Voorbeschouwing VVV-Venlo – RKC Waalwijk

We zijn alweer bij de tweede partij aangekomen van de dubbele speelronde. Na de overwinning afgelopen vrijdag tegen Almere City FC (0-2), mogen we morgenavond om 20.00 uur in ons eigen Stadion de Koel aantreden tegen RKC Waalwijk.

Afgelopen vrijdag stond er een heuse kraker op het programma tegen Almere City FC, een ploeg die maar liefst 8 keer achter elkaar wist te winnen in de Jupiler League. De Venlonaren stonden in punten gelijk en leken een zeer lastige pot tegenmoet te gaan. Maar dit viel allemaal reuze mee. Ondanks dat het spel niet allemaal soepel ging, was VVV-Venlo gewoon beter dan de gastheren uit Almere. Door een snoeiharde vrije trap van Leemans en een goed uitgespeelde aanval waarbij Vito van Crooij het eindstation was, wonnen we verdiend in Almere.

Door die uitslag consolideren we de tweede plek, omdat MVV ook wist te winnen. Er is daarentegen een klein gaatje geslagen met de nummers 3,4 en 5, doordat onze directe concurrenten punten wisten te verspelen. Die cijfers zijn natuurlijk harstikke leuk, maar morgen staat alweer de volgende wedstrijd voor de deur tegen RKC Waalwijk en dat zijn nooit gemakkelijke potten voor de Venlonaren.

Schitterende herinneringen komen naar boven wanneer we denken aan het veiligstellen van promotie in de beslissingswedstrijd tegen RKC Waalwijk in de koel in 2007. Maar het afgelopen seizoen was RKC absoluut geen makkie voor de geelzwarten. In Waalwijk werd zelfs verloren (2-1) en in Venlo moest de Opoku show ingebracht worden om de punten in Venlo te houden. Een moeizame 4-3 overwinning was het resultaat, de doelpuntenmakers waren Vito van Crooij, Ralf Seuntjens en tweemaal Opoku. We hopen allemaal op een soevereine zege morgenavond, zonder klerenscheuren.

Het is een belangrijke week voor de Venlonaren met eerste de wedstrijd tegen nummer 9 RKC Waalwijk en vrijdag tegen nummer 13 Telstar. Een goede test voor de Venlonaren en zeer belangrijk om de druk hoog te houden op koploper MVV Maastricht.

Opstelling VVV-Venlo
Moreno Rutten moest afgelopen vrijdag in de eerste helft het speelveld verlaten vanwege een blessure. Het zag er naar uit dat het dezelfde blessure was die hem eerder dit seizoen al geruime tijd aan de kant hield. Zijn vervanger in de basis zal naar alle waarschijnlijkheid Tristan Dekker zijn, die het afgelopen vrijdag uitstekend deed.

Voor de rest is iedereen fit en schorsingvrij. Aan de hand van de afsluitende trainingen, lijken deze 11 namen het te gaan doen voor VVV-Venlo:
D.van Crooij, Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Opoku, Post; Hunte, Seuntjens en V. van Crooij.

RKC Waalwijk
De Rooms-Katholiek Combinatie Waalwijk heeft na twee belabberde seizoen weer enigszins vertrouwen in zichzelf opgebouwd.  Na een 20e en een 18e plaats in de Jupiler League sluipt de club langzaam weer een beetje omhoog. Ze staan nu in het linkerrijtje en dat doen ze wel redelijk.

Dat de ploeg van Peter van den Berg wel kan voetballen bewees het afgelopen vrijdag toen degradant De Graafschap met 2-1 werd verslagen in eigen huis. Het is dus een ploeg die zich wil bewijzen en de weg omhoog wil vinden.

Voorin zijn ze gevaarlijk met twee aanvallers die een neusje voor de goal hebben. Dat zijn namelijk Johan Voskamp en Pieter Langedijk. Zij waren samen al goed voor 13 doelpunten dit seizoen.

De ploegen troffen elkaar nog maar 20 keer in totaal. In de statistieken heeft VVV-Venlo licht het voordeel. 7 keer werd er gewonnen, 8 keer was er een gelijkspel en 5 keer werd er verloren van RKC Waalwijk. Als we kijken naar de laatste 5 wedstrijden ligt het nogal dicht bij elkaar. Twee duels werden er gewonnen, twee duels waren een gelijkspel en eenmaal won RKC.

Een mooi moment dus om weer een zege aan de reeks toe te voegen voor de Venlonaren en stappen te maken op weg naar de promotie.

Arbitrage
Scheidsrechter: Pérez
Assistenten: Ketting en Stuifzand
Vierde official: Vries

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk! FORZA VVV!

 

 

5 Responses

  1. wuilus

    Ik baal dat ik er vanavond niet bij kan zijn. Maar ik hoop op een kleine overwinning. Afgelopen vrijdag hebben ze echt goed gespeeld. Vaak trekken ze dit niet door in de volgende wedstrijd. Maar ik heb t geloof dat ze dit vanavond wel gaan doen. Hup hup hup VVV

  2. Ben

    RKC verrot spelen likt me het verstandigst, maar makkelijk wordt het sowieso niet. Ik hoop toch op een mooie wedstrijd met aan het eind een overwinning voor VVV. FORZA VVV!

Leave a Reply