Voorbeschouwing VVV-Venlo – Roda JC

D’n Berg op, het is derbytime! VVV-Venlo speelt aankomende zondag (12:15) opnieuw een Limburgse derby, ditmaal tegen Roda JC.

VVV-Venlo
De Venlose geel-zwarten zullen barsten van het zelfvertrouwen. Afgelopen maandag speelde VVV weliswaar een matige eerste helft, maar overklaste het Almere City in de openingsfase van de tweede helft, waardoor de Venlonaren met 1-3 wonnen. Met name Kees De Boer en Ennio Van Der Gouw staken er met kop en schouders bovenuit. Maar ook Nick Venema wist wederom het doel te vinden, waardoor de opportunistische aanvaller zijn 10e doelpunt van het seizoen maakte (evenveel als Sven Braken). En daarmee stond VVV vijf dagen lang derde op de ranglijst. Inmiddels heeft Almere City haar wedstrijd al gespeeld – en gewonnen – maar als VVV de Zuid-Limburgers weet te verslaan, zal de ploeg van Rick Kruys opnieuw een podiumplek bemachtigen.

“Het is een groot compliment voor de hele ploeg, maar we zijn heel erg hongerig. Dat zag je in de tweede helft tegen Almere City ook weer terug. Ik heb maandag in de tweede helft genoten van de teamspirit en de manier waarop we de goals maakten. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. We vormen een heel hecht collectief en daar kan ik van genieten”, liet Kruys weten op de website van VVV.

Aankomende zondag zijn Tristan Dekker en Thijme Verheijen nog steeds afwezig in verband met blessures. Vermoedelijke opstelling volgens Dagblad De Limburger: Van Der Gouw – Janssen, Koglin, Ketting, Lathouwers – Sedlacek, Klaasen, De Boer – Venema, Braken en Berden.

Roda JC
De Koempels kennen – gelukkig – een matig seizoen. Dankzij wisselvallige resultaten staat de ploeg van trainer De Graaf op een schamele 10e plek op de ranglijst. En heeft het een onwijs lastig programma, waar ze onder andere nog tegen Heracles, NAC, FC Eindhoven, PEC Zwolle én Willem II spelen. Roda zal dus minstens net zo hongerig zijn als VVV, zeker dankzij hun goedgevulde uitvak met 400 supporters.

“Ze spelen de laatste weken in een iets andere formatie, maar ze hebben nog altijd veel kwaliteiten. Met Dylan Vente hebben ze natuurlijk de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in huis, dus het is duidelijk dat we voor hem erg waakzaam moeten zijn. Roda moet er ook nog alles aan doen om voor de play-offs te kunnen gaan, dus ze zullen er vol op klappen”, aldus Kruys.

Mikan Jovanovic
In de rust van de geel-zwarte derby zal oud-speler én icoon Mikan Jovanovic een ereronde lopen over het veld. Fanclub D’n Twellefde Man zette dit mooie initiatief op in verband met zijn achteruitgang door Alzheimer. Zelf heb ik, als 22-jarige, Mikan uiteraard nooit zien voetballen, maar de hoeveelheid verhalen die mijn opa en mijn vader over hem vertellen, laat zien hoe iconisch hij is voor VVV. Dus wacht even met dat pilsje halen in de rust om te klappen voor Jovanovic!

Come on Venlo. Alles Heej is VVV!

VVV-Venlo – Roda JC
Zondag 19 maart 12:15
Scheidsrechter: Nagtegaal
Assistenten: Goossens, Beijer en Tissingh
Te zien via: ESPN (het open kanaal)
Te beluisteren via: Omroep Venlo

8 Responses

  1. chretien

    Dat “barsten van het zelfvertrouwen”, dat kan zo maar de doodsteek worden. Ik zeg, speel verdedigend, laat hen maar komen. Wij met Braken, Johansson en Venema voorin krijgen zeker onze kansen. FORZA VVV!

    1. Klopt, een keuze die goed kan uitpakken.
      Speelde goed tegen Almere in de 2e helft en kan met zijn aanvallende impulsen wat brengen. Lathouwers is misschien een betere verdediger, maar bracht tegen Almere aanvallend veel te weinig…

Leave a Reply