VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – PSV

Zondagmiddag speelt VVV-Venlo de lunchwedstrijd tegen koploper PSV Eindhoven om 12:15 in de Koel. De Venlonaren hebben tegen iedere ploeg een kans en kunnen altijd verrassen, al zal dit tegen de koploper uiteraard moeilijk zijn. Met een goed resultaat blijft VVV-Venlo kans maken op de play-offs voor een Europees ticket. Het verschil op de ranglijst is zeer klein. Als Ajax de beker wint zal de nummer acht van de ranglijst ook deelnemen aan de play-offs. Het verschil met de nummer acht is slechts een punt. Het verschil tot de degradatieplaatsen is na de gewonnen wedstrijd tegen Excelsior opgelopen tot zeven punten. Daar hoeven we ons voorlopig niet meer zorgen over te maken.

PSV is al sinds de eerste speelronde de koploper van de Eredivisie. De Eindhovenaren verspeelden in de eerste seizoenshelft slechts eenmaal punten, in de Kuip tegen Feyenoord. Na de winter zit de klad er enigszins in bij de Eindhovenaren. Van de acht wedstrijden na de winterstop werden er vier gewonnen maar ook vier gelijkgespeeld. Toch heeft de ploeg niet verloren na de winterstop, maar overtuigend is het allerminst.

De wedstrijden tegen PSV staan garant voor veel doelpunten, en fraaie ook nog eens. Zoals de 3-3 in het seizoen 2011/2012 met het doelpunt van het seizoen in de Eredivisie van Maya Yoshida. In de laatste acht ontmoetingen vielen maar liefst 35 doelpunten. Waarvan acht doelpunten werden gemaakt de Venlosche equipe.

VVV-Venlo

Bij VVV-Venlo is Jerold Promes natuurlijk niet inzetbaar. Achter Tino-Sven Susic staat nog steeds een groot vraagteken, het is onduidelijk of de Bosniër inzetbaar zal zijn tegen PSV. “Maar normaal gesproken komt deze wedstrijd te vroeg voor hem, tenzij de blessure opeens spectaculair verbetert”, legt trainer Maurice Steijn uit. Waarschijnlijk zal hij dan niet spelen tegen PSV en komende week weer inzetbaar zijn.

Behalve Susic en Promes is iedereen beschikbaar. Aanvoerder Danny Post, Moreno Rutten en Promes staan op scherp en beschikken over vier gele kaarten. Zij zullen bij een volgende gele kaart zijn geschorst voor de eerste volgende competitiewedstrijd. De Venlonaren zullen waarschijnlijk in dezelfde opstelling spelen als tegen Excelsior.

PSV
De Eindhovenaren beschikken over een bijna fitte selectie zonder schorsingen. Bij PSV ontbreken Ryan Thomas, Yannick van Osch en Maxi Romero. Verder beschikken zij over een volledige fitte selectie. De Eindhovenaren zullen waarschijnlijk in dezelfde jeugdige opstelling aantreden zoals tegen NAC Breda. Daar kunnen kansen liggen voor de Venlonaren.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 43 competitiewedstrijden tegen PSV gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 4 keer gewonnen, 8 keer gelijk gespeeld en 31 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 9,30%. In totaal heeft VVV-Venlo 33 doelpunten gescoord en 112 doelpunten tegen gekregen.

Arbitrage
Scheidsrechter: Manschot
Assistenten: Rens Bluemink en Richard Polman
Vierde official: Richard Martens
VAR: Lindhout
AVAR: Patrick Inia

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen PSV! FORZA VENLO

7 Responses

 1. De Koel

  Als Post en Rutten maar zorgen dat ze geen geel pakken. Wedstrijd tegen NAC is veel belangrijker en dan moet je in de sterkste opstelling kunnen spelen.
  Zondag hebben we niets te verliezen. Laat PSV maar het spel maken en dan hopen op een scherpe counter.

  1. chretien

   Ja inderdaad, hoeveel moet je geven? Wedstrijd tegen NAC is veel belangrijker en, wie weet zelfs moeilijker. Terwijl dat juist een 6 punten wedstrijd is. Moeilijk, moeilijk, we willen ook niks weggeven. FORZA VVV!

  2. supportertje

   Precies, puur op de counter. Geen gele kaarten, geen penalty’s veroorzaken. Gooi maar dicht daar achter en op zijn Italiaans verdedigen. Niet mooi maar kan heel effectief zijn. Hoe groter de frustratie PSV, des te meer een kans op een counterdoelpunt.

 2. robbaan

  Zonder angst er tegen aan gaan, PSV veel balbezit en VVV op de counter loeren.
  Mooiste zou zijn als we met 0-0 of 1-1 gaan rusten en dan vlak na de rust op 2-1 komen!
  Daarna is alles mogelijk….

 3. Depor

  Gewoon knallen en een mooie wedstrijd neerzetten en niet kijken naar geel pakken voor Post en Rutten. Dat werkt niet, zeker niet bij Post. Daarnaast vliegen we er echt niet meer uit, ook kijkende naar het resterende programma en de clubs die nog onder ons staan.

  Ik hoop op een mooie wedstrijd vanmiddag.

Leave a Reply