Voorbeschouwing VVV-Venlo – RKC Waalwijk

De tweede wedstrijd in 4 dagen staat op de rol voor morgen. Om 20.00 uur treden wij in ons eigen stadion De Koel aan tegen hekkensluiter Rooms-Katholieke Combinatie Waalwijk oftwel RKC Waalwijk voor wederom een maandagavond wedstrijd in de Jupiler League.

Afgelopen stelde VVV-Venlo teleur met een 2-2 gelijkspel tegen de beloften van Ajax. Het spel zag er niet goed uit, zoals al vaker dit seizoen. In de tweede helft kwamen de Venlonaren een stuk sterker uit de startblokken en het leek erop dat het deze wedstrijd wel goed zou komen. Maar net als de wedstrijd vorige week bij Telstar kon VVV niet profiteren van de overtalsituatie, wat inhoudt dat we in twee weken tijd 4 kostbare punten hebben laten liggen.

Een grote factor binnen deze mindere prestaties is ook het gemis van enkele waardevolle krachten vanwege blessures. Promes, Post, Opoku kampen allen met lichamelijke klachten.

Maurice Steijn zegt hier het volgende over: “De twee vorige wedstrijden waren niet goed genoeg. Niet alleen de uitslagen zijn tegen gevallen, we hebben ook gewoon te weinig laten zien. We gaan ons niet verschuilen
achter de blessures, maar het was te merken dat we enkele spelers in de as misten. Maar daar lag het niet alleen aan, het is nu voor ons zaak om de komende wedstrijden er
weer te staan. En zeker met het oog op de wedstrijd tegen FC Eindhoven die eraan zit te komen. Maar eerst de wedstrijd van maandagavond, waarin we de kleine kater van de
andere wedstrijden kunnen wegspoelen door 3 punten te pakken. Dat hebben we zelf in de hand!”

Het is zeer belangrijk voor de ploeg om nu alles weer op de rails te krijgen en morgen een goede pot te voetballen met 3 punten, dan kun je met een goed gevoel richting Eindhoven gaan en daar je in een kraker meten met een directe concurrent voor de tweede plaats. Weer in die positieve flow terechtkomen is echt belangrijk voor de jongens, maar ook voor iedereen die Venlo een warm hart toedraagt. Wanneer dat lukt, kunnen we hopelijk gaan knallen in de play-offs.

Opstelling VVV-Venlo
We hebben een aantal basiskrachten die nu tot de ziekenboeg veroordeeld zijn. Dat speelt ons parten. “Vrijdagavond werd nét voor de wedstrijd duidelijk dat Johnatan Opoku niet wedstrijdfit was, hij kon zelfs niet op de bank plaatsnemen en we hebben hem dan ook nog van het
wedstrijdformulier gehaald. Hij heeft zaterdag veel bewogen en vandaag met onze fysio Falk Louwers genoeg gedaan, dus dat gaat de goede kant op. Misschien dat hij
maandagavond al inzetbaar is, anders komt dat de komende dagen vast goed. En Jerold Promes en Danny Post gaan ook vooruit, dus ook die blessures zijn hopelijk binnenkort
over”
Aldus onze trainer.

Er zijn verder geen schorsingen of blessures. Wel is het oppassen geblazen voor Ralf Seuntjens, hij staat al een tijdje op 4 gele kaarten. Daarnaast zal ook Nijholt op zijn tellen moeten passen, hij staat nu op 8 gele kaarten. Bij nummer 10 zal hij wederom een wedstrijd geschorst worden.

Vermoedelijke opstelling: Deckers; Rutten, Buwalda, Haagen, Fleuren; Sevinc, Nijholt, Paulissen; Van Crooij, Seuntjens & Resida.

RKC Waalwijk
De club uit ‘Wolluk’ heeft zijn weg nog niet weten te vinden in de Jupiler League. Sterker nog, na de degradatie zijn ze vaker wel dan niet de beruchte rode lantaarndrager van onze competitie. Ook dit seizoen gaat het de Brabanders niet goed af, getuigde de 19e plaats met 23 punten. Onze jongens hebben tot op heden 57 punten bij elkaar weten te voetballen.

Van de laatste 5 wedstrijden wist RKC er 1 te winnen, werden er 2 gelijkgespeeld en 2 verloren.

Eerder dit seizoen wisten de gasten uit Waalwijk ons te verrassen door de Venlonaren een 2-1 nederlaag toe te bedelen. De Venlonaren zijn er dan ook op gebrand om gewoon duidelijke cijfers neer te zetten en te winnen van de nummer laatst.

De laatste 5 wedstrijden tussen VVV en RKC zijn in balans te noemen. VVV en RKC wonnen ieder 1 keer en er werd 3 keer gelijkgespeeld. Als we kijken naar het totaalplaatje is het voordeel net voor VVV: van de 19 wedstrijden die er werden gespeeld won VVV er 6 en RKC 5, de rest eindigden in een gelijkspel.

Arbitrage

Scheidsrechter: Pérez
Assistent-scheidsrechters: Polman en De Nas
Vierde official: Selier

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. FORZA VVV!

7 Responses

  1. Koelie

    Dat ging maar net goed dankzij een blinde grensrechter en Opoku. Hopelijk is zijn blessure niet erger geworden door deze noodzakelijke invalbeurt. Laatste keer Bourdouxhe in de basis?

  2. Ben

    We zitten in heeeeel diepe dip……. Klantenbinding? Nooit van gehoord. Eigenlijk had RKC verdiend te winnen. Maar ja, wij hebben ook wel eens pech gehad! FORZA VVV, op naar Eindhoven en fortuna, bedankt!

Leave a Reply