Voorbeschouwing VVV-Venlo – Roda JC

Komende zondag staat opnieuw een Limburgse derby op de agenda. In ons prachtige Covebo Stadion – De Koel – is Roda JC de tegenstander. En dat gaat op papier geen eenvoudige wedstrijd worden, de Zuid-Limburgers doen het tot dusver voortreffelijk – vooral aanvallend. De aanvallers Dylan Vente, Patrick Pflücke en Bryan Limbombe wisten samen al 29 keer het doel te vinden. Mede dankzij hun bijdrage staat Roda op een keurige 8ste plek op de ranglijst

Maar daar tegenover staat wel een ploeg met ongekend veel zelfvertrouwen, tenminste, daar ga ik vanuit. Vorige week overklasten, en vernederden, we nog MVV met 0-5, dus het vertrouwen moet wel hoog zijn. Hopelijk laat de gretigheid, zoals we die afgelopen week ook zagen, zich wederom zien. Met de steun van het publiek (dat er zondag – helaas – nog maar voor 1/3e bij mag zijn) moet dat goed gaan komen. Trainer Jos Luhukay ziet echter wel moeilijkheden: “Roda is een team met stabiliteit en ze spelen tot nu toe een heel goed seizoen. Ze spelen echt als een team en doen het ook voetballend gezien goed. Het is een goed voetballende ploeg met voorin veel gevaarlijke spelers met snelheid en scorend vermogen. Ze creëren veel kansen en maken genoeg goals, dus ik verwacht een hele interessante wedstrijd“, liet onze trainer weten op de website van VVV. Tegenover Dagblad De Limburger liet Luhukay overigens weten dat VVV zijn laatste klus zal zijn. Mocht VVV promoveren, zal promotie “het eindstation zijn en ga ik ook niet meer mee naar de Eredivisie”. Een begrijpelijk besluit, maar die weg is natuurlijk nog erg lang, eerst moeten we ons maar eens richten op de play-offs.

In de poging om toch weer aansluiting te vinden met de subtop, zouden drie punten goed van pas komen. Het verschil met de nummer 8 (Roda) is 10 punten, wat na dit weekend idealiter 7 punten kan worden, en dat is zeker nog te overbruggen. Na Roda nemen we het ook op tegen twee laagvliegers: Helmond Sport en Almere City. En dan zouden we, in het meest positieve geval, weer ineens bij de subtop mee kunnen draaien. Maar eerst moeten we van Roda zien te winnen. Volgens De Limburger gaan we dat proberen met dezelfde elf als vorige week:

Van Crooij; Janssen, Dirks, Koglin, Pachonik; Sedláček, Dekker, El Azrak; Schroijen, Venema en Johansson.

Mijns inziens een goede zaak. Er wordt continu gepraat over het magere MVV, maar VVV speelde ook écht goed. Met name nieuwelingen Sem Dirks en Richard Sedláček hebben indruk op mij gemaakt, beiden lieten meteen zien iets toe te kunnen voegen aan dit team. Dirks was zowel in duels als aan de bal een verademing en Sedláček vervulde de rol als controleur perfect. En nog het belangrijkste: ze werkten allebei heel hard.
Gelukkig lijkt ook Johansson zijn draai (eindelijk) gevonden te hebben, ook hij speelde ijzersterk. Maar hun prestaties op het veld werden, terecht, compleet overschaduwd door Rayan El Klasbak, die een fenomenale wedstrijd speelde, waardoor hij nu al bijdroeg aan zes (!) doelpunten (4 goals en 2 assists) – dat belooft veel voor de rest van het seizoen.
Ook Luhukay is tevreden over de nieuwe spelers: “Ze zijn er direct en zijn na de winterstop al heel belangrijk geweest. Het zijn allemaal jongens die er vol voor gaan en een goede instelling hebben. Daarvoor hebben we ze natuurlijk ook gehaald en het is mooi om te zien dat ze direct wat toevoegen aan de selectie.”

Zondag zit ook Kees De Boer weer bij de selectie, de middenvelder is volledig hersteld van zijn blessure. Dat geldt helaas nog niet voor Levi Smans en Mitchell van Rooijen, zij zijn nog niet fit genoeg voor een rentree. Moet je nagaan als zij ook weer fit zijn. Ineens is een te krappe selectie geëvolueerd in een team vol concurrentie. Met name op het middenveld gaat het puzzelen worden. Een luxe probleem.

Als we kijken naar de voorgaande resultaten gaat het zondag wel een pittige wedstrijd worden. De laatste keer dat VVV, in Venlo, won van Roda, dateert uit 2011. Toen was VVV door doelpunten van Barry Maguire en Bryan Linssen met 2-0 te sterk voor De Koempels.
Over het algemeen is Roda in Venlo meestal de bovenliggende partij. Van de 26 gespeelde wedstrijden won Roda er maar liefst 14. Driemaal wisten we de punten in Venlo te houden. Maar die statistieken zeggen natuurlijk niet zoveel. Misschien ben ik te optimistisch en wellicht typerend voor een VVV-supporter, maar ik heb er weer volop vertrouwen in. Ik heb vertrouwen dat we komende zondag, ondanks hun goede vorm, Roda ‘gewoon’ kunnen verslaan. FORZA VENLO!

De wedstrijd van zondag (14:30) staat onder leiding van scheidsrechter Kamphuis, met Van de Ven, Vandeursen en Prick als assistenten en te volgen via Omroep Venlo – en uiteraard voor seizoenkaarthouders te zien in De Koel!

22 Responses

 1. supportertje

  Morgen de dag van de waarheid voor VVV. Net als velen al zeggen, kunnen we zien waar we staan als VVV. Mocht het morgen tot een overwinning komen, en dat vertrouwen heb ik wel voor morgen, dan staat er een mooi team. Dan kunnen ze nog mee gaan doen voor in ieder geval de nacompetitie, wat al een mooie bonus zou zijn. Hopelijk krijgt Luhukay nog zijn beloning met zijn team in de vorm van een promotie. Zou voor ons ook prachtig zijn, en een mooi afscheid van zijn carrière als trainer. Even een beetje dromen, mag toch in deze tijden. Ik denk persoonlijk dat het team wat er nu staat nog tot hele mooie dingen in staat is, en we morgen een mooie wedstrijd gaan krijgen. Ze zijn tot op het bot gemotiveerd om er voor te gaan morgen, en conditioneel zijn het toppers. Als het nu ook nog lukt om elkaar te vinden zoals tegen MVV, dan hebben we morgen een prachtige dag.

 2. chretien

  Lees ik het goed, gaat Luhukay er mee stoppen? Ook niet meer naar Duitse topclub? Dat zou ik wel heel erg jammer vinden, een verlies voor VVV en het voetbal in het bijzonder. Hij zal zijn redenen hebben.
  Hopelijk laten de spelers het vandaag zien…. FORZA VVV!

 3. kuebke

  Ben bang dat het een zware middag gaat worden tegen onze angstgegner Roda.
  Ik hoop op een overwinning maar met een gelijk spel ben ik ook al tevreden.
  Gokje !! 1-1

 4. eagle

  Wat wordt er toch belachelijk weinig live uitgezonden. Zou zeggen dat je met al die abonnementen van tegenwoordig toch gewoon alles live zou moeten kunnen bekijken.

 5. DeOtjes

  Had de stream ook gevonden. Snelle wedstrijd op zwaar veld. Vroeg veel van spelers.
  Goede redding op het laatst van van Crooij (en ook van de Roda keeper maar dat vond ik minder leuk)

  Goede sfeer zo te horen in stadion.

 6. RuiverCity

  Luhukay, Luhukay….wat faal je weer met de wissel van Schroijen. Terecht dat Schroijen laaiend was. Tegen Dordrecht liet hij zien dat hij dat vertrouwen uitbetaald. Nu speel je met 10 man , want waar die Roemer mee bezig is/was, weet niemand. Leek wel op slaapwandelen.

  1. kuebke

   Dat ben ik wel met je eens Ruiver City.
   Hij loopt maar als een blind paard naar voren en moet zijn oogkleppen eens afzetten en hij moet ook eens leren om de bal eens een keer goed af te spelen naar een medespeler want daar schort het ook nog behoorlijk aan..

  2. Ievel Knievel

   Wat een grote woorden. Je kent de reden van de wissel niet. En hoezo “faalt” Luhukay weer? Dat hij dat in jouw ogen doet, maakt nog niet dat het waar is.

 7. Ik vond Schroijen niet slecht spelen, maar niet alles lukte bij hem.
  Ik snapte de wissel wel, door Roemer had er nog meer snelheid in de counter kunnen komen. Maar inderdaad, Roemer bakte er (op 1 uitbraak na) inderdaad niks van. Met Roemer blijft het lastig als je hem in laat vallen, het is soms alles, maar vaker niks.
  Alle nieuwelingen bevallen me goed.
  Maar ik wil deze wedstrijd toch wel even Sem Dirks in de spotlight zetten!
  Prima centrale verdediger met eindelijk weer eens een goeie tackle als wapen, die daarmee risico durft te nemen, maar over het algemeen de bal speelt em zelfs soms met die tackle de bal in bezit houdt.
  Verder een speler die de bal dan vervolgens ook nog eens naar een speler van dezelfde kleur speelt, iets waar Koglin meer moeite mee heeft…
  1-1 was wat mij betreft een terechte uitslag. De 1e helft was Roda beter, voetbalde gemakkelijker, de 2e helft viel Roda tegen en kwamen steeds meer onder druk te staan, maar zij hadden in de slotfase net zo goed kunnen winnen…

Leave a Reply