Voorbeschouwing VVV-Venlo – SC Cambuur

Morgenavond is het dan éindelijk zover! Dan starten we het nieuwe seizoen 2016/2017 met een thuiswedstrijd in de Koel. We krijgen meteen een stugge, maar mooie tegenstander over de vloer in Venlo. Om 20.00 trappen we af tegen degradant SC Cambuur.

VVV heeft een uitstekende voorbereiding achter de rug. De Venlonaren wisten ongeslagen uit de voorbereiding te komen. Sterker nog, er werd slechts eenmaal gelijkgespeeld en de rest werd gewonnen door onze jongens. Met meer dan 50 doelpunten gemaakt én overwinningen op PEC Zwolle en West Ham United XI, mag men zeker spreken van een geslaagde voorbereiding.

De selectie heeft zich op aantal posities versterkt en de nieuwelingen passen op het eerste oog perfect in het systeem dat Maurice Steijn voor ogen heeft. Met Leemans en Receveur is er meer creativiteit en werklust op het middenveld gekomen en met Röseler en Janssen is de defensie ook solide te noemen tot nu toe. Ook nieuwe rechtsback Dekker maakt een gedreven en gretige indruk. Samen met de selectie van het vorige seizoen, is dit team hopelijk in staat om de prestatie van vorig seizoen te overtreffen. Dit neemt niet weg dat de selectie nog iets aan de dunne kant is, maar hopelijk krijgen we uit Londen nog twee spelers die gehuurd zullen worden van partnerclub West Ham United FC.

Afgelopen zaterdag werd de HTM gespeeld en VVV wist daarin met 6-1 te winnen van West Ham United XI. Het spel van de Venlonaren was over het algemeen goed te noemen, vooral in de tweede helft wisten te Venlonaren effectief te counteren. Het predicaat klinisch afmaken paste goed bij deze tweede helft, want VVV wist maar liefst 5 keer te scoren.

Trainer Steijn is dan ook tevreden over de voorbereiding: “We hebben een meer dan uitstekende voorbereiding achter de rug. Heel erg veel doelpunten voor, bijna geen tegen en geen blessures. Maar nog belangrijker vind ik dat we met de staf en spelers automatismen hebben gezien. We raken steeds beter op elkaar ingespeeld en de lijn in ons spel wordt steeds duidelijker. En dat willen we morgen ook aan ons eigen publiek laten zien. Het gaat eindelijk beginnen en daar hebben we met zijn allen naar uitgekeken!”

Opstelling VVV-Venlo
Het lijkt erop dat iedereen fit kan beginnen aan de zeer belangrijke seizoensouverture tegen Cambuur. Promes had afgelopen zaterdag wat last na een grove charge, maar kan gewoon spelen morgenavond.

Vermoedelijke opstelling: De Fockert, Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Post, Leemans, Opoku ; Van Crooij, Seuntjens & Hunte.

SC Cambuur
De gasten uit Leeuwarden zijn dit jaar weer te ‘bewonderen’ in de Jupiler League. Na 3 jaar eredivisie degradeerde de club afgelopen seizoen als nummer 18 terug naar de Jupiler league. Samen met VVV, NAC en de Graafschap wordt Cambuur gezien als titelkandidaat.

VVV en SC Cambuur troffen elkaar al velen keren in het kader van de competitie en het zij zijn een geduchte tegenstander van elkaar gebleken. Van de laatste 5 wedstrijden werden er drie wedstrijden verloren door de Venlonaren, een gelijkgespeeld en maar slechts eenmaal gewonnen. De laatste twee ontmoetingen waren de duels om lijfsbehoud in de Eredivisie en die werden niet verloren. Iedereen kan zich de 4-3 in de Koel nog wel herinneren. Tijd om een reeks van overwinningen op Cambuur te gaan neerzetten!

Onze trainer zegt het volgende over onze tegenstander: “Cambuur is dan wel gedegradeerd, het is een ploeg die op meerdere gebieden wat ruimer in hun jas zitten dan wij: ze hebben een groter budget, een grotere achterban en een grotere selectie. Als je ziet dat daar mensen als Barto en Houtkoop bankzitters zijn, dan geeft dat wel de sterkte van de selectie van hun basiself aan. Maar Cambuur moet waarschijnlijk gaan wennen aan het ander soort voetbal dat in de Jupiler League wordt gespeeld”

Arbitrage:
Scheidsrechter: Kooij
Grensrechters: Kleinjan en Steinhauser
Vierde official: Cantineau

Venlonaren wenst de selectie van VVV-Venlo morgen veel succes tijdens de eerste thuiswedstrijd tegen SC Cambuur in stadion de Koel. FORZA VVV! 

21 Responses

 1. kiekoputspelke

  Eindelijk gaat het balletje weer voor het echie rollen….
  VVV heeft ogenschijnlijk een goede voorbereiding gedraaid en lijkt klaar voor de competitie start. Ik ben erg benieuwd hoe het elftal zich morgenavond presenteert maar we mogen hoe dan ook weer leuk voetbal verwachten. Ik heb er in elk geval heel veel zin in !!

 2. JasperVVV

  Daar ben ik ook wel benieuwd naar. Verwacht niet al teveel. Want bij iedere 500 zou vvv een winnaar bekend maken voor een gratis seizoenskaart. Het zal dus wel ergens tussen de 2000 en 2500 zitten. Toch hoop ik dat ondanks de vakantie de koel morgen redelijk gevuld zal zijn. Dat we de goede sfeer van de playoffs maar eens direct meenemen naar de competitie!!!!!

 3. Goodie

  Eindelijk gaan we weer beginnen. Ik ben benieuwd naar de nieuwe jongens, vooral Leemans. Hopelijk is de Koel aardig gevuld ondanks de vakantietijd. Zelfde geldt voor het uitvak van volgende week.

 4. rimpelkop

  Dat zou betekenen dat de laatste 3 a 4 weken er nog maar 200 SCC verkocht zijn. Dat zou me tegenvallen.
  Na zo’n seizoen moeten er toch minimaal 3.000 verkocht kunnen worden, zeker omdat met deze selectie
  VVV weer bovenin moet kunnen meedraaien. Morgen toch zeker 4.000 – 4.500 toeschouwers ???

 5. Meuske

  Denk toch wel een mannetje of 4000, Cambuur is een redelijk affiche dus vol gaas!! Heb er in ieder geval ZIN in en hopelijk nog vele met mij want het wordt dit seizoen weer JUICHEN in de Koel!! Word weer een TOP

 6. Venlonaerke

  Helaas kan ik er vanavond niet bij zijn. Ben nog op vakantie. Snap niet waarom ze de competitie zo vroeg laten beginnen aangezien er geen ek of wk is. Volgende wedstrijd ben ik er weer bij. Vanavond de eerste 3 punten. Op naar een mooi seizoen.

 7. Godfried

  Either we heal as a team or we’re gonna crumble, inch by inch, play by play, till we’re finished. We’re in hell right now, gentlemen, believe me. And we can stay here and get the $&#@ kicked out of us, or we can fight our way back into the light. We can climb out of hell, one inch at a time.

  Come on you boys in yellow and black.

  1. marcel

   in het algemeen is het jammer dat deze wedstrijd nu al gespeeld wordt. al weet je niet wat het uiteindelijk gaat worden, en of je er nu een voordeel bij hebt om al thuis tegen cambuur te spelen.

   als je deze wedstrijd over 8 weken speelt en beide clubs staan samen bovenin, dan heb je een prachtig affiche, en waarschijnlijk een goed gevuld stadion. nu heb je naast het missen van het effect van de stand, ook nog eens dat deze wedstrijd in de vakantie-periode gespeeld wordt. beetje jammer.

Leave a Reply