VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – RKC Waalwijk

Morgenavond om 20.45 uur is het dan eindelijk zo ver! Dan mag VVV-Venlo eindelijk weer opdraven in de competitie. De eerste wedstrijd is gelijk een hele belangrijke, want we spelen thuis tegen promovendus RKC en dan kan nog wel eens hele kluif gaan worden.

Het is zeer belangrijk om de competitie goed te beginnen en dat kan gedaan worden door de drie punten in Venlo te houden. Hierna wachten Sparta, Ajax en Utrecht – dus het is noodzaak om in de eerste twee duels al wat punten te vergaren.  “De groep boekt iedere dag progressie. We hebben prima wedstrijden op de mat gelegd in de voorbereiding. Goede resultaten behaald tegen Wolfsburg én STVV en we hebben Panathinaikos, afgelopen zaterdag, het vuur aan de schenen gelegd. Maar daarmee zijn we er nog niet. We zullen iedere wedstrijd vol aan de bak moeten, te beginnen zaterdagavond!” zo meldt Maaskant.

Dat weet ook Robert Maaskant. De nieuwbakken trainer zegt het volgende over de eerste competitiewedstrijd: “Ik hoor regelmatig: ‘RKC Waalwijk, vorig seizoen gepromoveerd uit de Keuken Kampioen Divisie, dat moet sowieso drie punten opleveren.’ Maar zo’n uitgemaakte zaak is dat tegenwoordig absoluut niet meer. De ervaring leert dat promovendi vaak het eerste seizoen een prima start maken. Kijk alleen al de laatste jaren naar onszelf én bijvoorbeeld FC Emmen en Fortuna Sittard. Bovenal is RKC gewoon een goed voetballende ploeg. Ze hebben het team van vorig jaar grotendeels bij elkaar weten te houden en vormen derhalve een ingespeeld team. Met een jong centraal duo, ervaren backs, een voetballend middenveld en snelheid voorin is het een ploeg die we absoluut niet mogen onderschatten.”

VVV-Venlo

VVV-Venlo sloot de voorbereiding af met een 0-1 nederlaag tegen Panathinaikos. Absoluut geen schande, want de Grieken wonnen ook al van Ajax en Feyenoord. Wat wel interessant was om te zien was het aanvallende spel van VVV-Venlo. De leider in die aanval was Neudecker, die een hele goede indruk achterliet. Aan de hand van zijn creativiteit werd er met veel mensen aan de aanval deelgenomen.

Niet alleen de aanval doet het behoorlijk, de verdediging staat nog steeds goed. Steffen Schäfer en Tobias Pachonik hebben zich goed aangepast aan het team, ook Scheimann doet het behoorlijk. Met het aanvallende spel van Maaskant is het heel belangrijk dat ook de verdediging goed blijft staan, en het leek er tegen Panathinaikos wel op dat dit het geval was. Post zal waarschijnlijk niet kunnen spelen, Kum en Schafer zijn twijfelgeval.

Vermoedelijke opstelling VVV-Venlo:Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Van Bruggen, Janssen; Linthorst, Opoku, Neudecker; Van Ooijen, Soriano en Wright.

RKC Waalwijk
RKC promoveerde aan het einde van het seizoen na een knotsgek einde van de play-offs. In extremis werd er met 5-4 gewonnen van Go Ahead Eagles, waardoor de ploeg van Fred Grim nu te bewonderen is in de Eredivisie. In de voorbereiding wonnen de Waalwijkers van KV Mechelen, Top Oss, Valencia B en NAC. Tegen NEC werd met 2-1 verloren.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Hannes, Meulensteen, Quasten; Spierings, Rienstra, Tahiri; Maatsen, Bilate en Sow.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 22 competitieduels gespeeld tegen RKC Waalwijk. 9 duels werden gewonnne, 8 duels werden gelijk en slechts 5 wedstrijden gingen er verloren. Dat komt uit op een winstpercentage van 40,91%. Het laatste duel was het gewonnen promotieduel in Waalwijk. Daarin won VVV-Venlo met 2-1 door twee goals van Clint Leemans.

Arbitrage
Scheidsrechter: Kooij
Assistenten: Lapar en Inia
Vierde official: Van der Laan
VAR: Dieperink
AVAR: Frijn

Venlonaren.net wenst VVV-venlo heel veel succes in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen! FORZA VENLO

Luister ook naar onze podcast!

iTunes: apple.co/2ItHvlv
Spotify: spoti.fi/2U4BXQx
Googe podcast: bit.ly/2KC50LN
Stitcher: bit.ly/2WPQIby
Anchor: bit.ly/2UbLKV3

8 Responses

 1. chretien

  Blij dat we weer gaan beginnen. Hoop dat de nieuwe spelers goed zijn ingespeeld. Volgens mij is het allerbelangrijkste hoe de spelers tegen de wedstrijd aankijken. De meeste VVV fans op deze site denken dat het een makkie wordt. Als de spelers er zo tegenaan kijken, ja dan wordt het niet gemakkelijk. Aan de coach om de jongens goed te motiveren en met de juiste instelling de wei in te sturen. Wij de fans zorgen voor de aanmoedigingen aan de kant. FORZA VVV!

 2. RuiverCity

  Door die drie afwezigen wordt het zeker geen gemakkelijke wedstrijd. Selectie is ook nog te smal.
  Een driepunter zou een geweldige opsteker zijn. Véél zal afhangen van Linthorst. Als hij het spel snel in voorwaartse richting kan verplaatsen blijft de druk op RKC hoog. Hierdoor zullen er veel kansen komen. Dan is het zaak die nog te benutten. Van Bruggen als voorstopper heb ik alle vertrouwen in.

 3. JasperVVV

  Als er gelijk 3 spelers niet kunnen meedoen is wel te merken hoe smal en kwetsbaar deze selectie is….Hopelijk kunne deze spelers alsnog starten morgen. Anders wordt het een lastige wedstrijd.

 4. De Koel

  Als Post niet mee kan doen is dat een grote aderlating, maar dan nog moet VVV dit kunnen winnen. Naar voren voetballen met snel combinatiespel en de kansen afmaken. Als VVV voetbalt zoals tegen Panathinaikos mag RKC geen probleem zijn.

 5. mats

  D’r aan wie verrekes!!

  Alleen strijd zal winst opleveren tegen een promovendus die niets te verliezen heeft (remember Utrecht – Emmen vorig jaar)
  Mooi voetballen komt later wel. Nu eerst punten pakken tegen dit soort tegenstanders

 6. Venloco

  EIN-DE-LIJK! We mogen weer! Aan de selectie om te laten zien dat ze er klaar voor zijn dit jaar. En aan ons, met name mijn mede supporters op de O-tribune, om met z’n allen vocaal achter VVV te staan, volle bak erop zowel op ’t veld als op de tribune, laot gaon!

Leave a Reply