gevarenzone. Bij verlies…… Nee, daar wil ik niet aan denken.

 2. Zeker wete

  Genne flauwekul morge in de koel. gewoen vanaaf ut begin dr op klappe en laote zeen det we de baas zien in ozze tempel. Met 7.000 man jage we die eikels de koel oet . Gen gelul euver tactische concepte en speulers die wal of neet meidoon. gewoen smerig gaas gaeve en 3 punte cashen.

  en veur daonao…

  zalig kerstfeest

  1. mats

   En dat is dus precies wat er zo vaak aan ontbreekt. Ik begrijp je optimisme, maar we hebben helaas niet vaak iets van strijdlust gezien waar we dat optimisme op kunnen verantwoorden.

   Ik vind Steijn niet sterk en verwacht weer tactisch gatenkaas….en als dat gebeurd en de spelers tonen die strijd niet dan krijg je het publiek in Venlo sowieso niet mee.

   Ik hoop dat we winnen hoor, maar het zal dan wel weer lelijk zijn en zal niets veranderen aan mijn mening over Steijn en zijn voetbalvisie.

 3. mats

  Zonder Roel, Danny, Ralf en Lats wordt het heel moeilijk aangezien Steijn niet in staat is om van de rest een tactisch sterk voetballend collectief te maken. En PEC heeft de trainer ontslagen dus die hebben dus ik vrees een walk-over

 4. Goodie

  Iemand het filmpje van Veronica Inside met Ralf Seuntjens gezien? Maakt op mij een indruk alsof hij graag weg wil. Mede door de situatie rondom hem. Ziek tegen Feyenoord, vervolgens geblesseerd maar wel op de bank en invallen en nu een “privésituatie” maar wel die Dennis van VI op bezoek laten komen. Ik vind het maar een merkwaardig verhaal.

  1. Knoajboks

   Ach die jongen is gewoon eerlijk, is nu 29 en speelt al z’n hele carrière in Nederland, ik vind het logisch dat hij in de toekomst nog een stap wil maken. Denk zelf dat hij redelijk aan z’n plafon zit nu.

   OT: Zou wel eens zwoegen kunnen worden vanavond, zeker met de dragende spelers die wij missen. van de andere kant mis PEC ook een waslijst met spelers en heb ik ergens gelezen dat de stemming in het zwolle kamp niet optimaal is, winst zou fijn zijn iig.

   1. Goodie

    Dat hij nog eens in Engeland wil spelen of een financiële klapper wil maken snap ik volkomen hoor.

    Maar ik begrijp niet dat je niet kunt spelen ivm privesituatie maar vervolgens wel VI en een camera voor je neus wilt hebben. Vind ik een beetje tegenstrijdig.

   2. Knoajboks

    Tsja, in het filmpje geeft ie aan dat het de goede kant op gaat betreffende de privesituatie. Wellicht dat er in de tussentijd net weer iets is gebeurd waardoor het is verslechterd. Aangezien er allemaal niets van afweten kun je er eigenlijk ook niet over oordelen.

 5. Godfried

  ben overigens benieuwd wat vvv straks van plan is met alle spelers. alleen post en roseler hebben een doorlopend contract (en een paar jeugdspelers). de rest loopt allemaal af in juli 2019. over een half jaar dus..

 6. RuiverCity

  Dan mogen ze wel opschieten met verlengen want dat brengt enorme onrust met zich mee binnen een spelersgroep. Ik heb ook geen hoge pet op van de tactiek van Steijn. Is een goede teambuilder maar bij zijn opstellingen en wisselbeleid zet ik (vaak) vraagtekens. Hij zal vanavond toch niet Kum tegen Vito zetten lijkt me….

 7. wuilus

  Ik vraag me serieus af wat erbmetnseuntjes aan de hand is. Als het privé slecht is, dan kun je toch nog wel voetballen? Hij zit ook gewoon op de bank en valt in. Ik denk dat hij heeft aangegeven weg te willen bij VVV. Hij vind Venlo niks, we zijn alleen maar moffen. Breda daar wilt hij graag zijn en ook voetballen.
  Verder hoop ik dat de andere jongens het goed doen Vnvd. Al ben ik bang dat we ook deze pot wel eens zouden kunnen verliezen.

 8. Animal

  waar baseer jij dat op ?? er kunnen heel veel verschillende dingen aan de hand zijn. Seuntjes zet zich juist altijd super in. speelt al een paar jaar voor VVV en doet het goed ook in de eredivisie. kan me niet indenken dat jou verhaal klopt.

  word een zware pot vanavond hoop dat er meteen opgeklapt wordt en dat er wat verder van het eigen doel word gevoetbald. Deze pot mag niet verloren worden en winst zou een enorme stap zijn en lijfsbehoud

 9. De Koel

  Drie uitermate belangrijke punten binnengehaald tegen een PEC dat zeer zwak speelde. Maar wat was het voetballend weer tenenkrommend slecht. Verdediging stond goed en Joosten speelde een sterke pot. Maar Mlapa en Grot, het is alsof die continu ruzie hebben met hun eigen voeten. Werkelijk iedere countermogelijkheid werd op een amateuristische manier verprutst. En dan speel je ook nog eens driekwart wedstrijd met een man meer. Ik ben blij dat het nu winterstop is en ik dit voorlopig niet meer aan hoef te zien.

Leave a Reply