Voorbeschouwing VVV-Venlo – PSV

De_Koel_home1

Ondanks verschillende geruchten in de afgelopen weken (met name over Musa en Gentenaar), is de selectie van VVV intact gebleven. Met de komst van Uche Nwofor is de selectie van Glen de Boeck compleet. Eens zien of de selectie sterk genoeg is om degradatievoetbal dit seizoen te ontlopen.

Het programma zit voorlopig niet erg mee. Na Ajax thuis en FC Twente uit, wacht komende zondag het thuisduel met PSV. De Eindhovenaren waren wel tot de laatste dag actief op de transfermarkt en met resultaat. Uiteindelijk wist PSV Matavz los te weken bij FC Groningen voor een bedrag dat gelijk is aan 2/3 van de totale begroting van VVV. Om het verschil maar even aan te geven…..

De kracht van PSV ligt met name in de aanval. Na een stroef begin van de competitie (3-1 nederlaag tegen AZ en 1-0 winst op RKC), is de (doelpunten)machine aardig op gang gekomen. Zo werd ADO met 0-3 verslagen en kreeg Excelsior met 6-1 een pak op zijn donder. Met name Dries Mertens, de huidige topscoorder van de eredivisie, zal kort gehouden moeten worden. Een schone taak voor onze verdedigers.

Waar liggen onze kansen?

De achterhoede van PSV lijkt de zwakste schakel van onze tegenstander. Het centrale verdedigingsduo (Bouma en DeRijck) lijkt niet over al te veel snelheid te beschikken. Hier liggen zeker kansen voor onze snelle aanvallers. Als de ploeg een zelfde strijdlust en discipline aan de dag weet te leggen als tegen Ajax, is VVV zeker niet kansloos. Net als tegen Ajax is het natuurlijk wel zo dat elk punt dat zondag wordt gehaald, een bonuspunt is!

Een andere belangrijke factor is het komende programma van PSV. Volgende week donderdag speelt PSV voor de Europa League thuis tegen Legia Warschau en de zondag erna voor de competitie thuis tegen Ajax. Hopen dat de Eindhovenaren zich verslikken in het ‘voorgerecht’ VVV.

Herinnering aan VVV-PSV

Mijn persoonlijke herinnering aan VVV-PSV komt uit de editie van 2007/2008. Peter Reekers gaat buiten het strafschopgebied het duel aan met PSV-doelman Gomes. Reekers komt net te laat en raakt Gomes lichtjes. Gomes stort ter aarde en rolt nog eens flink door (bijna het stadion uit!). Het kost Reekers een tweede gele kaart. De 1-1 stand die op dat moment op het scorebord staat, wordt uiteindelijk wel de eindstand. Dit was ook meteen de laatste thuiswedstrijd tegen PSV waarin een positief resultaat werd gehaald.

Laatste drie ontmoetingen in Venlo:

2007/2008 VVV-PSV 1-1

2009/2010 VVV-PSV 2-4

2010/2011 VVV-PSV 0-3

Hier vind je een overzicht van alle gespeelde wedstrijden tussen VVV en PSV.

Leave a Reply