Voorbeschouwing VVV-Venlo – Roda JC

Het is DERBYTIME!!! Morgen om 14.30 uur is het zover, VVV-Venlo neemt het in Stadion de Koel op tegen Roda JC. Dit is een wedstrijd waar veel VVV fans het hele seizoen naar uitkijken. Het wordt een lastige wedstrijd met hopelijk veel strijd. Roda JC staat momenteel 2de op de ranglijst met 40 punten uit 16 wedstrijden. VVV daarentegen staat 8ste met 24 punten. Het verschil is groot maar deze derby’s zijn wedstrijden op zich zelf.

VVV-Venlo heeft een drukke week achter de rug. Vorig weekend werd er thuis gewonnen met 1-0 van SC Telstar en de maandag erop werd er kei hard verloren van Jong Ajax. In het begin van de wedstrijd waren de ploegen gelijkwaardig maar na de penalty van Ajax creëerde VVV vrijwel niets meer. De wedstrijd eindigde dan ook in een 4-0 nederlaag. Over de wedstrijd zelf werd veel gesproken over competitievervalsing. Hoofdtrainer Steijn was zeer teleurgesteld in het resultaat en om het feit dat er een aantal Ajax 1 spelers werden opgesteld. Een wedstrijd die we maar gauw moeten vergeten. Gelukkig bleef de schade op de ranglijst door de nederlaag beperkt en bleven de Venlonaren op de 8ste plaats staan. Het verschil tussen nummer 5 en nummer 8 op de ranglijst bedraagt nog steeds 5 punten.

Derbys’s zijn altijd speciale wedstrijden en doordat Roda JC afgelopen seizoen gedegradeerd is, hebben we het geluk dat we dit seizoen 6 derby’s spelen. Het zijn wedstrijden op zich zelf en er gebeuren altijd rare dingen in derby’s. Ook al staan we ruim achter op Roda JC wil dit niet zeggen dat we kansloos zijn. Vooral onder de Limburgers in deze groep leeft de wedstrijd. Ze zijn gebrand op een goed resultaat. Dyon Gijzen merkt het wel in de groep zegt hij voor de camera van Omroep Venlo. Hij zegt het volgende: “Ja, onder Limburgse jongens leeft het zeker. Ook vanuit de jeugd, je wou altijd wel winnen van Roda. Het was altijd een leuke en belangrijk wedstrijd!”. Ook Aziz Khalouta beleefd dit als een belangrijke wedstrijd die hij graag wilt winnen. Aziz zegt het volgende voor de camera van Omroep Venlo: “Het is voor iedere speler anders. Kijk ik ben een Limburger en ik ben een Venlonaar dus ik wil altijd van de andere Limburgse stad winnen! Dus ik wil heel graag dat de 3 punten hier in Venlo blijven.”

Morgen gaat het niet alleen om de ranglijst maar ook om trots. Wie wint is in principe de beste club in Limburg. Laten we hopen dat de spelers het belang van deze wedstrijd inzien en er vol voor zullen gaan. Het wordt lastig maar niets is onmogelijk.

Opstelling VVV-Venlo
Afgelopen week trainde er een aantal spelers uit voorzorg apart. Danny Post die de laatste twee wedstrijden miste door liesklachten trainde tot donderdag apart van de groep maar is genoeg hersteld om morgen te beginnen. Ook Niels Fleuren, Robin Buwalda en Melvin Platje trainde apart maar ook deze spelers zijn morgen waarschijnlijk genoeg hersteld om te beginnen. Er zullen wel wat wijzigingen zijn in de opstelling tegen Roda JC. Maar we willen de tegenstander ook niet teveel wijs maken!

VVV-TV

Reportage L1 op zoek naar het Derby gevoel

Afsluitende training sfeer

Roda JC
De Koempels degradeerde afgelopen seizoen na 40 jaar onafgebroken in de Eredivisie gespeeld te hebben. Een grote klap voor de club uit Kerkrade. Na een turbulente zomer waar de in de winterstop aangestelde trainer Jon Dahl Tomasson moest vertrekken. Werd de trainer van seizoen 2013/2014 van VVV-Venlo Rene Trost aangesteld als nieuwe trainer. Dit seizoen doen de Koempels het erg goed in de Jupiler League en is samen met NEC de gedoodverfde titelkandidaat. Na 16 wedstrijden staat de club uit Kerkrade netjes op de 2de plek met 1 punt achter NEC.

Voor de trainer van Roda JC, Rene Trost wordt het morgen de eerste keer dat hij terugkeert in Stadion de Koel. Vorig jaar was hij namelijk trainer van VVV-Venlo. Na een dramatisch seizoen werd ervoor gekozen om zijn contract niet te verlengen. Wij denken dat Trost dit niet zo heel erg vond aangezien hij nu trainer is van zijn club Roda.  Trost geeft zelf aan dat het wel een speciale wedstrijd wordt morgen. Hij zegt voor de camera van RODA JC-TV dat hij wel goede gevoelens heeft voor de club. Hij verheugd zich op de wedstrijd.

Historie VVV-Venlo – Roda JC
VVV-Venlo – Roda JC is in de geschiedenis 21 keer gespeeld. VVV won maar 3 keer, Roda won 10 keer en het werd 8 keer gelijk.

In het seizoen 2012/2013 was de laatste VVV-Roda toen werd het 2-4. Deze wedstrijd zal nog bij veel mensen in het geheugen staan. VVV stond namelijk met 2-0 voor maar kregen in het laatste half uur 4 doelpunten tegen.

De laatste keer dat VVV van Roda wist te winnen was op 11 december 2011! Toen werd het namelijk 2-0 voor de Venlonaren.

De statistieken zijn niet in ons voordeel. Maar het verleden is geen garantie voor de toekomst. We gaan zondag knallen en hopelijk winnen we van de Koempels.

Alle uitslagen VVV-Roda:
Seizoen 2012/2013 2-4 V
Seizoen 2011/2012 2-0 W
Seizoen 2010/2011 0-4 V
Seizoen 2009/2010 1-1 G
Seizoen 2007/2008 3-5 V
Seizoen 1993/1994 2-2 G
Seizoen1991/1992 1-3 V
Seizoen 1988/1989 2-2 G
Seizoen 1987/1988 0-0 G
Seizoen 1986/1987 0-4 V
Seizoen 1985/1986 2-1 W
Seizoen 1978/1979 1-0 W
Seizoen 1977/1978 0-5 V
Seizoen 1976/1977 1-2 V
Seizoen 1972/1973 1-1 G
Seizoen 1971/1972 2-2 G
Seizoen 1970/1971 1-1 G
Seizoen 1969/1970 1-1 G
Seizoen 1968/1969 1-2 V
Seizoen 1966/1967 0-2 V
Seizoen 1962/1963 0-3 V

Arbitrage
Scheidsrechter: Eric Braamhaar
Assistenten: Strijker & Dobre
Vierde official: Brito Roque

Volgens meerdere voetbalmedia en wedkantoren is Roda JC de grote favoriet.

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen heel veel succes. En hopelijk blijven de 3 punten in de Koel. FORZA VVV

 

9 Responses

 1. Meuske

  Dit is een op en top voorbeschouwing waar alles in zit en waar ik van hou en ik nu al zin krijg in de wedstrijd en ik hoop nog velen met mij. Laten we onze club massaal gaan steunen voor deze derby want dat kunnen onze jongens wel gebruiken want ik denk dat we het qua kwaliteit afleggen maar dat we het echt moeten hebben van passie en inzet. Koempels zitten ook niet in een goede flow en daar moeten we gebruik van maken dus met zijn allen erachter gaan staan vanaf minuut 1 zou kunnen helpen. Als ze vroeg scoren net als tegen Volendam dan word het onze middag denk ik want op de counter is VVV sterk. Post is weer terug dat is ook super goed nieuws want dat is onze bikkel op het middenveld. FUCKING DERBYTIME!!!!!!!!!!!!!!! COME ON VENLO naar De Koel

  1. marcel

   op de counter is VVV sterk? volgens mij moet je de wedstrijd vvv-volendam nog eens nakijken, waarin VVV 55 minuten tegen een tegenstander speelt die moet, en al 10 minuten voor rust 1 op 1 speelt achterin. aantal kansen uit de counter: 1. ruim tegen het eind van de wedstrijd, als kalouta in de counter vrij voor doel gezet wordt.

   1. Meuske

    2e van Randy is gewoon een counter de samenvatting nog even bekeken dus wat het nou te maken heeft met dat 1 op 1 achterin kan ik niet helemaal volgen. Waarom kun je dan niet counteren?

   2. marcel

    als een tegenstander zo speelt zou je toch mogen verwachten dat je juist countermogelijkheden krijgt. VVV deed er nix mee

   3. Meuske

    Oké maakt ook niet uit ik vond het op basis van de eerste helft toch wel dik verdiend dat ze met 4 doelpunten vorm stonden. Laten we hopen dat die passie en inzet vanmiddag ook aanwezig is want niets erger dan verliezen van die pruusen. Forza VVVke

Leave a Reply