Voorbeschouwing VVV-Venlo – RKC Waalwijk

Morgenmiddag om 16.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Deze wedstrijd is omgedoopt naar “KIDSWEDSTRIJD”. Dit houdt in dat alle kinderen t/m 14 jaar de wedstrijd gratis kunnen bezoeken. Er zijn op dit moment al ruim 3000 kaarten weggeven. Het zal dus volle bak worden morgen in stadion de Koel. VVV-Venlo staat momenteel op de 9de plek in de Jupiler League met 16 punten.

Afgelopen zondag verloor VVV jammer genoeg met 1-0 van Sparta. De eerste 10 minuten tot kwartier was Sparta de betere partij. Hierna begon VVV pas echt in de wedstrijd te komen. De laatste 10 minuten van de eerste helft waren de Venlonaren dreigend met veel hoekschoppen maar konden ze helaas geen doelpunt maken. De tweede helft kwam Sparta al na 1 minuut met 10 te staan na een rode kaart. VVV wist dit niet goed uit te spelen en kwamen zelfs halverwege de eerste helft met 1-0 achter te staan. De ploeg van Ben van Dael en Jay Driessen kon nauwelijks echte kansen creëren. VVV speelde het gewoon niet goed uit en ging tegen 10 en later tegen 9 man op de lange bal spelen. En hierdoor verloor VVV 3 kostbare punten.

Het grootste probleem van VVV is dat ze de spitsen moeilijk vinden. Platje had nauwelijks kansen en hij is juist de man die je moet zoeken. Hij scoort gemakkelijk en is slim aan de bal. Afgelopen week heeft VVV veel getraind om de aanvallers gemakkelijker te vinden. Denk hierbij aan grote partijvormen en afwerk vormen. Maurice Steijn legde vaak de training stil en schreeuwde vandaag nog op de afsluitende training “DOELPUNTEN MAKEN”! Dit geeft de intenties aan van komende wedstrijd, aanvallen en veel doelpunten maken.  Laten we hopen dat het heeft gewerkt.

De ploeg van Steijn zal gebrand zijn om zich te revancheren voor de nederlaag van vorig weekend. De trainer zegt op de website van VVV-Venlo “We willen winnen. Klinkt als een cliché en dat is het ook, maar geloof me maar dat we gebrand zijn om deze te winnen. Na de wedstrijd tegen Sparta moeten we laten zien wat we waard zijn. En ik heb begrepen dat er duizenden kinderen extra naar deze wedstrijd komen kijken. Reden te meer om er een mooie voetbalmiddag van te maken”.

Opstelling VVV-Venlo
Trainer Maurice Steijn beschikt over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Maksi is nog afwezig met een meniscus blessure. Buwalda en van Crooy deden het afgelopen week een beetje rustiger aan. Maar sloten bij de afsluitende training gewoon weer aan bij de groep. Ook Randy Wolters sloot afgelopen week ook weer aan bij de groep. Hierdoor kan de trainer beginnen met zijn sterkste elftal.

Maurice Steijn over de opstelling van morgen: “Randy Wolters was in Rotterdam afwezig, maar die heeft de hele week weer meegetraind en dat ziet er goed uit. Vito van Crooy en Robin Buwalda hadden wat last, maar ik verwacht daar geen problemen mee. En vandaag viel Quin Kruijsen even uit, dus dat is nog even wachten. Maar ik blijf het zeggen: pas op de wedstrijddag zelf kunnen we beslissen wie er gaat spelen”.

Maurice Steijn zit morgen zijn laatste dag schorsing uit en hierdoor zullen Ben van Dael en Jay Driessen zijn taken overnemen.

Vermoedelijke opstelling: Niki Mäenpää; Niels Fleuren, Robin Buwalda, Jerold Promes, Guus Joppen; Jeffrey Altheer, Danny Post, Vito van Crooy; Randy Wolters, Melvin Platje en Aziz Khalouta.

RKC Waalwijk
De club uit Waalwijk heeft zowel financieel als sportief een moeizaam seizoen. De Waalwijkers zijn vorig seizoen gedegradeerd in de Play Offs. De hoop op een snelle terugkeer naar de Eredivisie kunnen ze in Waalwijk voorlopig wel vergeten. RKC wist dit seizoen pas 2 keer te winnen in 10 wedstrijden en staan hierdoor een-na-laatste met 7 punten.

RKC coach Martin Koopman kan niet beschikken over Dennis Rommedahl, Imad Najah, Dylan de Braal, Derwin Martina en Sandro Calabro. Allen zijn geblesseerd.

RKC is altijd een lastige tegenstander voor VVV. Met oud VVV speler Calabro moeten we RKC niet onderschatten. De ploeg wist afgelopen weekend nog overtuigend te winnen van Telstar en wil deze lijn doorzetten om het seizoen nog te redden.

Arbitrage
Scheidsrechter: van den Kerkhof
Assistenten: Hoekstra en Lapar
Officials: Puts

VVV-Venlo – RKC Waalwijk
Zaterdag 25 oktober 2014 | 16.30 uur
Seacon Stadion – De Koel –

(Seizoen)ClubCard-verplichting: Ja, 4 kaarten per (Seizoen)ClubCard

Losse kaartverkoop
Losse kaarten zijn te koop vanaf zaterdag 11 oktober 2014 om 9.00 uur via de online ticketshop, Ticketbox en in het FanCentre van Seacon Stadion – De Koel – . Het FanCentre is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-12.45 uur en 13.30-17.00 uur.
Kassaverkoop
De kassa’s zijn op de wedstrijddag vanaf 15.00 uur geopend.

De wedstrijd is morgen ook live te zien op Fox Sports zender 1. Echter kost een losse wedstrijd 11,95 en een wedstrijd kaart 10 euro. VVV heeft alle steun nodig!

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is VVV-Venlo favoriet. Zij verwachten dat VVV-Venlo de 3 punten thuis houden.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in De Koel. FORZA VVV!

8 Responses

 1. Meuske

  Helemaal mee eens met zijn allen achter ozze club en een keer in de nabeschouwing niet alleen de negatieve kanten benoemen maar ook eens onthouden wat er wel allemaal goed ging. Heb er wel weer zin in. Come on Venlo

 2. Venske

  Wat een stuk vandaag in De Limburger. Over Sevinc….. Nu al sterallures… Best leuke wedstrijden gespeeld, maar dit jaar was het niet veel wat we van hem gezien hebben. En wat onvolwassen…….. Beste Selman…. Je hebt toch zelf ook een mond gekregen om met je trainer te praten.. Dat doe je toch niet via de krant……

 3. Zeker wete

  VVV Ole vandaag!!! Draan!!!

  @Venske. Het klopt wel wat je schrijft maar als het klopt wat Selman schrijft dan vind ik dat ook zwaar laakbaar van trainer Stijn. Als trainer moet je ook communiceren om de verhoudingen binnen het team duidelijk te houden. Je kunt wel een ‘harte hund’ zijn. Je hebt niet te maken met robots. Iedere speler verdient duidelijkheid van zijn trainer. Verder schrijft hij niets negatiefs over de trainer.

 4. Prima zaak dat de kinderen een keer gratis mogen komen. Wie weet levert het wel nieuwe supporters op. Ook meteen een boost voor de chips, friet en cola verkoop. Maar wat zal VVV balen dat Masita nog steeds geen shirts in kindermaten geleverd heeft. Daar hadden ze er vandaag toch flink wat van kunnen verkopen lijkt me. Dan maar hopen dat ze voor 5 december in de fanshop hangen.

  1. Sowieso een drama met Masita! Er zou in de zomer op hun website een aparte pagina komen met VVV merchandising. Ik heb hun 4 keer gemailed. Heb 1 keer antwoord gekregen met binnen 3 weken staat het online. We zijn nu ongeveer 3 maanden verder en nog niets. Vorige week nog via twitter met een hogere pief gesproken van Masita. Hij zei daar gaan we deze week kei hard aan werken maar nog steeds geen resultaat. Het is echt slecht dat ze op een kwart van het seizoen nog niet eens kindermaten kunnen leveren. Maar goed Masita geeft liever de voorkeur aan Groningen en KAA Gent. De rest boeit hun geen drol. Een beetje misplaatste arrogantie, zo goed zijn de spullen van Masita namelijk niet. Is gewoon een C merk

Leave a Reply