VVV-Venlo

Voorbeschouwing VVV-Venlo – SC Heerenveen

Morgenavond spelen we de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen. In deze speelronde krijgt VVV-Venlo bezoek uit Friesland. SC Heerenveen komt namelijk op bezoek. Om 18.30 uur wordt er afgetrapt in de Koel.

Het was duidelijk een wedstrijd van twee gezichten. In de eerste helft was het gewoon simpelweg slecht wat de Venlonaren lieten zien. Slordig, onnauwkeurig en ze werden een beetje overrompeld. Ze kwamen dan ook terecht op een 1-0 achterstand door een schitterende knal van Gavory. De tweede helft was weer een compleet ander beeld. VVV-Venlo dwong een penalty af en Susic maakte de gelijkmaker. Daarnaast had VVV diverse kansen om de wedstrijd te winnen, dus dat was alleen maar positief vanuit Venloos perspectief. Om het hele wedstrijdverslag te lezen, klik je hier.

Een soort van dubbel gevoel bestreek mij na afloop van het duel met FC Utrecht, maar ook een gevoel van gepaste trots. Die tweede helft was echt uitstekend en dat tegen een ploeg als FC Utrecht. Daar kunnen we op voortbouwen richting de wedstrijd morgen tegen SC Heerenveen, dat altijd een taaie tegenstander is voor VVV-Venlo. Trainer Maurice Steijn zegt het volgende over de wedstrijd van morgen: “Heerenveen is een sterke tegenstander. Ze hebben enorm veel individuele kwaliteiten. Die gaan met gemak het linker rijtje halen. Daar moeten we ons tegen wapenen en dat is lastig zat.”

SC Heerenveen is een tegenstander van formaat, zoals eigenlijk alle ploegen in de Eredivisie dat zijn voor VVV-Venlo. We gaan onze huid duur verkopen en we zijn er klaar voor. We zullen nu even wat dieper in de twee ploegen duiken voor de wedstrijd van morgen.

VVV-Venlo

Er is nieuws te melden aan Venlose zijde! Na het vertrek van Vito van Crooij, moest er door de venlonaren gezocht worden naar een nieuwe buitenspeler. Dit werd prioriteit na de vele blessures van de voorhoede, maar nu is de juiste persoon dan toch gevonden. Patrick Joosten komt de gelederen versterken. Hij wordt voor een seizoen gehuurd van FC Utrecht en kan morgen tegen SC Heerenveen gelijk spelen.

Met de blessures gaat het goed, want die zijn er niet. Een ongekend luxeprobleem in de Koel, want ook Peniel Mlapa is weer volledig fit en we zijn dan ook erg benieuwd hoe hij zal presteren in de Eredivisie. Steijn zegt eigenlijk iets soortgelijks: “Het is een luxe om een volledig fitte selectie te hebben. Dat houdt ook in dat ik nog niet weet hoe we gaan spelen, maar het zal niet veel afwijken van vorige week in Utrecht.” 

SC Heerenveen
SC Heerenveen is een goede ploeg met een ervaren trainer Jan Olde Riekerink. Zoals Steijn het al zei, ze moeten makkelijk het linkerrijtje kunnen halen. Ze zijn redelijk okay gestart met evenveel punten als wij uit drie duels, en het is een stugge ploeg gebleken. Maar er zijn ook kansen in de defensie, want ze kregen in drie duels er al acht tegen. VVV-Venlo kreeg er tot dusver maar twee tegen. Maar dat zegt verder ook niet zoveel.

De Friese club zal waarschijnlijk met de volgende elf gaan spelen: Hahn; Pierie, Bulthuis, Hoegh, Floranus; Thorsby, Rienstra, Kobayashi; Zeneli, Lammers, Vlap.

Statistieken
VVV-Venlo heeft in totaal 46 competitiewedstrijden tegen SC Heerenveen gespeeld. VVV-Venlo heeft van deze competitiewedstrijden 9 keer gewonnen, 16 keer gelijk gespeeld en 21 keer verloren. Dit komt neer op een winstpercentage van 19,57%. In totaal heeft VVV-Venlo 59 doelpunten gescoord en 85 doelpunten tegen gekregen. In thuiswedstrijden hebben de Venlonaren 23 keer gespeeld tegen SC Heerenveen. 7 wedstrijden werden gewonnen, 9 gelijkgespeeld en 7 keer werd er verloren.

Arbitrage
Scheidsrechter: Lindhout
Assistenten: Bluemink en De Nas
Vierde official: Bijl
VAR: Van den Kerkhof
AVAR: Martens

14 Responses

 1. Goodie

  Als er zo wordt gespeeld als de 2e helft in Utrecht ben ik er heilig van overtuigd dat we de 3 punten hier houden. Benieuwd of Steijn iets aan zal gaan passen aan de basisopstelling.

 2. chretien

  Dezelfde opstelling als vorige week tweede helft tegen FC Utrecht, denk ik. Tweede helft of iets later, vooral als het nog niet wil vlotten, alleen dan, Mlapa voor Seuntjens. Maar, hopelijk, heeft de Seun er dan al drie in liggen en krijgt hij wat later in de tweede helft een publiekswissel. FORZA VVV!

 3. robbaan

  Wil je Heerenveen op de knieën krijgen, moet je vol geconcentreerd aan deze wedstrijd beginnen.
  Ik zou kiezen voor een aanval met Mlapa! Vroeg scoren, wedstrijd controleren en dan toeslaan in de counter. Dan kan ook een speler als Joosten zijn debuut gaan maken.

  1. Wie zegt dat het dezelfde groep is? Ik weet namelijk dat dit geen pyro jongens zijn en dus zoiets niet snel zullen doen. Bovendien loopt er een zaak vanuit de advocaat. Denk dat het een andere groep is die een statement wil maken :).

   Niet zo direct oordelen, kijk VVV heeft degene beschuldigt van racisme maar komen dan niet met een aangifte of bewijs om dit te bewijzen dat is niet erg slim. Daarnaast zijn er afgelopen meer stadionverboden verstuurd. Voor bijvoorbeeld bier gooien. Wat niet zo slim is dat ik 15 foto’s in handen heb waarbij de hele actie van begin tot einde op beeld staat waarbij degene die dat zou hebben gedaan geen bier in zijn hand heeft…. Dus vertel mij het maar wie er gelijk heeft.

   1. LJ

    Je moet eens goed lezen wat in de media staat. Daarin geeft VVV aan dat ze de kwestie racisme hebben overgedragen aan de KNVB. Die nemen een beslissing en niet VVV. Dat moet dat domme advocaatje (Roda supporter nota bene) ook weten.

    Maar in plaats van deze domme actie tegen de club gericht is het beter het recht zijn beloop te laten. Als hij daadwerkelijk iets fout heeft gedaan waarvoor hij gestraft moet worden dan terecht,p.

    VVV heeft vanavond alle steun nodig van de supporters en niet deze onzin. Hou er mee op en ga achter het team staan. Gedraag je op de tribune, dan is er niets aan de hand.

   2. robvvv

    Goed verwoord! Laten we aandacht schenken aan het positieve en laat de randverschijnselen over aan degenen die daarvoor zijn opgesteld

   3. JOPIE

    – Mediaberichten incorrect interpreten
    – Terminologie als “dom” gebruiken
    – Toevoegen aan je betoog dat iemand Roda supporter is
    – Aannemen dat kritisch zijn niet samen kan gaan met positief aanmoedigen

    Je komt zelf gelukkig wel ontzettend snugger over LJ.
    Fijne match maat!

   4. ponnie veag oet de pan

    @lincoln: ga jij nu beweren dat dit niet dezelfde mensen zijn? Ben je advocaat ofzo? En ga niet de ene situatie met de andere vergelijken aub.. als je foto’s/film hebt, wat je aandient als argument/bewijs in deze discussie, dien het dan in als bewijs bij vvv.. verder geen comments behalve dat je je hebt te gedragen.. je bent nog altijd te gast bij vvv..

  2. lucien1978

   Precies . Iedereen die meedoet aan deze domme actie meteen een stadionverbod geven.

   Hoe,kun je zo dom zijn en je club zo in diskrediet brengen.

   Geen goed woord voor over. Ja een. Allemaal nepsupporters en meteen hard aanpakken en weren uit het stadion.

   De zaak is in onderzoek en mensen moeten meteen conclusies trekken.

   Vriendjes van zeker. Strontvolk.

 4. Depor

  Ik zou graag zien vanavond:
  Unnerstall;
  Janssen, Promes, Rosseler, Rutten;
  Van Bruggen, Post, Susic;
  Joosten, Mlapa, Samuelson.

  Maar Steijn kennende gaat hij niet veel veranderen. En ik weet niet hoe het met de fitheid van Mlapa is.

  1. robvvv

   En wat te denken van Opoku. Die viel sterk in in Utrecht en maakte wel met zijn spel de kachel aan. En Seuntjens iets meer teruggetrokken naar het middenveld is goud waard gebleken. Naast Post hebben we de Seun altijd nodig. Maar goed ik denk dat Steijn er wel uitkomt..hij is te benijden met zoveel keuzemogelijkheden

 5. Goodie

  Ik hoop toch niet dat jullie een trauma hebben overgehouden aan die blote billen…

  Laten we vooral fantisme het stadion uitwerken en iedereen voorafgaand aan de wedstrijd een klappertje geven. Waarschijnlijk 1 vd reden dat jeugd wegblijft.

Leave a Reply