VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – Roda JC

Morgenmiddag staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 op het programma. En wat voor een. Om 14.30 uur trappen we af voor de derby tegen Roda JC en dat belooft een spannende wedstrijd te worden. Voor VVV-Venlo staat de eer op het spel en voor de gasten een mogelijke kans op directe handhaving.

Een overwinning zou zeer welkom zijn voor de Venlonaren, want er werd al 11 wedstrijden niet meer gewonnen. De laatste gewonnen wedstrijd was de jubileumwedstrijd tegen Feyenoord (1-0), daarna werd niet meer de volle winst behaald door de geel-zwarten. Het spel moet een stuk beter willen we de tegenstander van morgen verslaan, want zij vechten nog echt ergens voor, terwijl wij gewoon al veilig zijn. Wellicht kunnen we vertrouwen tanken uit de eerste helft tegen Ajax van vorige week.

Lang in de wedstrijd blijven, dat was het devies. Helaas kregen we al heel snel een penalty tegen, maar die werd knap gepareerd door Lars Unnerstall. Hierna bleef het in de eerste helft niet bijzonder vermakelijk en kon VVV-Venlo makkelijk op de been blijven. Seuntjens opende met een rake knal de score, waarna Neres voor rust nog de voorsprong voor de Amsterdammers aantekende. In de tweede helft had VVV geen grip meer om de wedstrijd en kon Ajax via Huntelaar en Ziyech uitlopen naar 4-1, dat was tevens de eindstand. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier. Heel lang konden we makkelijk overeind blijven in Amsterdam tijdens die eerste helft, het stond verdedigend prima. Daar kunnen we lessen uit leren en hopelijk kunnen we die dan ook toepassen morgen tegen onze rivaal.

Maurice Steijn is van mening dat de druk bij Roda ligt, dat zegt hij in de voorbeschouwing van VVV-Venlo. “Maar we moeten ons zelf druk opleggen om te presteren zondag. We hebben natuurlijk een geweldig seizoen gehad en wisten ons al vroeg veilig te spelen. Maar ik wil het seizoen wel op een goede manier afsluiten, dus we gaan proberen om het Roda echt moeilijk te maken. Ik kijk uit naar zondag!” Aldus de Venlose oefenmeester.

VVV-Venlo
VVV-Venlo is uitgespeeld en dat is maar goed ook. De laatste wedstrijden waren er diverse schorsingen en blessures, waardoor er flink gepuzzeld moest worden in de formatie van Steijn. Het is nog een beetje onduidelijk wie er gaat spelen komende wedstrijd, maar Danny Post en Johnatan Opoku zullen er in ieder geval niet bij zijn. Zij kampen met blessures. Lennart Thy daarentegen is waarschijnlijk voldoende hersteld van zijn voetblessure en kan naar alle waarschijnlijkheid gewoon starten tegen de Koempels. In de opstelling lijkt het het meest logisch dat Leemans na zijn schorsing weer terugkeert op het middenveld samen met Van Bruggen en Seuntjens. Achterin spelen de vertrouwde vier verdedigers en voorin zullen Hunte, Thy en Van Crooij samenspelen.

Een aantal spelers moet opletten dat ze niet geschorst worden voor de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht. Roel Janssen en Moreno Rutten staan op vier gele kaarten, dat betekent dat zij bij de volgende gele kaart geschorst zullen zijn. Mochten ze deze oplopen in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Utrecht, dan zullen zij de eerste competitiewedstrijd missen. Torino Hunte staat op drie gele kaarten en nadert de gevarenzone.

Vermoedelijke opstelling: Unnerstall; Janssen; Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Van Bruggen, Seuntjens; Hunte, Thy en Van Crooij.

Roda JC
Zoals al eerder gezegd, het gaat niet lekker met Roda JC dit seizoen en wij zullen de laatste zijn die daar rouwig om zijn. Ze staan op een 16e plaats en kunnen dus nog op de 15 plaats eindigen, want het verschil met NAC is maar 3 punten. Maar Ook nummer 17 Sparta heeft maar 3 punten achterstand op NAC, dus het is zeer spannend onderin.
Dat VVV er zin in heeft, weet ook trainer Molenaar: “Uit diverse persuitingen van VVV-spelers is al gebleken dat zij ons het vuur aan de schenen willen leggen. Dat is hun goed recht. Maar ook wij staan er goed op na de winterstop.”

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Jurjus, Kum, Banggaard, Auassar, Vansteenkiste, Gnjatic, Ndenge, Gustafson, Rosheuvel, Schahin, Avdijaj.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 45 competitiewedstrijden tegen Roda JC Kerkrade gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 4 keer gewonnen, 15 keer gelijk gespeeld en 26 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 8,89%. In totaal heeft VVV-Venlo 45 doelpunten gescoord en 94 doelpunten tegen gekregen.In thuiswedstrijden hebben de Venlonaren 22 keer gespeeld tegen Roda JC. 3 wedstrijden werden gewonnen, 9 gelijkgespeeld en 10 keer werd er verloren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Makkelie
Assistenten: Diks en Steegstra
Vierde official: Oostrom

Venlonaren wenst VVV-Venlo heel veel succes in de derby tegen Roda JC! FORZA VENLO

26 Responses

 1. Verschrikkelijk wat een bagger. Zo verkoop je wel seizoenkaarten voor volgend seizoen. Op deze manier is niet fortuna maar vvv degradatiekandidaat nr. 1
  Waardige afsluiting van dit thuisseizoen.
  Triest 1-3….

 2. mats

  Ik ben gewoon verbijsterd waar ik naar heb zitten kijken. Ongelofelijk! Schandalig! Zo weinig inspiratie en strijdlust. Ja als je dat niet op kan brengen op een dag als vandaag, tegen Roda en het afscheid voor Berden, ga dan gewoon weg. Steijn inclusief.

  De club is belangrijker dan de spelers of de tainer. Bedankt voor het lijfsbehoud en nu doorselecteren. Als je deze trainer en spelersgroep houdt dan is het volgend jaar gegarandeerd degraderen.

  vCrooij, Hunte, Thy, Seuntjens, Castelen, ….als je een voorhoede hebt met zo weinig rendement, ja dan kan je voetballen wat je wilt maar win je nooit.

  Ik hou maar op over de rest…
  doet gewoon pijn aan mijn hart zo vernederd te worden door Roda

 3. Zelfs WillemII is ons voorbij nu en Nac gaat nog wel winnen van Twente volgende week dus eindigen we daar waar ze het, gezien de 2e sezioenshelft, ook verdienen; net boven de streep als 15e!
  Er zal nog heel wat water door de maas moeten wil je volgend seizoen niet meteen vanaf plek 18 moeten strijden tegen de ellende. Minimaal een compleet nieuwe voorhoede.
  En na vandaag zal men weer met een half lege koel moeten beginnen volgend seizoen want als je dit op de mat legt in je laatste wedstrijd en in een derby dan maak je geen reclame voor jezelf.

 4. De Koel

  VVV is als een kaartenhuis in elkaar gestort. Een maand geleden zie ik al dat er geen enkel punt meer gepakt zou worden. Triest dat er dit seizoen thuis amper punten zijn behaald. En dat die lamballen het niet eens op kunnen brengen om Hai een mooi afscheid te geven, echt beneden alle peil.

 5. aoje

  We mogen hier niet azijnzeiken en naolen, maar wat VVV de laatste 12 wedstrijden heeft laten zien geeft stof tot nadenken. Steijn roept al weken dat ze moe zijn…..het seizoen duurt 34 wedstrijden, niet 21. Is VVV wel zo goed als we denken ? We zijn de slechtst presterende ploeg op dit moment…al weken…..slechter dan Twente, Nac, Roda, Sparta enz. Slechts 1 punt uit 7 wedstrijden. Volgende week staan we 15 met 1 punt voorsprong op een nacompetitieplek. Volgend jaar 2 echte spitsen en een aantal killers in het team. Jammer dat het seizoen zo eindigt, zeker voor het publiek, de fans en Hai. Bouwen aan een nieuw VVV en 34 wedstrijden de beuk er in !!!

  1. mats

   VVV kan niet moe zijn. De tegenstander heeft gewoon door hoe VVV speelt en sindsdien is er geen beginnen meer aan omdat VVV eigenlijk onthutsend slecht voetbalt en met een beetje pressie helemaal de kluts kwijtraakt.

   Die gast van Roda die een gele kaart pakt door vCrooij (dacht ik) neer te trekken terwijl het al 1-3 staat….. en dan valt de 1-4 omdat wij niet hetzelfde doen door die Avidjan met gelijke munt te betalen en neer te leggen. Dat is het het verschil. Moe? Flikker toch op! Dagelijks op kantoor zitten da’s pas vermoeiend!!!

  2. Ievel Knievel

   Uhhhhhhhhh

   Niemand heeft toch ooit geroepen dat VVV zo goed is of wel?

   Ik word zo moe van dat gezeik.

   Al vanaf begin van het seizoen zijn de doelstellingen van VVV geweest: directe degradatie ontlopen en niet laatste worden, nacompetitie ontlopen en 15e worden.

   VVV heeft de laagste begroting. Groningen, NAC, Willem II en ook Roda (en Twente) hebben vanaf het begin van het seizoen al betere selecties. Ook Excelsior en Heracles zijn als clubs natuurlijk veel verder dan VVV is. Zitten inmiddels al jarenlang op rij in de eredivisie.

   Eerstgenoemde clubs zijn natuurlijk sowieso vele grotere clubs, afkomstig uit vele grotere steden en regio’s, waar simpelweg meer mensen wonen en meer bedrijfsleven is te vinden, met monteer een grotere achterban (en een positievere achterban). Daarnaast hebben al die clubs ook veel beter gepresteerd door de jaren heen dan VVV (en hebben meer historie, ook al wordt dat door sommigen ontkend) (denk aan landelijke en Europese successen van die clubs).

   Het is al een wonder dat (dit) VVV zich dit seizoen heeft kunnen meten met die teams, met een krappere en kwalitatief armere selectie. Dat zegt dus juist alles over wat een wonderwerkers Maurice Steijn en Stan Valkx eigenlijk zijn. Ze hebben het team boven hun kunnen laten presteren. Nagenoeg het hele seizoen lang. Dat mensen het überhaupt in hun kopje krijgen en hebben om te gaan zeiken.

   Dat mensen überhaupt dachten dat VVV wel even ging winnen van een tot het bot getergd Roda JC, die nog strijden om nacompetitie te ontlopen, met een compleet moegestreden team…….. Waar ligt dan eigenlijk het probleem? Bij een realistisch VVV, bij een realistische trainer, of bij zogenaamde supporters (niet heus dus) die maar even verwachten dat VVV in zijn eerste seizoen eredivisie sinds jaren, met de allerlaagste begroting (zelfs lager dan menig Jupiler-team) maar even voor Europees voetbaal gaat strijden en beter is dan teams als een Heracles of Excelsior, die al jaren aan het groeien zijn en op die ervaring kunnen teren?

   Ik weet het antwoord al…….

   Voorspelling: VVV verliest met 4-1 van Utrecht en wordt 15e. Iets wat ik weken geleden al riep overigens. Dat 15e worden is een prestatie van formaat.

   Jammer dat de zogenaamde supporters die alleen maar kunnen zeiken en noalen alleen maar een korte termijn geheugen van een vlieg hebben en alleen maar de laatste 12 wedstrijden herinneren. Tegen wie had VVV dan echt resultaat moeten halen de laatste paar wedstrijden? Ze speelden gewoon simpelweg tegen betere teams………(en ja dat zijn bijna alle teams ja; en dat wisten we ook van tevoren ja).

   Maar goed., Jammer dat VVV Zo weinig echte fans en supporters kent en zoveel zeikerds die het alleen maar leuk vinden om te klagen, waarmee ze de club en de spelers echt niet voorut helpen. Zo vaak gezegd ook al. Het is vooral de taak van een nieuwe voorzitter om nog veel sterker te werken aan een sterke nieuwe merkidentiteit van VVV; en dus daarmee ook een hele nieuwe potentiële supportersgroep aan te boren, die een andere mentaliteit kent, want het zooitje dat nu al maanden klaagt…..tja, wat moet je daar eigenlijk mee Het geklaag getuigd in ieder geval van weinig realiteitszin en zorgt er naar jaren van dergelijk geklaag aangehoord te hebben, dat mensen zoals ik, die al dertig jaar de club “steunen” er wel een beetje klaar mee zijn. Ik kom voor mijn plezier bij VVV, ik “steun” de club vanuit plezier (een beetje sadistisch ben je natuurlijk wel als je dit ook in de magere jaren hebt gedaan).

   1. LJ

    Helemaal mee eens!

    Top seizoen, minder einde. Directe handhaving is een wereldprestatie. Ook ik ben teleurgesteld in het einde maar vol trots op het totaal. Alle vertrouwen in Steijn en Valckx. Er staat volgend seizoen weer een beter team.

   2. Koelie

    Helemaal eens Ievel. Maar misschien dat ik vanuit de emotie nog wat reageer, maar voel me wel echt belazerd vandaag door de selectie. Schandalig wat er op de mat werd gelegd. Inclusief tactische blunders van Steijn. Zon topseizoen laten wegblazen door nul inzet tegen de aartsrivaal. Vernederend.

   3. mats

    Ah nog steeds mag ik me verheugen in je belangstelling.

    Ik vind het ook een wereldprestatie.
    Maar vind het ook slecht voetbal.
    Ik mag stijd en passie verwachten volgens mij (zelfs van de kleinste club met de laagste begroting bla bla bla.)

    Maar goed zo’n fantastische supporter als jij zal ik helaas wel nooit worden.

   4. bear664

    Oh, dus als je kritiek hebt ben je een “zogenaamde” supporter, een nep supporter ?
    Dus alles moet maar met de mantel der liefde bedekt worden ?
    Kom op zeg ….

    Al hebben we kwalitatief wellicht niet de beste selectie, dan mag je op zijn minst toch wel passie en inzet verwachten; zeker in zo’n wedstrijd als vandaag.
    Maar sinds de woorden “zo goed als veilig” gevallen waren, was er van dit alles niets meer over.
    En daar mag ook een echte supporter best wel teleurgesteld (lees: kritisch) over zijn.

   5. mats

    Nee dat mag hier niet. Je moet hier alles goed vinden van echte supps als Knievel die wel hard klaarkomen van zo’n wedstrijd als vandaag….

   6. De Koel

    Ik word zo moe van die epistels van Ievel Knievel. Probeer het eens kort en bondig te houden! Ja, VVV heeft kwalitatief de minste selectie van de Eredivisie. Maar dat dient gecompenseerd te worden door inzet en vechtlust. Daarvan heb ik na het behalen van de 34 punten weinig meer gezien. En daar mag je best kritisch over zijn.

   7. RuiverCity

    De Koel en Mats helemaal met jullie eens. Inzet is toch het minste wat je kunt verwachten.
    Leek wel of sommige spelers bewust hun benen terugtrokken vandaag. Dit was anti-reclame voor VVV. Eerste seizoenshelft was zeker goed maar daarna was het spel van VVV erg herkenbaar voor de tegenstanders die daar slim op inspeelden. VVV (lees Steijn) had hier geen antwoord op.

    Het dieptepunt, zeker wat instelling en werklust betreft, was vandaag.

    Volgende week na Utrecht zal wel het een en ander bekend worden gemaakt.

   8. Kut wedstrijd, kleine selectie, geen energie en kracht, spelen nergens voor, kijk verder dan een paar wedstrijden, we wisten dat het ooit zou komen. Je moet dan op die momenten je niet gek laten maken. Seizoen is klaar op naar nieuw seizoen.

    Vechtlust en strijd kun je alleen brengen als je fit bent.

   9. chretien

    Zoek een uitgever en laat het verkopen in Mali, of de Seychellen. Kom op jongen, dit is een site waar we allemaal ons zegje kunnen doen. Ons zegje, niet minder, niet meer.
    Ik heb dit jaar genoten van VVV. Bijna het gehele seizoen. Misschien waren we te vroeg veilig? Ik denk dat we mooi op tijd, lekker vroeg veilig waren. Maar toen was het kaarsje op, helemaal op. Oorzaak, denk ik, vooral de te kleine selectie. Reden? Geen geld. Maar dat weten ze boven op berg ook.
    Blijft overeind dat bewijs supporters de laatste thuiswedstrijd tegen Roda als een hele grote teleurstelling hebben ervaren. Verliezen van je tegenstander is geen schande, wel de wijze waarop. En, dat is jammer, meer niet.
    Op naar volgend seizoen in de eredivisie….

 6. chretien

  Uiteraard is de hoofdoorzaak de te kleine, smalle selectie. Maar ja, dat werd op deze site 9maanden geleden al gezegd. Bovenal blijf ik, lijfsbehoud een topprestatie vinden. Ik ga er van uit dat de staf onder leiding van de nieuwe voorzitter al bezig is met volgend seizoen. Wat gaat het ons brengen?

 7. ger

  Wat mij het meest opviel, is dat er maar 7500 toeschouwers waren.
  Dit had gewoon uitverkocht moeten zijn, een wedstrijd tegen Roda!
  Dan weet je meteen hoe het met de fans van VVV zit!
  Jammer van de wedstrijd, ik vondt het ook een beetje futloos,.
  Maar ik had eigenlijk ook niet anders meer verwacht,
  maar fijn dat wij er volgend jaar weer bij zitten.

 8. Depor

  Waarom speelt Janssen niet meer? Een van de betere spelers dit seizoen en brengt meer rust achterin dan Labylle. Waarom speelt Van Bruggen niet bij afwezigheid van Post?

  Ik snap het niet, maar prima seizoen. Ben benieuwd hoe de selectie er over enkele maanden uit ziet!

 9. supportertje

  Tja het was niet fraai, en helaas verloren. Misschien een stukje mentaliteit, of een algehele moeheid na al die wedstrijden die ze hebben gespeeld. Ze komen het een en ander tekort op voetbal kwaliteiten en techniek en inzicht. Maar dat wisten ze altijd goed te maken met vechtersmentaliteit, en die was schijnbaar op, nu het einde van het seizoen daar is. Is ze dat kwalijk te nemen? Ik denk van niet, al hadden ze gisteren meer vechtlust kunnen tonen.
  Maar dat gezanik over een vol stadion en niet een uitverkocht stadion, dat heb ik nu wel gehad. Iedere keer dat zelfde geleuter, en dat het aan de ploeg ligt. We zullen het moeten doen met het materiaal wat voor handen is, en ze hebben zich gehandhaafd wat de doelstelling is geweest. Daar ben ik trots op. En als we het nu toch over de supporters hebben. Waar zijn die dan allemaal om de ploeg te steunen tijdens uitwedstrijden. Waar zijn dan al die mensen die lopen te zaniken op dit forum dat het anders moet.
  Het is een harde kern van mensen die meegaan naar alle uithoeken van het land om hun club te steunen. En het zijn ook bijna altijd dezelfde die meereizen. Waar is de rest van de supporters, voor de buis, in de kroeg, wie weet mag het zeggen. VVV verdient een volle Koel zeggen ze hierboven, maar het voetbal moet beter en daarom is de Koel niet uitverkocht. Nou dat vind ik ook met de uitwedstrijden. Tegen Roda waren er maar 500 mee, en daar hadden het er minstens 1000 moeten zijn.
  Moeten we als supporters ook niet eens de spiegel voor houden en tegen onszelf zeggen dat we de club ook op andere momenten moeten ondersteunen. Het fluitconcert aan het einde van de wedstrijd vond ikzelf beschamend, en laat vind ik ook zien wat voor supporters VVV ook heeft. Dat zal deze ploeg ook niet ontgaan zijn, en geloof maar dat ze daar niet beter van worden. De VVV supporter is gewoon moeilijk en lastig en is niet snel tevreden. Ze staan volgend jaar weer in de eredivisie, en wie had dat verwacht toen het seizoen begon.

Leave a Reply