Voorbeschouwing VVV-Venlo – PEC Zwolle

Morgenmiddag staat alweer de derde wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. In De Koel zal VVV-Venlo het gaan opnemen tegen PEC Zwolle. Dat zal een zware pot worden voor de Venlonaren, aangezien de Zwollenaren uitstekend zijn gestart en zwaargewichten zijn voor directe promotie naar de Eredivisie.

VVV-Venlo is goed gestart, dat weet ook Rick Kruys: “Het verandert niets aan waar we mee bezig zijn. We blijven gewoon ons ding doen. Alleen het geeft natuurlijk wel vertrouwen dat je na twee wedstrijden op zes punten staat.” Hij vervolgt over de druk en verwachtingen na de goede start: “Die druk leggen we onszelf ook vooral op, want we zijn ambitieus en gaan voor het maximaal haalbare. Het is natuurlijk wel zo dat Iedereen nu opeens toch naar VVV kijkt, terwijl de verwachtingen in eerste instantie misschien niet zo hoog waren. Ik merk dat de overwinningen tegen Almere City en De Graafschap, twee hele goede ploegen, toch iets hebben losgemaakt. Dat is uiteraard mooi om te zien, maar we zijn er nog lang niet.”

VVV-Venlo
Er rest nog altijd de vraag of de selectie compleet is, al helemaal nadat er deze week afscheid genomen werd van Aaron Bastiaans. Iemand die qua kwaliteiten op en naast het veld, het niet ging maken, maar evengoed meer invulling aan de selectie gaf. Of er nog bewegingen gaan plaatsvinden op de transfermarkt of er meer geput zal worden uit de jeugdopleiding – zal de toekomst ons moeten leren.

Qua fitheid mogen we tevreden zijn, alleen Tristan Dekker is nog geblesseerd – dat betekent dat ongeveer dezelfde namen mogen verwachten in de wedstrijd tege PEC Zwolle.

“De strategie zal misschien iets anders zijn, maar de principes blijven hetzelfde. We weten dat zij heel veel druk op de tegenstander zetten, dus daar moeten wij ons tegen zien te wapenen. Tegen De Graafschap hebben we wel geleerd dat we in die situatie zelf ook druk moeten blijven uitoefenen. Het zou zondag dus zomaar een hele open en leuke wedstrijd kunnen worden.” aldus Rick Kruys.

Vermoedelijke opstelling; Zima; Sedlacek, Ketting, Dirks, Janssen; Klaassen, De Boer, Verheijen, Johansson; Braken en Venema.

PEC Zwolle
“PEC heeft veel indruk gemaakt met hun manier van spelen en ook met hun doelpunten. Ze hebben natuurlijk een sterke selectie met een aantal ervaren spelers die het verschil kunnen maken.” zegt Kruys over onze tegenstander. Het is de te kloppen ploeg en mag wel tot een van de favorieten voor promotie gerekend worden.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. FORZA VENLO

LEES OOK:

13 Responses

   1. De Realist

    Tot het uitvallen van Sem was er niks aan de hand. Je ziet nu wat een krappe selectie VVV heeft. Een 18-jarige jongen moet invallen met alle gevolgen vandien. Ik hoop toch echt dat er nog 2 a 3 versterkingen bijkomen anders zie ik VVV het linkerrijtje niet halen.

   2. Koelie

    Nou ja “moet” invallen. Je hebt nog andere opties op de bank. Dure wissel van Kruys.

    Trouwens 0-2 was buitenspel, maar wel weer mannetje van Kees.

  1. De Koel

   Jacobs schatte de bal verkeerd in en maakte daarna een domme overtreding. Terechte penalty. Helaas is de selectie van VVV veel te dun, waardoor je moet terugvallen op onervaren jeugdspelers en die maken dit soort dure fouten.

 1. zuid1

  Waarom zet die Sedlacek er niet in ? En Jacobs had gewoon gewisseld moeten worden na die gele kaar + overtreding erna. Dit mag je wel Kruijs wel aanrekenen.

  Als Venema trouwens die mega kans er gewoon inschiet had je ook niet hoeven wisselen, maar dit is wel een frustrerende middag aan het worden tot de penalty ging het wel goed.

  1. De Koel

   Roemer verliest ieder duel, wordt door iedere verdediger eruit gelopen en zijn passing is dramatisch. Is ook een speler die binnenkort bij een amateurclub speelt, net als 99% van de jeugdspelers van VVV. De jeugdopleiding is een kansloze missie. Dat geld kan de club beter investeren in betere scouting.

 2. RuiverCity

  Bij VVV moeten ze nog meer hun oren laten hangen naar Roger Bongaerts…..man man. Elke jeugdspeler komt bij een een regionale amateurclub terecht.

  Hopelijk staan ze nu weer met beide benen op de grond en komen er nog 2/3 broodnodige spelers bij!!!!

 3. FC VVV03

  Het is gewoon alleen Janssen die zijn hoofd nog enigszins boven water houd van de eigen jeugd. Roemer is jaren geleden wellicht opgevallen door zijn snelheid. Voetballend is deze jongen Venlosche Boys niveau.

 4. De Koel

  Helemaal mee eens. Bongaerts heeft een veel te dikke vinger in de pap bij VVV, terwijl de kwaliteit van de jeugdspelers bedroevend is. Hij heeft zichzelf een goede positie verschaft door te zorgen dat VVV de jeugdopleiding als speerpunt heeft opgenomen in haar beleidsplan.

Leave a Reply