VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo-RKC Waalwijk

In speelronde 32 van de Eredivisie staat voor VVV-Venlo de belangrijkste wedstrijd tot nu toe op het programma. In Covebo Stadion De Koel is zaterdagavond om 21:00 uur directe concurrent RKC Waalwijk de opponent.

VVV-Venlo

Het was weer huilen met de pet op vorige week zaterdag. Op bezoek bij Heracles Almelo werd ruim verloren. Hoewel de Venlonaren niet verkeerd begonnen aan het duel was het eerste doelpunt – zoals zo vaak is gebleken de afgelopen tijd – doorslaggevend. Zodra die eerste tegentreffer een feit is, lijkt de hoop en moed totaal verdwenen te zijn. Een ruime verliespartij, in dit geval 4-0, is dan een logisch vervolg. Luhukay: “We moeten veel scherper zijn. In de eindpass, maar ook in het afwerken. We hebben in Almelo wel een aantal mogelijkheden gehad, maar je doet er te weinig mee. We moeten meer gefocust zijn, zowel in het aanvallende, maar ook in het verdedigende aspect. Als we de kansen krijgen moeten we niet twijfelen, sneller handelen en resoluter zijn.”

En dus is het erop of eronder voor VVV. Na het verlies in Almelo staan de Venlonaren met nog maar drie wedstrijden voor de boeg en respectievelijk twee, drie en vier punten achterstand op de concurrenten voor een loodzware klus. Er telt nog maar één ding en dat is winnen. Gelijk aanstaande zaterdag tegen RKC. Bij een gelijkspel of nederlaag tegen de gasten uit Waalwijk lijkt het zo goed als voorbij te zijn. Maar bij een overwinning, en daar gaan we uiteraard vanuit, komt er nog meer lading te staan op die laatste wedstrijd tegen FC Emmen. Voor de volledigheid pakken we even het resterende programma erbij van alle degradatiekandidaten:

RKC Waalwijk (26 punten):

VVV-Venlo (uit)

FC Twente (thuis)

Feyenoord (uit)

Willem ll (25 punten):

PSV (thuis)

ADO Den Haag (uit)

Fortuna Sittard (thuis)

FC Emmen (24 punten):

FC Groningen (thuis)

SC Heerenveen (thuis)

VVV-Venlo (uit)

VVV-Venlo (22 punten):

RKC Waalwijk (thuis)

Ajax (uit)

FC Emmen (thuis)

ADO Den Haag (19 punten):

PEC Zwolle (uit)

Willem ll (thuis)

FC Twente (uit)

Het voorspellen van wedstrijden is onmogelijk en daar ga ik me dan ook niet aan wagen, maar afgaand op het aantal punten van de ploegen en het resterende programma moeten er minimaal zes punten worden gehaald door VVV. Natuurlijk is de wedstrijd in Amsterdam tegen landskampioen Ajax ook een wedstrijd om punten te halen, maar de benodigde zes punten lijken toch in de twee thuiswedstrijden behaald te moeten worden. En dus is het morgen tegen RKC Waalwijk alles of niets. Ook de supporters begrijpen dit en zij zullen daarom voorafgaand aan de wedstrijd nog een keer van zich laten horen en de selectie het laatste zetje in de richting van de drie punten geven. Hopelijk is dat genoeg.

Luhukay heeft in aanloop naar het cruciale duel tegen RKC nagenoeg geen personele problemen. Alleen Meritan Shabani is er niet bij, maar dat geldt zoals bekend voor de rest van het seizoen. Wie er wel weer bij is, is Christos Donis. De middenvelder moest vorige week vlak voor het duel tegen Heracles afhaken met een blessure maar is dus weer inzetbaar. Evenals zijn landgenoot Giorgos Giakoumakis. De Griekse spits kampte vorige week met lichte pijntjes en kon daardoor niet vrijuit gaan. Gelukkig is hij nu weer volledig fit. Zijn doelpunten hebben we namelijk heel erg hard nodig.

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk staat momenteel met 26 punten op de veilige 14e plaats, en heeft daarmee vier punten meer dan VVV. Bij een overwinning op de ploeg uit Waalwijk gaan de Venlonaren er dus nog niet overheen. RKC speelde vorige week een thuiswedstrijd tegen AZ en kwam al vroeg op voorsprong dankzij Oosting. Uiteindelijk zorgde Gudmundsson, Boadu en Stengs, mede dankzij een rode kaart voor Sow, ervoor dat AZ toch nog relatief eenvoudig de overwinning naar zich toe trok: 1-3.

Door de nederlaag tegen AZ verloor RKC alweer voor de vierde keer op rij. Niks vergeleken met de twaalf van VVV, maar toch wel een teken dat ook de ploeg van trainer Fred Grim in een negatieve spiraal zit. Niet alleen VVV, maar ook RKC kan een overwinning dus hartstikke goed gebruiken. Mochten de Waalwijkers daadwerkelijk de drie punten meenemen naar Brabant is niet alleen degradatie voor VVV zo goed als een feit, maar lijkt ook rechtstreekse handhaving RKC bijna niet meer te kunnen ontglippen. Een wedstrijd met zeer grote belangen dus.

Grim kan beschikken over een compleet fitte selectie tegen de Venlonaren. Aanvaller Sow zou er in eerste instantie niet bij zijn vanwege zijn opgelopen rode kaart in de wedstrijd tegen AZ, maar hij is door de KNVB vrijdagochtend vrijgesproken. Hierdoor mag hij tóch spelen in Venlo.

Eerder dit seizoen in het Mandemakers Stadion werd het 3-2 voor de thuisploeg. Nadat Stokkers en Giakoumakis voor rust voor de doelpunten zorgden, was het Van Crooij die vijf minuten na de theepauze de Venlonaren op voorsprong schoot. Een rode kaart voor Gelmi gooide echter roet in het eten. De kansen stapelden zich daarna op elkaar en het waren uiteindelijk Touba en Daneels die met hun doelpunten de drie punten in Waalwijk hielden.

Statistieken en historie

Als we de balans opmaken zien we dat de statistieken in het voordeel zijn van VVV. Van de twaalf ontmoetingen in Venlo bleven de punten liefst zeven keer in hier. Vier keer deelden beide ploegen de punten en maar een keer won RKC, 27 jaar geleden alweer. De Waalwijkers hebben het dus erg lastig op bezoek bij VVV. Dat blijkt ook als we kijken naar het recente verleden. Van de laatste zeven ontmoetingen in De Koel, wonnen de Venlonaren er namelijk zes.

Vorig seizoen was de wedstrijd VVV-RKC de openingswedstrijd van het seizoen. Hannes Delcroix zette de toen nog promovendus op een 0-1 voorsprong. Na rust zorgden Elia Soriano, Jonathan Opoku en Peter van Ooijen ervoor dat de Venlonaren zich voor een avond koploper van de Eredivisie mochten noemen. Dat laatste zit er deze keer niet in, maar voor dezelfde uitslag zouden wij natuurlijk allemaal blind tekenen.

Ook een mooie editie van VVV-RKC was die van 27 mei 2007. In de play-offs om promotie/degradatie hadden beide ploegen hun thuiswedstrijd gewonnen waardoor er een beslissend derde duel moest komen. In het eigen Seacon Stadion De Koel waren Frank van Kouwen, Leon Kantelberg en Dirk Jan Derksen verantwoordelijk voor een afgetekende 3-0 overwinning. Hierdoor promoveerde VVV na 14 jaar eindelijk weer naar de Eredivisie.

Arbitrage

Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft aanstaande zaterdag de leiding over deze degradatiekraker. Hij zal worden bijgestaan door zijn assistenten Rob van de Ven en Rens Bluemink. De vierde official is Luca Cantineau en Rob Dieperink is vanuit Zeist actief als VAR.

Het zal voor Kamphuis de derde keer dit seizoen zijn dat hij een wedstrijd van VVV fluit. Eerder deze voetbaljaargang floot hij namelijk ook al VVV-Venlo-Willem ll (2-1) en VVV-Venlo-AZ (1-4). Ook was Kamphuis arbiter bij een eerdere wedstrijd tussen beide ploegen, namelijk de promotiewedstrijd in 2017. Verdere toelichting is niet nodig, want zoals bekend werd deze wedstrijd  met 1-2 gewonnen.

Deze ontzettend belangrijke wedstrijd is live te zien op ESPN kanaal 1. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om het duel te beluisteren via het radioverslag van Omroep Venlo of L1.

Venlonaren.net wenst VVV-Venlo heel veel succes in de cruciale thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk! FORZA VENLO

71 Responses

 1. jurgen

  Tja ik zou eens babbelen met de spelers individueel, wie er zin heeft in 3 finales effe peilen voor volgend seizoen, van wie je al stiekem afscheid kunt nemen.
  Ik zou zelf niet met een 5 mans verdediging spelen, elkaar aankijken en dan de verwachting hebben dat hij hem wel aanpakt. Gewoon 4-4-2 of 4-3-3 en mocht ik een voorspelling mogen doen dan zeg ik 3-2 winst.
  Hopen dat we eens een beetje veel mazzel hebben, zal die gasten een boost geven.

 2. De Koel

  Ik heb er wederom weinig vertrouwen in. Dit VVV loopt al niet over van het talent, heeft nul komma nul vertrouwen en speelt niet als een team. Sinds het vertrek van Maurice Steijn is het eigenlijk alleen maar bergafwaarts gegaan. Qua voetbal was het toen ook vaak niet om aan te zien, maar Steijn zorgde altijd dat er een solide verdediging stond en dat spelers bereid waren om hard te werken. Dat is de enige manier om je met een klein budget te handhaven in de Eredivisie.
  Maar de grootste fout is dat VVV dit seizoen met een veel te zwakke selectie aan het seizoen is begonnen. Het argument is dat er te weinig budget is. Maar vervolgens is er wel genoeg geld om in de winterstop een half elftal aan spelers te halen… Geef dat geld dan aan het begin van het seizoen uit, dan heb je veel meer kans om je te handhaven.

   1. Ievel Knievel

    Het is wel zo dat de zaakwaarnemers waar VVV van afhankelijk is, VVV in de zomer weinig te bieden hebben. In het lopende seizoen hebben deze zaakwaarnemers spelers in hun portofolio die in waarde gedaald zijn, niet of te weinig spelen, en/ of ontevreden zijn. Het is dan makkelijker voor VVV (en goedkoper?) om aan spelers te komen. In de zomer is er gewoon weinig mogelijk.

 3. Rossie

  Wat me echt mateloos irriteert is hoe er met die wedstrijd tegen Ajax wordt omgesprongen. We spelen nog drié wedstrijden hè, niet twee. En ik weet dat de kans dat we daar een punt of meer pakken héél klein is, maar de kans is er wél en dus moeten we daar in deze fase vol voor gaan. Wie weet? Ajax is al klaar, zal niet met de basiself spelen en er niet helemaal vol voor gaan. VVV keihard vechten 90 minuten lang en misschien een punt. Zou plek 15 kunnen betekenen wellicht. Het is toch dieptriest om die wedstrijd bij voorbaat al verloren te hebben? Dan hoef je ook niet naar Amsterdam af te reizen wat mij betreft…vreselijk Venloos Calimero-gedrag…gewoon vol erop daar! Het gaat om handhaving of degradatie hoor! En daar zijn gewoon 1 of 3 punten te verdienen! Kom op man, mes tussen de tanden en DRIE wedstrijden vechten nog!!!

 4. De Realist

  Daar ben ik het niet mee eens Rossie. De kans dat je daar een resultaat is is bijna nihil. Het belangrijkste is dat ze vanavond winnen en als ze vanavond winnen dan geloof maar dat ze die wedstrijd in Amsterdam een beetje laten varen en alle krachten gaan sparen voor de allesbeslisende wedstrijd tegen Emmen 3 dagen later. Het blijft wel een raar dat we morgenmiddag misschien wel officieus gedegradeerd zijn. Indien VVV verliest en Emmen minimaal een punt haalt. Ik geloof er echtet nog in, vanavond gaan we winnen !!! Come on Venlo !!!

 5. lucien1978

  Ik wil spelers zien die hart voor de club hebben en altijd hard willen werken voor VVV. Spelers als v Crooij, Roemer , Dekker post en Kum zijn spelers die er al jarenlang zijn en nooit klagen of spelers uit de regio. Die zetten een stapje extra.

  Daarbij vind ik Dekker toen die als vervanger werd ingebracht ipv Pachonik minimaal net zoveel brengen.

  Mijn opstelling zou zijn :

  Kirschbaum ( die heeft wel de inzet)
  Dekker Kum Da Graca Guwara
  Post Donis V Crooij
  Adonis Giako Roemer

  1. chretien

   Ik kan me goed vinden in jouw ideeën. Ook nu Panochik niets brengt, is het wellicht een goed idee om daar dekker neer te zetten. Dekker gaat altijd voorop in de strijd. FORZA VVV!

 6. mats

  Fuck! Maar 1x thuis verloren van RKC? 27 jaar geleden. Ja dan weet ik nog precies welke wedstrijd dat was. Fuck wat heb ik me toen zitten ergeren. En sinds die tijd ook een pestpleuris hekel aan RKC.! Seizoen 93-94 (met Jay trouwens), laatste wedstrijd van het seizoen.
  RKC stond 17e en kon de nacompetitie niet meer ontlopen, want konden hoogstens 16e worden bij winst op VVV. VVV kon zich nog makkelijk redden. Verschillen waren klein rond plek 15. En verdomd man, RKC speelde VVV helemaal zoek. En ja hoor, wij gingen op doelsaldo naar plek 17 en troffen daarmee de zwaardere Juup tegenstanders (NEC, Graafschap en Heracles) terwijl RKC de makkelijkere poule (Telstar, ADO en AZ) trof en zich handhaafde. Tenenkrommend!!
  Ik eis revanche vanavond!

 7. Ievel Knievel

  Misschien kan VVV een voorbeeld nemen aan Sheffield Wednesday. Teruggekomen van 2-1 achter en op een gegeven moment op 3-2 voor. Sheffield stond laatste en Derby 3-na laatste (en op een veilige positie). Als het zo was gebleven, was Sheffield voorbij Derby en voorbij degradatie gewipt. Sheffield geloofde er in ieder geval nog in bij achterstand en zo goed als zekere degradatie. Helaas is het toch nog 3-3 geworden, maar toch.

  In het voetbal kan alles, het is een spelletje, als je er maar in gelooft. Dit VVV hoeft niet te degraderen. Laten we onze venlose mentaliteit maar eens achter ons laten. Om te beginnen vandaag (en al helemaal stoppen met scheidsen, “wel of geen publiek” en de Knvb de schuld te geven). Zelf verantwoordelijk, voor winst EN verlies.

 8. RuiverCity

  Met Dekker en Arias ben je het lachertje van de eredivisie.

  Kirschbaum
  Pachonik, Da Graca, Kum en Guwara
  Post, C. Donis en Machach
  Vito van Crooij, Giakoumakis en A. Donis

  1. Dit is ook mijn opstelling.
   En als het aanvallend niet loopt in de rust Roemer inbrengen.
   Ik ben niet heel optimistich omdat je het zelf niet meer in de hand hebt en we veel te weinig kansen gecreëerd hebben de laatste wedstrijden, maar het blijft voetbal, dus alles kan!
   100% inzet en een over mijn lijk mentaliteit is in ieder geval een vereiste
   en geef RKC geen kans om hun spelletje te spelen! En verder nog veel hoge ballen voor de pot gooien want Lamprou is natuurlijk een prima keeper, maar hij is wel klein, daar moet je gebruik van maken!

 9. Depor

  Jep, ook mijn opstelling voor vanavond. Aub geen Dekker, Hunte en John vandaag. Totaal geen meerwaarde.
  Heb er ook een hard hoofd in gezien het spel de afgelopen wedstrijden. Hopelijk staat er vanavond wel een team dat er samen voor wil gaan.

  1. lucien1978

   Dekker moet je juist wel opstellen. Die jongen was op rechtsback beter dan Pachonik en heeft veel meer binding met de club.

   Machach zou ik niet opstellen. Die jongen is geblesseerd geweest en heeft ramadan. Die kan zich niet 100 procent geven. Ja de 2de helft laten invallen want dan heeft hij gegeten.

   1. RuiverCity

    Dekker centraal achterin is een lachertje……Janssen is véél te licht en John voorin brengt ook niks.
    Langzamerhand begin ik ook kritiek op Luhukay te krijgen…..

   2. lucien1978

    Kwats. Dekker is gewoon een prima speler.

    Als vervanger van Pachonik was hij wekelijks de beste. Centraal heeft hij dezelfde kwaliteit als de andere. En hij gaat altijd voorop in de strijd.

    Roemer of John is om het even. John betere voorzet. Roemer meer binding met de club.

    Arias speelt gelukkig niet want dat is dan wel een lachertje.

    Luhukay ziet het gewoon goed.

  1. lucien1978

   Ik vind het een logische opstelling. C Donis is niet 100 procent fit en dus speelt janssen . Die geeft echt alles voor de club.

   Ik was alleen begonnen met Roemer voor John. Vanwege hetzelfde argument.

   Verder had ik Pachonik gepasseerd. Dekker als rechtsback was als vervanger meer dan behoorlijk. Kum dan centraal.

   Die 2 zijn buiten de regionale jongens 2 van de weinige die 110 procent geven voor de club. Dat is net wat je in deze wedstrijden nodig hebt.

   Al met al heb ik er wel vertrouwen in.

   1. RuiverCity

    Janssen geeft alles voor de club? Met zijn kunnen is dat erg weinig. Komt zo veel te kort als profvoetballer. Kum had ik ook opgesteld. Fysiek veel sterker dan Dekker.

   2. lucien1978

    Luhukay stelt hem ook niet op voor zijn fysiek. Het is gebleken dat 2 fysieke spelers die traag zijn niet werkt. Luhukay wil een betere opbouw en een speler die beter kan voetballen is dekker. Daarbij is hij ook sneller.

    Dan nog had ik Dekker rechtsback gezet en Kum met de Graca centraal.

    Janssen heeft goede met mindere wedstrijden. Je weet wel dat hij er vol voor gaat

   3. kuebke

    Ik ben half met je eens .
    Janssen komt fysiek veel te kort voor de eredivisie en Kum zou ik zeker niet opstellen want je kunt je nu in deze situatie geen Kummetje permiteren en ga er maar van uit als die er in zou staan (of in komt)dat het toch weer gaat gebeuren.

 10. Real VVV

  Misschien zijn dit de spelers die er wel nog voor willen gaan. Janssen en ook Dekker zijn ondertussen toch wel jongens van de club geworden. Ik vond C Donis ook nog wel inzet tonen, maar A. Donis is toch ook een en al onverschilligheid.

  Ik had de handdoek al in de ring gegooid, maar ik laat me graag verrassen vanavond. Kom op!

  1. lucien1978

   En zo is dat. De jongens die je noemt moet je in de toekomst ook op bouwen. Ik ga ervanuit dat VVV wel zo slim is om met dekker te verlengen. Jong en gedreven.

 11. mats

  Snelle 0-1. Dan komt VVV op karakter terug naar 2-1, maar helaas houden ze dat niet vol in de laatste storm op het doel van VVV. Dus 2-2.
  Het zal niet genoeg zijn.

   1. mats

    Niet alleen de VAR. Ook die kut Kamphuis. Da Graca krijgt hele voor op de voet staan, RKC krijgt een doelpunt.

  1. Ievel Knievel

   It ain’t over till the fat lady sings. Come on. VVV heeft juist NU support nodig en niet mensen die de schouders laten hangen. Geldt voor zowel spelers als supporters. COME ON VVV!!! Avé VVV!!! Alles is nog mogelijk…

 12. Ievel Knievel

  It ain’t over till the fat lady sings. Come on. VVV heeft juist NU support nodig en niet mensen die de schouders laten hangen. Geldt voor zowel spelers als supporters. COME ON VVV!!! Avé VVV!!! Alles is nog mogelijk…

 13. De Koel

  Too little, too late. En wederom drie doelpunten tegen, dat is het grote probleem van VVV dit seizoen. Maar goed, als Emmen morgen niet wint van Groningen is er nog een kans. En anders is het morgen einde verhaal. Kan niet zeggen dat dat onterecht zou zijn.

 14. Koelie

  Murphy’s law. Maar toch zelf verkloot door te slap te verdedigen.

  Wat doet zo’n Guwara hier nog. Rot op naar Utrecht.

  Officieel leven we nog, maar deze klap komt heel hard aan.

 15. OooLGooO

  Geluk dwing je af…
  Pech dwing je ook af…

  2e doelpunt van rkc m.i. zeer discutabel.
  Penalty mag natuurlijk nooit gebeuren. Meer dan dom van onze topscorer.

  Verder een leuke 2e helft gezien. Jammer dat het geloof pas naar 23,5 wedstrijd komt.

 16. chretien

  Leuke wedstrijd met verkeerde afloop. Ze hebben er voor geknokt. Geen enkele meevaller, alleen maar pech. De derde goal, ik doel op de vrije trap. Zonder muur zou het een kansloze missie zijn geweest voor rkc. Ik geloof inderdaad dat Groningen en ook Heerenveen liever daarheen reizen dan naar Venlo. Volgende seizoen FC Oss en Telstar. Het wordt een zware tijd, maar dan wel graag met “eigen” jeugd. FORZA VVV!

 17. De Koel

  Gemiddeld per wedstrijd 2,6 doelpunten tegen en geen enkele keer de nul weten te houden. Dat zijn de kille feiten. Het is dat Giakoumakis met zijn doelpunten het gebrek aan kwaliteit bij VVV een beetje kon verdoezelen, anders waren we allang gedegradeerd.

  1. Ievel Knievel

   Tekenend dat diezelfde Gio dan indirect verantwoordelijk is voor het verlies vandaag.

   Overigens denk ik dat Groningen gewoon wil winnen morgen.

   Hopen dat onze concurrenten gewoon 3x verliezen. VVV moet het zelf doen laatste wedstrijd tegen Emmen; MOET. 16e plek hoogst haalbare. Moeten dus sowieso weer in vorm raken voor play offs. Hopen op lucky puntendeling in A’dam.

Leave a Reply