Voorbeschouwing VVV-Venlo – PSV

De Eredivisie gaat eindelijk weer van start na de winterstop! Op zondagmiddag 12.15 uur zal de aftrap gedaan worden in Stadion de Koel voor de wedstrijd tegen PSV.

In de winterstop zijn er niet heel veel dingen gebeurd bij VVV-Venlo, maar er hebben toch aangrijpende veranderingen plaatsgevonden. We hebben een nieuwe hoofdtrainer in Hans de Koning, er is een nieuwe spits Darfalou (gehuurd van Vitesse) en er is een oefenwedstrijd gespeeld tegen KV Kortijk (1-1). Daarnaast was er afgelopen maandag het 3-3 gelijkspel van Jong VVV-Venlo tegen Jong NAC Breda, waardoor enkele spelers wel twee wedstrijden in de benen hebben in het nieuwe jaar.

De Eredivisie is natuurlijk andere koek en VVV zal alle zeilen bij moeten zetten om resultaat te halen in dit seizoen, dat wil zeggen: handhaving. De eerste horde die daarvoor genomen moeten worden is de thuiswedstrijd tegen PSV.

Dan zal het toch iets beter moeten als in de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Vitesse. Dat weet ook de nieuwe trainer: “Ja, daar moeten wij wat tegenover zetten. Dat begint met strijd leveren. Maar ook het lef hebben om, ook tegen PSV, gewoon zelf te durven voetballen. Dat miste we in de eerste helft tegen Vitesse, tijdens de laatste wedstrijd voor de winter. Maar als je dan ziet dat we dat de tweede helft wél gaan doen, gebeurt er ook iets. En natuurlijk zul je tegen PSV wat teruggedrongen worden. Natuurlijk zal je klein moeten spelen, maar als je dan de bal hebt moet je ook het lef tonen om naar voren te voetballen. Er gaan kansen komen. En die moet je benutten.”

Opstelling VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft alles en iedereen nodig om te overleven, ook al zijn er spelers bij die niet het niveau laten zien wat ze kunnen of niet het niveau hebben van de Eredivisie. Desalniettemin moet er als een eenheid gevochten worden voor de drie punten. Iedere wedstrijd weer.

Bij de selectie zijn wel een aantal vraagtekens. In de voorbeschouwing van VVV-Venlo, geeft Hans de Koning het volgende aan: “Over het meespelen van onze aanvoerder Danny Post bestaat twijfel. We zullen aan moeten kijken of hij het redt. We proberen ‘m absoluut fit te krijgen, want hij is gewoon een belangrijke schakel.” Mocht dat niet het geval zijn, dan kan De Koning ‘terugvallen’ op Lee Cattermole. De Brit is weer fit, speelde in de oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk 65 minuten en zal, sinds de wedstrijd tegen Feyenoord waarin hij een blessure opliep aan zijn knie, weer bij de wedstrijdselectie zitten. “Roel Janssen verliet vandaag (vrijdag red.) de training met een lichte blessure, maar wij voorzien dat hij er zondag wél bij kan zijn”

Nieuwe aanwinst Darfalou is gewoon inzetbaar nadat zijn werkvergunning is goedgekeurd en hij zal dan ook direct in de spits beginnen. Vermoedelijk zal alleen de positie van verdedigende middenvelder nog een vraag zijn, maar voor de rest zal de opstelling niet veel afwijken van de opstelling tegen Vitesse.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum; Janssen, Kum, Röseler, Pachonik; Van Ooijen, Post/Cattermole, Linthorst; Sinclair, Darfalou en Opoku.

PSV

Het gaat niet vlekkeloos bij PSV, dat weten we allemaal. Trainer ontslagen, keeperswissel, Jeroen Zoet naar FC Utrecht, Unnerstall die nog niet weet of hij keept. Geblesseerden en geschorsten. Daar heeft De Koning echter een antwoord op: “PSV zit ook weer in een frisse wind. Ze hebben natuurlijk wat vraagtekens gehad met een Bergwijn en een aantal andere jongens, maar ook dat begint weer terug te komen. Ze hebben gewoon heel veel kwaliteiten en daarmee ook heel veel keuzemogelijkheden.”

Een ding is zeker: Viergever zal zeker niet meespelen, hij is namelijk geschorst na zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Bergwijn kan misschien spelen, voor Lammers komt dit duel normaal te vroeg, Malen en Van Osch spelen zeker niet.

Statistieken

VVV-Venlo heeft 46 keer gespeeld tegen PSV in de competitie. Van die 46 wedstrijden gingen er 4 gewonnen, 8 gelijk en 33 keer werd er verloren. In thuiswedstrijden speelde VVV 22 keer tegen PSV. Van die 22 keer werd er 2 keer gewonnen, 5 keer gelijk en 15 keer verlies. Dat komt neer op een winstpercentage van 9,09%.

VVV-Venlo behaalt gemiddeld 0,83 punt per wedstrijd dit seizoen, terwijl PSV gemiddeld 1,89 punt per wedstrijd binnenharkt. VVV-Venlo scoort gemiddeld 0,94 keer per wedstrijd en krijgt er gemiddeld 2,44 tegen dit seizoen. PSV scoort gemiddeld 2,33 keer per wedstrijd en krijgt er gemiddeld 1,29 tegen dit seizoen.

Arbitrage

Scheidsrechter: Makkelie
Assistent-scheidsrechters: Diks en Bluemink
Vierde official: Hensgens
VAR: Higler
AVAR: Weterings

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de thuiswedstrijd tegen PSV! FORZA VENLO

6 Responses

 1. jurgen

  Makkelie als scheids en Higler als VAR, die laatste zal ook wel voor spek en bonen zitten, met een “autoriteit” als Makkelie in het veld. Heb altijd een beetje het gevoel dat we achter staan, wanneer we tegen een top 3 ploeg spelen. Anders net als vroeger, een mooie Breitling klok, net voor de wedstrijd, voor de scheids.

  1. Koelie

   In geval van VVV een biefstukje bij De Kraal.
   Kansloos natuurlijk met Makkelie die sowieso voor de grotere club zal fluiten.

   We moeten het zelf doen.

   Na vandaag onder of boven degradatiestreep?

 2. chretien

  Ik hoop dat Pachonik niet als een “gek” naar voren holt. Dat kan tegen sommige tegenstanders, maar niet tegen PSV. Mocht hij spelen ipv Post, dan ben ben benieuwd wat Cattermole gaat brengen. Ik hoop dat we niet teveel gele kaarten pakken. Dat kan ons later in de competitie opbreken. Ik ben benieuwd en ook blij dat we weer beginnen…. FORZA VVV!

   1. Rectificatie: de ruim 7000 aanwezige VVV supporters mogen na deze wedstrijd voor Kirschbaum op de knieën. Geweldig gekeept, hopelijk hebben we nu de echte Kirschbaum gezien.

Leave a Reply