Vito van Crooij

Voorbeschouwing VVV-Venlo-PEC Zwolle

Met allebei acht punten uit negen wedstrijden, ontlopen VVV-Venlo en PEC Zwolle elkaar bijna niets op de ranglijst. Alleen het doelsaldo houdt de Zwollenaren momenteel nog boven de Venlonaren. Een overwinning betekent uitlopen en een gat slaan richting de onderste regionen. Beide ploegen willen dit maar al te graag en het zal dan hoogstwaarschijnlijk ook een ontzettende spannende wedstrijd worden.

VVV-Venlo

Door slecht verdedigen kwam VVV-Venlo vorige week in Tilburg al vroeg op een 2-0 achterstand. Balverlies van Linthorst en niet kordaat ingrijpen van Schäfer werden, zo zou later blijken, de Venlonaren fataal. De aansluitingstreffer van Giakoumakis was namelijk net niet genoeg voor een resultaat, ondanks nog twee reuzekansen op het einde. Dat er meer in had gezeten vond ook Hans de Koning: “Het is gewoon doodzonde, als je hele wedstrijd ziet verdien je meer dan een nederlaag. In de eerste fase hebben we dit over ons zelf afgeroepen. De momenten gingen wel komen, dat zag je gehele wedstrijd. Die momenten waren er ook, dan moeten die ballen er gewoon in.”

Aankomende zaterdag, thuis tegen PEC uit Zwolle, krijgt VVV een nieuwe mogelijkheid om drie punten te pakken. Dit zullen de Venlonaren gaan doen met enkele oud-Zwollenaren in de selectie. Toevalligerwijs zijn dit de gebroeders van Crooij. Delano was in het seizoen 2011-2012 derde doelman in Zwolle, terwijl Vito voor aanvang van het seizoen 2018-2019 de overstap maakte naar de Blauwvingers. Na een goed eerste seizoen, wist hij dit niveau in zijn tweede seizoen helaas niet meer te halen. VVV besloot hierop in te haken, en liet de Venlonaar afgelopen zomer terugkeren naar zijn grote liefde. Met zijn prachtige doelpunt tegen Heracles liet van Crooij zien waartoe hij in staat is, en dat wil hij tegen PEC Zwolle maar al te graag nog eens laten zien.

De Koning kan tegen PEC over een fitte selectie beschikken. Een luxeprobleem voor de trainer. Hij staat echter niet bekend als een trainer die vaak van opstelling verandert, dus wie er precies zal gaan starten blijft nog even de vraag. Feit is wel dat wie er ook zal spelen, er 100% inzet nodig is om de drie punten in Venlo te houden.

PEC Zwolle

PEC Zwolle is de koning van de gelijke spelen. Van de negen wedstrijden speelden de Blauwvingers er maar liefst vijf gelijk. Slecht één keer, thuis tegen Sparta Rotterdam werd er gewonnen. Dit gebeurde wel meteen heel overtuigend, want deze wedstrijd eindigde in 4-0. Alle resultaten bij elkaar opgeteld leert ons, dat PEC en VVV nu dus op een gelijk aantal punten staan. Hans de Koning over de aankomende tegenstander: “Ik denk dat ze goed in balans zijn, in de eerste paar wedstrijden hebben ze met een wisselende samenstelling gespeeld. In het begin waren ze best wel zoekende, uiteindelijk hebben ze net zoveel punten als ons. Het is zeker een ploeg die best aardig kan voetballen. Als we met z’n allen scherp zijn houden we de punten hier in Venlo.”

Bij PEC Zwolle ontbreken tenminste drie spelers. Aanvoerder Bram van Polen, Pelle Clement en Slobodan Tedic. Zij kampen met blessures. Verder kan John Stegeman beschikken over een volledig fitte selectie. Dus ook over Clint Leemans. De middenvelder was tussen 2016 en 2018 goed voor 70 wedstrijden namens VVV en scoorde hierin 22 keer. Ook dit seizoen wist hij het net alweer twee keer te vinden. Laten we hopen dat hij dit zaterdag nalaat.

Statistieken

Als we kijken naar de statistieken die bij deze wedstrijd horen, zien we dat deze eigenlijk volledig in balans zijn. Van de 32 wedstrijden in Venlo tussen beide ploegen werden er zowel 10 gewonnen als 10 verloren door de Venlonaren. Dit houdt dus logischerwijs in dat én het winstpercentage én het verliespercentage gelijk is, namelijk 31,25%. De resterende 12 onderlinge ontmoetingen in De Koel eindigden in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd tussen VVV en PEC in een 1-2 overwinning voor de gasten. Voor Aaron Bastiaans was het een bijzondere avond. De toen nog 17-jarige aanvaller kwam in de 74e minuut binnen de lijnen en wist binnen 3 minuten de aansluitingstreffer te maken. Hiermee werd hij de jongste speler van VVV die bij zijn debuut wist te scoren. Voor de laatste overwinning thuis tegen de Zwollenaren moeten we nog een seizoen terug. In de laatste wedstrijd voor de winterstop, op 21 december 2018, wonnen de Venlonaren met 2-0 van PEC. Doelpuntenmakers die avond waren Tino-Sven Susic en Patrick Joosten.

Arbitrage

De scheidsrechter bij het duel tussen VVV-Venlo en PEC Zwolle is Rob Dieperink. De in Borculo geboren scheidsrechter was eerder dit seizoen ook al de baas bij het 1-1 gelijke spel bij de wedstrijd VVV-Venlo-FC Utrecht. Dieperinks assistenten zijn Frank Jansen en Thomas Krijt. De vierde official is Sam Dröge en in Zeist zit Erwin Blank achter het beeldscherm. Dit is erg opvallend aangezien Blank vorige week tegen Willem ll de scheidsrechter was en Dieperink de VAR. Ditmaal wisselen beide heren dus van rol.

De wedstrijd VVV-Venlo-PEC Zwolle is live te zien op het open kanaal  van FOX Sports en is dus voor iedereen te bekijken. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om het duel via het radioverslag van Omroep Venlo of L1 te volgen.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle! FORZA VENLO

27 Responses

 1. Rossie

  Tekst klopt niet, Schmitz is niet fit en Coric speelt morgen ook zeker (wederom) niet. Dus weer Schäfer, man man man. Schrijf die snelle 0-1 maar vast op. En ik zou nu toch ook echt wel eens willen weten wat er met Coric aan de hand is. Daar is meer gaande dan ‘corona’, wat ik je brom.

  1. verschet

   Zie enkele Italiaanse artikelen op internet deze week: onderzoek door Italiaanse Finanza ivm witwassen middels de transfersom van 8 miljoen Euro betaald tbv de overgang van Ante Coric naar Roma. Mogelijke reden ???

  1. chretien

   Ik heb hetzelfde gedacht. Hopelijk heb ik het mis en schopt hij er een of twee in. Ons VVV gaat ons plezieren met een mooie wedstrijd en dus een overwinning. FORZA VVV!

 2. ponnie veag oet de pan

  Als die schäfer er weer in staat maakt de koning zich echt belachelijk. Kum kan ook prima op links. Voor mij is het heel simpel: vvv heeft met giako iemand die vrijwel altijd Scoort. Dat betekent gewoon scherp beginnen, verdediging gesloten houden en dan valt die goal vanzelf wel. Vooral die eerste 30 min gesloten spelen en niet meteen alles naar voren willen spelen.. dan voorzie ik wel een overwinning van vvv.. ik zeg 2-0

  1. Rossie

   Let maar op, Schäfer weer gewoon in de basis hoor. En ik ben dan, net zoals jij, definitief hélemaal klaar met De Koning, ook al winnen ze met 5-0….als Schäfer weer speelt mag Hans out wat mij betreft. Ik weet het, slaat nergens op, maar toch…😉

 3. twiggy11

  Vind ik ook ponnie maar ook hunte eruit ze zeggen wel hij werkt hard maar hij heeft volgens mij totaal geen bal gevoel springt maar wat rond en heeft veel bal verlies.op die plek zou ik marchachs zetten die kan iemand voor het doel zetten met een steekbal .als we maar niet weer tegen een snelle achterstand aanlopen dat gebeurd ons wel een beetje vaak de laatste tijd.

   1. Rossie

    Precies. Maar Hans-master tacticus-De Koning gaat dat echt niet doen hoor, vergeet het maar. Die brengt Machach weer in de 88e minuut of zo…

 4. De Realist

  Jammer dat RKC (onverwachts) gewonnen heeft. Een overwinning vanavond is toch wel erg noodzakelijk geworden. Verlies je deze pot dan sta je in de hoek waar de klappen vallen.

 5. Deze wedstrijd kan twee kanten op gaan.
  Als PEC Zwolle een topavond heeft, hebben ze een betere ploeg vind ik.
  Vorige seizoen hebben ze ons in mijn herinnering in de 1e helft behoorlijk weggespeeld.
  Hun verdediging, keeper en mentale weerbaarheid zijn volgens mij hun zwakke punten, dus daar moeten we gebruik van maken. Voorzichtig beginnen en compact spelen zodat we niet gelijk weer tegen een achterstand aankijken. Balen dat Schmidt nog steeds niet kan spelen, zoals net als velen hier is Schäfer voor mij geen optie. Hunte zou wel kunnen om mee te beginnen, maar dan wel gelijk na rust Machach inbrengen en aanvallender gaan spelen.
  Vito wil zich vandaag laten gelden op een constructieve manier en gaat scoren!
  En Giakoumakis, die scoort vandaag ook zeker weer…
  Als alles meezit winnen we met 2-1!

  1. robvvv

   Inderdaad, ze gaan wéér achter de feiten aanlopen. Bij alle wedstrijden waar Schäfer in de basis stond vielen alle tegendoelpunten via zijn kant. Rampzalige “verdediger” .

  1. rongo26

   Als ze de bal niet hebben, staat Zwolle eigenlijk binnen no-time bij onze 16.

   Aanvallend nog geen fatsoenlijke aanval gezien in 60 minuten.

   De wedstrijd is eredivisie onwaardig

 6. ponnie veag oet de pan

  Man man man, wordt weer 45 min ergeren, en daarna 45 min schelden naar de tv dat de koning niet met een fatsoenlijk elftal begint.. wat heeft kum gedaan dat die steeds niet mag starten, en hoeveel krediet krijgt die schäfer nou nog? En de beste voetballer laten ze banken ten koste van een werker die in de eerste divisie nog geen contract kon krijgen. Als er supporters in het stadion zouden mogen zijn, zouden de witte zakdoekjes al gezwaaid worden.. ik heb het nu al gehad met de koning en zijn opstellingen

 7. Godfried

  tja. denk dat we onderhand mogen stellen dat we simpelweg te slecht zijn. en het wisselbeleid is om je huilen. het erge is. een nederlaag doet me al onderhand niets meer. vreemde gewaarwording…

 8. robvvv

  In de voorbeschouwing liet ik me, na vele teleurstellingen nogal negatief uit over Schäfer, maar deze wedstrijd viel het mee, al was de 2e goal een goed voorbeeld van een trage, niet ingrijpende Schäfer, maar er was nog wel wat meer mis in die situatie. Verder triest om te x o en hoe een zwakke tegenstander toch VVV op een gel8jkspel houdt. Dankzij Giorgios Giakou mnakis doen we mee, maar zonder hem is VVV degradatiekandidaat nummer een…. En de technische staf mag zich wel eens achter de oren krabben. VVV verliest de grip continue op met name het middenveld….
  Zo lang er gekozen wordt voor Hunte, van Crooij en Linthorst ,maar ook Schäfer achterin zal het een problem atich seizoen worden

Leave a Reply